Tuzla, Türkiye'nin Auschwitz'i oldu! | " /> Tuzla, Türkiye'nin Auschwitz'i oldu! | "/>

En Sıcak Konular

Tuzla, Türkiye'nin Auschwitz'i oldu!

5 Aralık 2008 13:59 tsi
Tuzla, Türkiye'nin Auschwitz'i oldu! Tuzla'daki tersanelerde yaşanan ölümlere hala doğru düzgün bir tedbir alınmamasının sebebi usta kaleme göre ne?

Burjuva sınıfı olamamış Türkiye’de, bu sınıfın karşı tezi olması gereken işçi sınıfını da ortadan kaldırma girişimi var. Bu sınıfa ait insanlara yıllardır çektirilenler, işten çıkarmalar, aç bırakmalar tam sonuç vermedi. Bu kez de fiziksel olarak direkt imhaya başladılar.

Tuzla, Türkiye’nin Auschwitz toplama kampı haline dönüştü. İşçi sınıfını imha için kurulmuş gözüken bu kamptan her gün yeni bir katliam haberi geliyor.

Temel gerçeği kavrayamayan insanlar her gün ‘Tedbir alın’ diye bağırıp çağırıyor. Ancak deprem olduktan sonra depreme karşı tedbir aramaya alışık olan bir ülkede, tedbir almanın anlamı nedir, bu da açık değil.

Tedbir alma yeteneğimiz olsa da bunun Tuzla’da yapılmayacağı kesin. Çünkü orada açıkça ifade edilmeyen niyetin, bir sınıfı tümden yok etmek olduğu görülüyor.

İşçi ölümlerinin sıklığıyla dünya rekorlarına imza atmış bir yere, bugüne kadar anlamlı bir müdahale yapılmamış olmasının bir açıklaması da yok.

Ama müjdeler olsun, sonunda yıllardır söylenen sınıfsız toplum olma hedefimiz nihayet gerçekleşiyor. Burjuvazi zaten bir türlü oluşamamıştı. O olmayınca ortada öksüz çocuklar gibi kalmış işçi sınıfı da bu gidişle yakında tamamen yok olacak.

Sınıfsız bir toplum olacağız ama (köylüler ve küçük burjuvalar sınıf sayılmaz çünkü anlamsızlar, içleri boş) Başbakan’a kötü bir haberim olacak.

Ona tavsiye ediyorum; Karl Marx’ın ‘Kapital’ adlı eserinin birinci cildinin ilk 70 sayfasını-eğer zahmet olmazsa-bir okusun. Arzu ederse ben kendisine şahsen özetleyebilirim o 70 sayfayı. Çok önemlidir. Çünkü o bölümde Marx bir toplumda değerin durup dururken havadan yaratılamayacağını anlatıyor.

İşçi sömürülmezse artık değer yaratılamaz. Yani Türkiye’ye muhakkak bir işçi sınıfı lazımdır. “Bundan Başbakan’a ne; onun kafasında başka sorunlar var” diyorsanız, onu da açıklayacağım, biraz sabır... (Burada tatlı tatlı Das Kapital’i özetliyorum size). Bir toplumda artık değer üretilemezse devlet kesesinden dağıtılacak para kaynağı da olamaz. Yolsuzluk yapılacak para da bulunamaz. Kendisini satmaya gönüllü insanlar satın alınamaz, senin basın bültenin gibi çalışacak gazete filan oluşturulamaz.

Sonuç itibarıyla; Başbakan Erdoğan bir an önce anlamlı bir müdahale ettirip Tuzla toplama kampının faaliyetlerini durdurtarak, işçi sınıfımızın sömürmeye uygun bölümünü hayatta bırakmalı.

* * *


‘Sömürecek adam bile bırakmayan dramatik bir ülkede peki ben neden her gün mizah yazısı düşünebiliyorum?’ Çünkü Türkiye her gün inanılmaz mizah malzemesi üretiyor. Bu ülke neden böyle bilmiyorum. Bu gizemli soruya cevap yok herhalde.

Önceki gün TRT ana haber bülteninde su bulmak için toprağı kazan adam hakkında haber vardı.

Toprağı kazan adam su bulamamış ama gaz bulmuş. Yani şu anda Türkiye’de yeni bir doğalgaz rezervi kazayla bulunmuş durumda olabilir.

Adam gazın ne olduğunu, nereden geldiğini bilmiyor ama yakmaya başlamış bile. Çukurun başında ateş çıkaran bir boru vardı. Ve diyor ki adam: Fazla miktardaysa buraya bir gaz isatasyonu kurarım. Miktar az ise sadece evimde kullanırım.

Adam büyük ihtimalle Bakü-Tiflis boru hattını deldi ve bu yüzden dünya savaşı çıkacak. O ise gaz istasyonu kurma planları yapıyor.

Haydi buyurun bakalım, bunu izledikten sonra sıkıyorsa mizahçı olmayın.

Suyu Tuzla’da aramış olsaydı büyük ihtimalle şu anda İstanbul havaya uçmuş olurdu. Çünkü Tuzla’da kazaların kendini abartma âdeti de var.



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,631 µs