En Sıcak Konular

Gökçek bu sözlere çok kızacak!

5 Aralık 2008 17:01 tsi
Gökçek bu sözlere çok kızacak! CHP'nin Ankara adayı Karayalçın, AK Parti'nin başta Ankara olmak üzere yerel yönetimlerden uzaklaştırılması gerektiğini söyledi.

Karayalçın, 29 Martta Melih Gökçek'in tıpış tıpış gideceğini iddia etti.

Karayalçın, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen bir törenle CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan aday olduğunu açıkladı. Karayalçın, 29 Mart seçimleri için hazırladığı programı ile ilgili rakamlarla bir açıklama yapmayacağına işaret ederek, AK Parti'nin başta Ankara olmak üzere yerel yönetimlerden uzaklaştırılması gerektiğini söyledi. Karayalçın, 1950'den bu yana yapılan seçimlerde iki defa genel seçimleri kazanan bir partinin bir sonraki yerel seçimleri kaybettiği belirtti.

Konuşması esnasında "Doğan Taşdelen'le el ele" diye laf atması üzerine Karayalçın, "Bütün yol arkadaşlarımızla birlikte olacağız tabi ki. AK Parti iktidardan düşürülmelidir." karşılığını verdi. Karayalçın, konuşmasına şöyle sürdürdü:

"Çünkü hükümetin düşürülmesinden yanaysanız, AKP'nin uygulamalarının yanlış olduğunu söylüyorsak işe yerel yönetimlerden başlamamız gerekmektedir. Türkiye'de bir anlayış var. Bu önümüzdeki seçim için de geçerlidir. Sorun, sorunun çıktığı yerden çözülmelidir. Sorun 1994 yerel seçimlerinde başlamıştır. Bu sorunun çözümüne yerel yönetimlerden başlamalıdır. Amacı ve inancı değiştirmeden, durulan yeri ve söylemi değiştirerek, yeni dinamikler yaratarak projeler ortaya koymalıyız. Bunu durumdan görev çıkartarak söylüyorum. Ben öyle yaptım, durumdan görev çıkarttım. Amaç; başta Ankara olmak üzere AKP'yi yerel yönetimlerden düşürmek ise böyle bir görev kutsal bir görevse, gerisi ayrıntıdır."

Karayalçın, Baykal'la yerel seçimler için ilk defa 15 Ekim'de görüştüğüne işaret ederek, o görüşmeye 15 Ekim mutabakatı dediğini, bunu yaşamsal bir proje olarak söylediğini kaydetti. Salondakilerden hayır duası isteyen Karayalçın, hiçbir etnik inanç, hiçbir siyasi düşünce ayrımı yapmadan, Ankaralıları bölmeden ve böldürmeden bu yola çıktıklarını belirtti.

Karayalçın, CHP İl Başkanı'nın "29 Martta Belediyenin tepesine helikopterle, elimizde CHP bayrağıyla ineceğiz" sözlerini hatırlatarak, "Kapıdan mı gireriz, bacadan mı gireriz, tepeden mi ineriz, helikopterle mi gideriz ona bakarız. Onu bilmiyorum ama nasıl gidileceğini ve kimin gideceğini biliyorum. Melih Gökçek'in gideceğini hem de tıpış tıpış gideceğini söylüyorum." dedi. (CİHAN)



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,136 µs