En Sıcak Konular

Rahşan Ecevit çok kızgın

4 Aralık 2008 16:32 tsi
Rahşan Ecevit'in DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'e kızgınlığı CHP'den ihraç edilen Mustafa Sarıgül'ün DSP'ye katılması ile zirveye çıktı.

DSP'nin "Atatürk'ün yolunda, Ecevit'in ışığında" tekerlemeleriyle varlığını sürdürmeye çalıştığını belirten Rahşan Ecevit, "Ancak partinin amacı belirsiz ve anlamsız" ifadelerini kullandı. Rahşan Ecevit açıklamasında, şunları kaydetti:

"Bülent Ecevit'in 1986 yılında özenle kurduğu bu parti, artık varlığının nedeni anlaşılamayan, söylemleri ve eylemleriyle neyi amaçladığı bilinmeyen bir kuruluş haline gelmiştir. Demokratik Sol Partiyi bu duruma getiren parti yönetiminin bu tutumu, parti tabanının önemli bir kesiminde huzursuzluğa neden olmuştur. Bu nedenle Demokratik Sol Parti ya adını değiştirmeli ya da Bülent Ecevit'in adını kullanmaktan vazgeçmelidir."

ECEVİT'E KÜFÜR EDENLER PARTİYE ALINDI

Rahşan Ecevit daha önce de DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in partiyi büyütemdiği için istifasını veya partiyi olağanüstü kongreye götürmesini istemişti. Ancak Sezer her ikisine de yanaşmamıştı. CHP'den ihraç edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün DSP'ye katılması ise Rahşan Ecevit açısından bardağı taşıran son damla oldu. Çünkü Sarıgül daha önce DSP'den istifa ederek, CHP'ye katılmış bugünse tersini yapıyordu. Sarıgül'ün DSP'den ayrılmasından sonra Bülent Ecevit hakkındaki sözleri unutulmamıştı.
ECEVİT'İN SON İSTEĞİ

Öte yandan Rahşan Ecevit DSP'nin, Bülent Ecevit'in son isteği olan sağlı sollu birleşme fikrinden ve işbirliğinden tamamen farklı bir yere sürüklendiğini Sarıgül'ün CHP'de yapamadığını bugün DSP'de yapmaya çalıştığını düşünüyor.

MUHALEFETE MUHALEFET

Rahşan Ecevit'e göre, Zeki Sezer muhalefete muhalefet yaparak bir seçim hazırlığına girişti. "Bu akılalmaz siyaset" Rahşan Ecevit'i çileden çıkardı. Ancak asıl önemlisi, Sarıgül'ün DSP'den ayrılışı süresinde Bülent Ecevit'e yönelik ağır eleştirilerine rağmen DSP'ye kabul edilmesi oldu.

DSP’DE YÖNETİM OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Rahşan Ecevit’in parti yönetimine ilişkin sert açıklamalarının ardından parti yönetimi de olağanüstü toplandı. Toplantıda Rahşan Ecevit’in yazılı açıklaması ele alınacak.

Rahşan Ecevit imzasıyla yayınlanan ve DSP yönetimine ağır eleştirilerde bulunulan açıklamanın ardından, DSP yönetimi de harekete geçti. Konuyu değerlendirmek üzere Başkanlık Divanı Genel Başkan Zeki Sezer’in başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantının ardından bir açıklama yapılması bekleniyor.

YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Rahşan Ecevit’in açıklamalarına ilişkin ANKA’ya değerlendirmede bulunan DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, şunları söyledi:
“Biz, DSP olarak Ecevit’le, Rahşan Ecevit’le, demokratik sol felsefe çerçevesinde yolumuza devam ediyoruz. O bildiriyi yazanlar partinin kuruluş tarihini bile bilmiyorlar. Parti, 1985 yılında kuruldu. DSP’nin son aylarda elde ettiği ivme ile yerel seçimlerde solda birinci parti olacağına dair işaretler içimizden bazılarını huzursuz etmişe benziyor. Kendi içimizden bize karşı oyun oynanıyor. Bizi durdurmak isteyenler var. Biz yolumuza devam ediyoruz.”



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,851 µs