En Sıcak Konular

Kapadokya'da bayram şoku

6 Aralık 2008 13:58 tsi
Kapadokya bölgesindeki turistik tesislerde doluluk oranı, Kurban Bayramı öncesinde ancak yüzde 60 seviyesine ulaştı.

Ramazan Bayramı'na göre rezervasyonlarda ciddi düşüş yaşayan turizmciler, bunu ekonomik krize bağlıyor

Peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesinde turizmciler Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması ile ciddi bir doluluk oranı yakalamayı beklerken, yerli turist sayısındaki düşüş hayal kırıklığı yaşattı. Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, ekonomik krizin özellikle iç pazarda önemli düşüşlere neden olduğunu söyledi. Kriz nedeniyle Kurban Bayramı tatilini Kapadokya'da geçirmek isteyen Türk müşterilerin sayısında geçtiğimiz bayramlara göre bir azalma olduğunu ifade eden Demir, yine de krize rağmen yakalanan yüzde 60 doluluk oranının iyi sayılabileceğini vurguladı.

Demir, "Yaşanan küresel kriz tüm sektörleri olduğu gibi turizm sektörünü de olumsuz etkiledi. Şu anda erken rezervasyonlar nedeniyle yabancı turist sayısında bir sıkıntı yok, ancak yerli turist sayısında tabi ki bir düşme var. İnsanlar şu anda geleceğe yönelik bir kaygı içerisinde ve tatil için fazla bir harcama yapılmıyor. Yine de Kapadokya olarak biz şanslıyız. Kayak merkezlerinde istenilen seviyede kar olmaması ve bölgedeki hava şartları nedeniyle Kapadokya, Kurban Bayramı'nı bir tatil yöresinde geçirmek isteyenler için en ideal merkez. Bu kriz ortamında yapılan erken rezervasyonlarla yüzde 60'lık bir doluluk yakaladık. Tatil süresince bu oranın biraz daha artmasını bekliyoruz" dedi.

Kapadokya bölgesinde bulunan turistik tesislerin Kurban Bayramı tatili için hazırlıklarını tamamladığını ve müşterilerine alternatif program sunacaklarını ifade eden KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir, fiyatlarında geçtiğimiz dönemlere göre Türk müşteriler için daha cazip olduğunu kaydetti. Demir, "Şu anda erken rezervasyon ve doluluk oranlarındaki boşluklar sebebiyle fiyatlar 5 yıldızlı otellerde 350 ila 750 YTL arasındadır" diye konuştu.

TimeTürk



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,722 µs