En Sıcak Konular

Diyarbakır'dan Cumhurbaşkanı'na ilginç teklif

5 Aralık 2008 15:30 tsi
Diyarbakır'dan Cumhurbaşkanı'na ilginç teklif DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı DTP’li Osman Baydemir, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sağlık sorunları nedeniyle kente gelmekten vazgeçmesi üzerine ilginç bir teklif geldi.

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı DTP’li Osman Baydemir, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sağlık sorunları nedeniyle kente gelmekten cvazgeçmesi üzerine, “Biz bayramda Diyarbakır’dan elimizi gök yüzüne açarak rabbimizden barış isteyeceğiz. Dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanımızda Ankara’dan bu duaya iştirak edebilir. Onurlu bir barışın tesisi için roller, misyonlar üstlenebilir”dedi. Baydemir, bir kavşağa yapılan ve terör örgtü PKK’nın yıldızını simgelediği gerekçesiyle polisin suç duyurusunda bulunduğu yıldızla ilgili olarak, “Kara ve bayaz lahanadan siyasi mesaj olmaz. Mesaj verirsek açık açık mesaj veririz ve arkasında dururuz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın Sümer Park’taki yaptırdığı halk kütüphanesi, basın merkezi ve nikah salonunda incemelerde bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Diyarbakır ziyaretini sağlık sorunlarından dolayı iptal ettiğini öğrendiğini söyleyen Baydemir, “Öncelikle sayın Cumhurbaşkanımıza acil şifalar diliyorum. Kentimiz Diyarbakır 7’den 70’e tüm insanlar barış temenni ediyor. Barışın tesisi için büyük bir uğraş içerisindedir bu kent” dedi.
Cumhurbaşkanı Gül’ün kente gelmesinin Diyarbakır ve kendileri için şüphesiz çok önemli olduğunu vurgulayan Osman Baydemir, şöyle dedi:
“Ama emin olunuz ki barış çabası için mutlaka Diyarbakır’da olmak gerekmiyor. Biz Diyarbakır halkı olarak 7’den 70’e bir kez daha bayram namazında ellerimizi gök yüzüne açarak rabbimizden barış dileyeceğiz, barış temennisinde bulunacağız. Dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanımız Ankara’dan bu duaya iştirak edebilir ve onurlu bir barışın tesisi için roller, misyonlar üstlenebilir. Ben inanıyorum Cumhurbaşkanı kurumu ve konumu son derece stratajik bir kurumdur. Diyarbakır halkı kadirşinas ve misafirperverdir. Mutlaka sayın Cumhurbaşkanımız geldiğinde kendisini ağırlayacaktır. Biz de anakent belediyesi adına o ağırlama sürecinde bulunacaktık. Gelecekte de bulunmaya şüphesiz devam edeceğiz. Bu kentin istediği çok büyük bir şey değildir. Şüphesiz hepimizin yaşamını ilgilendiren ama olmaz bir şey değildir. Onurlu barıştır. Dolayısıyla onurlu barış için kente gelecek her insana Diyarbakır halkı misafirperverliğini ortaya koyacaktır. Bundan zerre kadar şüphe duymuyorum.”

“PARTİM VE HALKIM KİMİ İSTERSE ONU DESTEKLEYECEĞİM”

Baydemir, yerel seçimlerde DTP’den yeniden aday olup olmayacağı yönündeki bir soruya ise, “5 yıldır Diyarbakır halkının hizmetindeyiz. Çok şükür mahçup olmadık, halkımızı mahçup etmedik. 5 yılımız dolduğunda bayrağı halkıma ve partime teslim edeceğim. Halkımız, partimiz ve yetkili kurumlarımız kimi aday gösterirse Baydemir’e düşen tek şey var ona destek olmak ve başarısı için çaba sarf etmektir” dedi. Baydemir, DTP’nin kendisini yeniden aday göstermesi durumunda kabul edip etmeyeceği şeklindeki bir soruyu ise, “Bir şey söylemek için daha erken” yanıtını verdi. Baydemir, Van’da aday gösterileceği ile ilgili iddialara ise, “Van çok güzel, iki ayda bir gidiyorum. Balığı da güzel ancak, oraya yerleşmeyi düşünmüyorum” dedi.

ZANA'YA VERİLEN CEZA


Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DEP eski Milletvekili Leyla Zana’ya verilen 10 yıl hapis cezasıyla ilgili ise, Türkiye’de düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki en büyük engelin TCK 301’inci madde olmadığını söyledi. Baydemir, “Tek engel TCK 301 değil. Evet 301 katil bir maddedir ama tek engel değildir. Türkiye’nin Doğu yakasında Kürt politikacılar, aydınlar, yazarlar, gazeteciler, fikrini beyan edenler, TCK 301’inci maddesinden değil, TCK’nın 215-16-17- 220 ve 228’inci maddesinden yargılanıyorlar. Dolayısıyla düşünceyi ifade etme özgürlüğündeki engellerde bir negatif ayrımcılık uygulanmaktadır. Aslında burada bir bölücülük yapılmaktadır. Bu itibar ile Türk kamuoyunun dikkatini buradaki düşünce ifade etme özgürlüğündeki mevzuatsal problemlere çekmek gerekir. Bu şekliyle bana göre Hükümetin düşünceyi ifade etmedeki çifte standartlarından biridir. Düşünce özgürce ifade edilmediği müdetçe bu ülkedeki temel problemleri aşma şansına sahip olamayacağız” diye konuştu.

MESAJ VERİRSEK AÇIK VERİRİZ

Baydemir, Yenişehir İlçesi’nde yapılan ve polisin PKK flamalarındaki yıldıza benzediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu yıldızın soruşturma konusu olmasından rahatsızlık duyduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Kara lahanadan, beyaz lahanadan siyasi mesaj olmaz. Vallahi ben siyasi mesaj versem kara lahana ve beyaz lahana ile siyasi mesaj vermem. Bunun herkes tarafından bilinmesi lazım. Mesaj verirsek açık açık mesaj veririz ve onun arkasında da vallahi, billahi dururum. Yahu ayıp denen bir şey vardır. O zaman sarma yapan, lahana dolması yapan, lahana turşunu yapan hakkında soruşturma açalım, içeri atalım. Ne demek lahanadan bu yapılır mı? Hakikaten bir çevre düzenlemesi, bir peyzaj düzenlemesidir. Bundan siyasi bir mesaj aramak, çocuklara karşı bizi gülünç duruma düşürür. Bu tür şeylerden vazgeçilmelidir” dedi.

Milliyet



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,484 µs