En Sıcak Konular

Ermenistan'la ilişkiler gelişiyor

3 Aralık 2008 23:03 tsi
Finlandiya Dışişleri Bakanı: "Türkiye-Ermenistan ilişkileri, Kafkaslar'daki durum ve AGİT içerisindeki pozisyonları itibariyle büyük bir ilerleme kaydetti"

Yarın başlayacak olan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) zirvesi öncesi Finlandiya Dışişleri Bakanı Alexander Stubb, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin zirvede bir adım daha ilerleyebileceğini söyledi.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de 49 ülkenin dışişleri bakanlarını buluşturacak olan, 1975 yılından bu yana her yıl düzenlenen dev organizasyon öncesi zirve ile ilgili basına açıklama yapan Finlandiya Dışişleri Bakanı Stubb, Türkiye - Ermenistan ilişkilerine de değinerek, "Türkiye - Ermenistan ilişkileri, Kafkaslardaki durum ve AGİT içerisindeki pozisyonları itibarı ile hali hazırda büyük bir ilerleme kaydetti diyebiliriz. Bu iki ülkenin rutin diyalogunun başlaması artık an meselesi. Sadece futbol
maçları ile sınırlı kalmayacaktır. Her iki bakan da yarın burada olacak ve sanıyorum diyalogun devamını görebileceğiz" dedi.

Kıbrıs konusunun AGİT çerçevesinde gündeme gelmeyeceğini ifade eden Stubb, bu konunun AB çerçevesinde daima yer alacağını ancak Helsinki'de derinlemesine gündem olmayacağını belirtti. Rusya konusunun ana gündemi oluşturacağını söyleyen Stubb, Rusya'nın yeni bir 'Avrupa Güvenlik Planı' önermesinin ve aynı zamanda Avrupa güvenliğine tehdit oluşturmasının çelişkili olup olmadığı sorusunu da yanıtladı ve şöyle konuştu:

"Her ülkeyi kendi değer yargılarımızla sorgulayabilir ve bu yolla pek çok önyargı oluşturabiliriz. Ancak biz inanıyoruz ki Medvedev'in önerisi oldukça yapıcı bir öneri olacak. Aynı zamanda şuna da inanıyoruz ki ne Rusya ne de Gürcistan böyle bir savaşa dahil olmak istemediler. Dolayısıyla ironi değil, çözüm arayışı görüyoruz."

timeturk

 

 

 



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,440 µs