Dikkat! Polis kimlik göstermezse... | " /> Dikkat! Polis kimlik göstermezse... | "/>

En Sıcak Konular

Dikkat! Polis kimlik göstermezse...

4 Aralık 2008 18:41 tsi
Dikkat! Polis kimlik göstermezse... İstanbul Avcılar'da yaşanan "sahte polis" terörü İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. "Polisim diyene kimlik sorun" denildi, ama bunun çok da kolay olmadığını herkes biliyor. O halde ne olacak? Bakanlık'tan kaygıları gidermeye yönelik "açılım"

İstanbul Avcılar'da milyonları dehşete düşüren sahte polis olayından sonra İçişleri Bakanlığı, sert tedbirler aldı. Bakanlığın genelgesinde polis kıyafeti ve aksesuarlarının satışına kısıtlama getirilecek. Kimlik göstermeyen polisler hakkında yasal işlem yapılacak. Dijital ortamda hazırlanacak yeni kimlikler uzaktan da ayırt edilebilecek.

Polis kılığına girip kulüp basan, ve bir kadını kaçırıp tecavüz eden şehir eşkıyalarıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı da harekete geçti. Konunun ardından önemli bir çalışma başlatan bakanlık, polislerle ilgili radikal kararlar aldı. Bu kapsamda, polis kıyafeti ve aksesuarlarının satışına kısıtlama getirilecek.

Kimlik göstermeyen polisler hakkında yasal işlem yapılacak. Dijital ortamda hazırlanacak yeni kimliklerin, sahtesinin yapılması mümkün olmayacak. Kimliklerin uzaktan dahi bakıldığında ayırdedici özellikleri bulunacak ve kokartla birlikte kullanılacak.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü İstanbul'daki olayla ilgili iki polis başmüfettişini görevlendirdi. Müfettişlerin, polis kıyafetlerinin temini noktasında araştırma yaptığı ve bununla ilgili önlemler üzerinde çalıştığı öğrenildi.

İşte gerçek polis kartı kullan
 
Celalettin Cerrah'ın uyarısı üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların tanıması için polis kimlik kartının bir örneğini internet sitesine koydu. Emniyetin ''www.iem.gov.tr'' adresli internet sitesine eklenen fotoğraflarda, üzerinde ''Örnektir'' ibaresi bulunan polis kimlik kartının ön ve arka bölümlerinin görüntüsü yer alıyor.
 
Karısını da öldürmüş!
 
İstanbul Avcılar'da, polis yeleği giyerek bastıkları müzikholden C.K.'yı kaçırıp tecavüz ettikleri ileri sürülen zanlılardan 5'i, polis tarafından yakalanarak adliyeye çıkartıldı. Olayla ilgili olarak Cihangir N. ile M. Fuat B.'nin bulunması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

KENDİSİNİ TERK ETMİŞ

Bu arada şehir eşkıyası Cihangir N.'nin, Ağrı'dan İstanbul'a gelerek kendisini terk eden iki çocuk annesi eşi Derya N.'yi öldürdüğü ortaya çıktı. Polisin, Cihangir N. ile M. Fuat B.'yi yakalamak için gidebileceği bütün adresleri denetim altına aldığı öğrenildi.

takvim



Bu haber 1,922 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,277 µs