En Sıcak Konular

Ağar'ın korumasına uyuşturucu mahkumiyeti

6 Aralık 2008 09:35 tsi
Ağar'ın korumasına uyuşturucu mahkumiyeti Mehmet Ağar’ın koruma polisi özel timci Cemil Andırmak, “uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan da 24 yıl hapse mahkûm edildi

TEM Otoyolundaki bir yolcu otobüsünde 11 yıl önce 6 kişinin öldürülmesi olayına ilişkin olarak müebbet hapse mahkûm olan eski polis memuru Cemil Andırmak’ın da aralarında bulunduğu 6 sanığa, ‘uyuşturucu ticareti yapmak’tan 24’er yıl hapis cezası verildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Cemil Andırmak, Selahattin Büyüköztekin ve Gafur Çalışkan ile sanık avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan 4 sanık ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada son savunmasını yapan eski DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın koruma polisi özel timci Andırmak, daha önce ‘adam öldürmek’ suçundan yargılandığını, işlemediği cinayetlerden sorumlu tutularak ceza aldığını öne sürdü.

‘Ülkeye hizmet ettim’

Andırmak, söz konusu davada yaptıkları savunmaların bu dava için de geçerli olduğunu ifade ederek, “Benim uyuşturucu olayıyla ilişkim yok. Ben bir polis olarak bu ülkeye büyük hizmetlerde bulundum” dedi. Diğer tutuklu sanıklar da suçlamaları reddetti.
Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, 51 kilo 651 gram eroini Türkiye’den Polonya’ya ihraç ettikleri gerekçesiyle yargılanan 7 sanıktan Cemil Andırmak, Gafur Çalışkan, Bahtiyar Yaman, Selahattin Büyüköztekin, Hasan Selçuk Saçakoğlu ve Selahattin Yavuz’u, ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan 24’er yıl hapis ve 6 bin 307’şer YTL para cezasına çarptırdı. Heyet ayrıca, yabancı uyruklu Redzep Osmanaowski’ye de aynı suçtan, çeşitli nedenlerle indirim uygulayarak, 12 yıl 6 ay hapis ve 3 bin 153 YTL adli para cezası verdi.

TEM’deki katliam

TEM Otoyolunda Ömer Balaban, oğlu Murat Balaban, Nedim Sevim, Bedri Kara, Halil Altınsoy ve Ayhan Fındık’ın öldürülmesi olayının failleri olan Cemil Andırmak, Gafur Çalışkan ve Selahattin Büyüköztekin müebbet hapse çarptırılmıştı. Cinayetlerin uyuşturucu hesaplaşmasından kaynaklandığı ortaya çıkmıştı.



Bu haber 3,544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,981 µs