Polisleri yakacak 'çağrı' | " /> Polisleri yakacak 'çağrı' | "/>

En Sıcak Konular

Polisleri yakacak 'çağrı'

6 Aralık 2008 09:51 tsi
Polisleri yakacak 'çağrı' Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'dan süpriz çağrı...

Emniyet Genel Müdürü Köksal, kimlik göstermeyen memur için vatandaşa 155'i adres gösterdi.

Polisin kimlik göstermek zorunda olduğunu belirten Köksal, "Polis kimliğini göstermeden işlem yapamaz. Aksi davranışta disiplin cezası uygulayacağız" dediHer isteyenin 50 YTL karşılığı gidip polis yeleği alamayacağını kaydeden Emniyet Genel Müdürü, bu konuda yasal düzenlemenin hayata geçirileceğini söylediE mniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, son günlerde polis süsü verilerek işlenen suçlar ile polis kurşunu ile yaşanan ölüm ve yaralama olayları konusunda BUGÜN'e önemli açıklamalarda bulundu.

Ters harekette bulunamaz

Kanun gereği polisin kimlik göstermek zorunda olduğunu vurgulayan Köksal, İstanbul'daki bir gece kulübünde yaşanan olayı kastederek, "Gerçek bir polis o müzikholdeki gibi hareket etmez. Polis vatandaş sormadan kimliğini gösterecek. Kimliğini göstermeyen ve vatandaşa ters harekette bulunan polisleri 155'e ihbar edin" dedi. Köksal, kimlik sorma konusunda vatandaşların polisten çekinmemesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Polis kimliğini göstermeden işlem yapamaz. Biz halkın huzur ve güvenliği için çalışıyoruz. Toplum Destekli Polislik anlayışı ile halka kaynaşmayı hedefliyoruz. 51 ilde görev yapan TDP'ler 2009'da 81 ilde hayata geçirilecek. Hizmeti halkın ayağına götüreceğiz. TDP'ler Doğu- Güneydoğu’da psikolojik harekat misyonu üstlenecek." Kimliğini göstermeyen polislere disiplin cezası uygulanacağını vurgulayan Köksal, vatandaşların her türlü olayı 155'e ihbar etmesini istedi. İhbarda bulunan vatandaşların kimlik bildirmek zorunda olmadığını hatırlatan Köksal şöyle dedi:

105 bin polis eğitildi

"Bu yıl 105 bin polisi 250 ayrı konuda hizmet içi eğitimden geçirdik. 201 bin polisin yüzde 55'i eğitimden geçirildi. Yapılan kamuoyu anketlerinde polis teşkilatı TSK'dan sonra en çok güvenilen ikinci kurum gözüküyor. Hedefimiz birinci olmak. Son dönemde yaşanan bazı talihsiz ve münferit olayları koca bir teşkilata mal etmek çok doğru değil. Ancak ben bu olaylar için özellikle 'münferit' ifadesi kullanmak istemiyorum. Bu yılın ilk 10 ayında herhangi bir hadise yaşanmadı. Ancak, iki ay içinde bizim de tasvip etmediğimiz olaylar üst üste geldi. 2009'da tüm polisleri tek tek eğiteceğiz.

HABER VERiLMEMiŞ

Müzikholde yaşanan olaydan sonra İstanbul'a iki Polis Başmüfettişi görevlendirdiğini söyleyen Genel Müdür Köksal, "Polis yeleği ve şapkası giyen adamlar müzikholü basıyor, bir kadını yaka paça kaçırıyor. Müzikholden 155'e ihbar yapılmıyor. Polis kıyafetlerinin herkes tarafından satın alınması ve kullanılmasının önüne geçilmesi için yapılması gerekenler de ortaya konulacak. Her isteyen 50 YTL'ye polis yeleği satın alamayacak. Bu konuda yasal düzenlemeler yapacağız. Polis kimlik ve kokartlarının taklit edilmemesi için bir yıl önce başlattığımız yeni polis kimlikleri projesi sona geldi.

"HER OLAYDA SiLAH ÇEKiLMESiNiN ÖNÜNE GEÇECEĞiZ

Oğuz Kaan Köksal, aşırı ve orantısız güç kullanımı konusunda 201 bin polisin yeni yılda "tek tek" eğitileceğinin altını çizdi. Genel Müdür, "Bayramdan sonra 81 İl'de görev yapan bir Emniyet Müdür Yardımcısı ve iki Şube Müdürü'nden oluşan üçer Müdürü Ankara'da toplayacağız. Polis Akademisi ve diğer üniversitelerdeki öğretim üyeleri üç gün boyunca polis müdürlerini eğitecek" dedi Müdür hesap verecek Buna göre 81 İl Emniyeti'nden 243 polis müdürü, "Silah kullanma, zor kullanma, insan hakları, yakalama ve gözaltına alma" gibi konularda eğitimden geçirilecek.

Köksal şunları söyledi: "Yaşanacak olumsuz bir olaydan sonra önce personelin eğitiminden sorumlu olan üç müdürden hesap sorulacak. Polislerin eğitimi bu üç müdüre zimmetlenecek. İdari soruşturmada sorumlu müdürlerin eğitimde bir eksikliği gündeme gelirse haklarında idari disiplin cezası uygulanacak." Polisin silah kullandığı olumsuz olayların son birkaç ayda üst üste geldiğine dikkat çeken Köksal, " Verilecek eğitimlerde silah kullanmanın en son çare olduğu vurgulanacak. Polis, her olayda silahını çekmeyecek" dedi.

Bugün



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,814 µs