En Sıcak Konular

Mehmet Atalay veda etti

4 Aralık 2008 13:06 tsi
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevinden ayrıldıktan sonra basının karşısına geçen Mehmet Atalay icraatlarını anlattı.

Yaklaşık altı yıldır genel müdür olarak görev yapan Atalay, 1 Aralık Pazartesi'nden itibaren görevini bıraktığını belirterek, "Beraber çalıştığımız basın mensuplarına ve onların aracılığıyla spor kamuoyuna teşekkür etmek istedim. Teşekkür edecek o kadar çok kişi var ki. 6 yıllık süre içerisinde en önemli olayı, sporda barış gördük. GSGM ile TMOK, Futbol Federasyonu, zaman zaman kulüplerle birlikte çalışmayı, sporu kalkındırmayı hedeflemiştik. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum." dedi.

Önemli organizasyonları başardıklarının altını çizen Mehmet Atalay, "Cesaretle bu organizasyonları yaptık. Dünya en azından şunu söyledi: 'Türklere ne oluyor.' Alamadığımız sadece Akdeniz Oyunları kaldı. Yaptıklarımız ve bundan sonra yapılacakların, ülkemizin tanıtımına büyük katkısı olmuştur, olmaya da devam edecektir. Tesisleşmede GSGM önemli hamleler yapmıştır. Önemli tesisler kazandırdık." diye konuştu.

- İDDAA ÖNEMLİ BİR KAYNAK OLDU -

Türk sporuna önemli bir katkı sağlayan iddia'ya da değinen Atalay, sözlerine şöyle devam etti: "İddaa oyunu sayesinde Maliye'den aldığımız kaynağı, vergi olarak geri iade ettik. Kulüplerimize 500 trilyona yakın isim hakkı verildi. Basketbol, voleybol, otomobil sporları da iddia ile önemli kazanımlara sahip olacak. İddaa ülkemizin büyük bir kaynağı oldu. Çok başarılı bir ihale yaptık. Kulüplerimizin ekstradan yüzde 10 geliri arttı."

Konuşmasına devam eden Mehmet Atalay, basamakları birer birer çıkılması durumunda İngiltere'nin, İtalya'nın, Almanya'nın yakalanamayacağını vurgulayarak, "İkişer ikişer de yakalayamayız. Öncelikli hedefimiz Çin veya Amerika'yı yakalamak değil. Medeniyetin beşiği bu Avrupa ülkelerinin seviyesine çıkmalıyız. 2011 çok önemli bir yıl. 2020 olimpiyatlarına talibiz ve alan ülke 2013'de belli olacak. Kısa bir süre kaldı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı organize etmek zorundayız. Biz hazır olacağız. Almanya dışında her halde bu kadar tesisi olan bir başka ülke yoktur." dedi.

Belediye başkanlığı adaylığı ile istifasının örtüşmesinin tesadüf olduğunu da ifade eden Mehmet Atalay, ''İstifa kararı daha önceden alınmıştı. Spor Şurası'ndan sonra istifa etmeyi önceden planladım, seçim için istifa etmediğimi, başka bir göreve atanmak için istifa etmediğimi herkesin bilmesini isterim.'' diyerek sözlerini tamamladı.

cihan



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,129 µs