dalga geçiyor | " /> dalga geçiyor | "/>

En Sıcak Konular

Dünya ekonomik krizle dalga geçiyor

4 Aralık 2008 08:53 tsi
Dünya ekonomik krizle dalga geçiyor Dünya, ekonomik krizden çıkış için alternatif bir yol buldu: İşi şakaya vurmak. Rus basını, küresel mali kriz ile ilgili olarak dünyanın dört bir yanında üretilen fıkraları derledi.

"Dün nakit parayla ekmek kızartma makinesi satın aldım. Yanında eşantiyon olarak banka hediye ettiler."

RUS gazeteleri, dünyada beş kıtadan toplanan en ilginç "kriz fıkralarını" sıraladı. En çok fıkra, krizden en kötü etkilenen ABD ve İngiltere’de anlatılıyor. Rus basınına göre ilk sıra, "Amerikan ekmek kızartma makinesi" başlıklı fıkranın. Kısa fıkrada, bir Amerikalı, arkadaşına, "Dün nakit parayla tost makinesi satın aldım. Yanında eşantiyon olarak banka hediye ettiler" diyor. Rusya’daki son espri ise şu: "Rus halkı 1998 mali krizinin 10. yıldönümünü bu yıl olabilecek en görkemli biçimde kutladı."

Kriz mizahı, sadece ABD ve Rusya’yı değil, Çin’i bile fethetti. İşte bazı fıkra ve espriler:

Çin dünyaya zehirli süt, zehirli oyuncak, zehirli plastik ürünleri kakalıyor. Batı ise onlara zehirli hisse...

Bir İngiliz, arkadaşıyla konuşurken şöyle övünüyormuş: Şimdiki krizi bana ayaklarımın üzerinde durmayı öğretti. Banka, ödenmemiş kredi yüzünden arabamı aldı da...

Yahu şimdiki kriz boşanmadan beter. Varlığımız yarısını kaybettim ama hálá evliyim.

Yanmış bir ampulü değiştirmek için kaç borsacı gerekli? İki. Biri yanan ampulün yerine yenisini takar. Diğeri de, CNBC olayı dünyaya duyurmadan, eski ampulü borsada acilen satmaya çalışır.

Başbakanın bunalımı

Londra’nın bir ana caddesinde trafik kilitlenmiş. En arkada duran aracın sürücüsü trafik polisine nedenini sormuş. Polis şöyle cevap vermiş: "Üç kilometre ileride başbakanımız makam aracını sokak ortasında durdurmuş, sinir krizi yaşıyor. Halkın kendisine krizden çıkış yolu bulacağına inanmadığı için üzerine benzin döküp kendisini yakmak istiyor. Tabii halk da hemen yardımına koştu. Şimdilik 10 bidon benzin bulabildiler."

Hırsız ve bakan

ABD’de bir hırsız, Maliye Bakanının yolunu kesip "Pamuk eller cebe. Bütün paranı ver" demiş. Bakan, "Nasıl bütün paramı? Ben ABD Maliye Bakanıyım" diye cevap vermiş. Hırsız istifini hiç bozmamış: "O zaman benim paralarımı geri ver."

Kriz falan yok

ABD’de yüz yıllık geçmişe sahip bir bankanın hissedarları kriz toplantısı yapıyormuş. 80 yaşındaki Başkan söz alarak şöyle demiş: "Amerika’da kriz olduğunu kim söylüyor. Herşey aynı. Mesela ben 1967 yılında bankamızın sadece 500 hissesini borsada satıp kendime bir Ford almıştım. Geçenlerde yine 500 hisse sattım ve bu parayla yine 1967 model Ford aldım."

En kutsal meslek

Bir mimar, bir doktor ve bir bankacı, kimin mesleğinin daha kutsal olduğunu tartışıyormuş. Doktor, "Biz en önemli insanlarız. Bildiğiniz gibi Tanrı da bir cerrah. Zira Havva’yı Adem’in kaburgasından ameliyatla yaratmadı mı" demiş. Mimar, "Yok canım en önemli meslek bizimkisi. Tanrı altı gün içinde kaostan koca bir kainat kurdu. Yani o bir mimar" diye cevap vermiş. Bankacı ise şöyle noktalamış tartışmayı: "İkiniz de yanılıyorsunuz. Düşündünümüz mü hiç, peki kaosu kim yarattı?"

Hürriyet



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,032 µs