En Sıcak Konular

Banka hesabınıza dikkat!

3 Aralık 2008 20:44 tsi
Binlerce kişinin banka hesaplarını boşaltıp kredi kartlarını kopyalamışlar!

Antalya'da bankacılık işlemlerini internet üzerinden yapan kişilerin hesaplarını boşaltan, ayrıca sahte kimlik kullanıp encoder cihazıyla başkalarına ait kredi kartlarını kopyalayıp alışveriş yapan, bu yöntemle son 2 ayda 2 milyon euro haksız kazanç sağlayan 1'i kadın 11 kişi gözaltına alındı. Aynı operasyon kapsamında İzmir ve istanbul'da da 12'şer kişi yakalandı

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, 2.5 ay önce başlattıkları projeli çalışmada interaktif bankacılık yöntemini kullanarak şifrelerini kırdıkları banka müşterilerinin hesaplarındaki paraları kendi hesaplarına aktaran bir çeteyi izlemeye aldı.

Polis operasyon hazırlığı yaptığı sırada, aynı çeteyle ilgili İzmir ve İstanbul polisinin de çalışma yaptığı anlaşıldı. Bunun üzerine Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nda Ankara, İstanbul ve İzmir polisi bir araya gelerek, ortak operasyon kararı aldı.

Dün sabah 3 ilde eş zamanlı operasyon için düğmeye basıldı. Antalya'da çetenin Akdeniz grubunun elebaşı Ahmet Kale, yardımcısı ve sevgilisi Neslihan E., adamları S.K., K.T., S.E., V.E. M.O., H.Ö., F.İ., A.E ile İzmir grubunun elebaşı M.C.E. gözaltına alındı. İzmir polisi aynı operasyonda 12, İstanbul polisi de 12 kişiyi yakalayarak sorgulamak üzere Bilişim Suçları Büro Amirliği'ne götürdü. Polis ele geçirilen bilgisayarları da incelemeye aldı.

BİNLERCE KİŞİYE AİT HESAP BİLGİSİ

Antalya polisinin ele geçirdiği 4 bilgisayarlarda yapılan incelemede 50 bin kişiye ait MSN bilgisi bulundu. Zanlıların bu kişilerin MSN görüşmelerini takip ettiği ve kişilerle ilgili bilgi topladıkları belirlendi. Ayrıca polis bilgisayarlardan birinde 857 kişiye ait kullanıma hazır, 5 milyon YTL'ye yakın limiti bulunan kredi kartları bilgisi ele geçirdi. Zanlılarda ayrıca kredi kartlarının bilgilerini kopyalamaya yarayan ve 'papağan' adı verilen encoder cihazı ile kullandıkları 4 lüks otomobil ele geçirildi.

İLKOKUL MEZUNU DOLANDIRICI

Ahmet Kale'nin elebaşı olduğu çete, polisin kendisini izlemeye başladığı 2.5 aylık sürecin ilk 1 ayında interaktif bankacılık dolandırıcılığı yaptı. İlkokul mezunu olan Ahmet Kale'nin, internet üzerinden bankacılık işlemleri yapan kişilerin bilgilerini yardımcılarıyla birlikte ele geçirdi ve paralarını kendi hesaplarına aktardı.

İkinci ay ise kontör ve kopya kart işine giren çete üyeleri, encoder cihazı sayesinde başkalarına ait kredi kartı bilgilerini boş manyetik şeritli kartlara yükleyip, anlaşmalı işyerlerinden alışveriş yapıyor ve aldıkları malları piyasa değerinden daha aşağıya satarak nakit paraya çeviriyordu. Ayrıca yine kredi kartları üzerinde bulunan kart numaralarıyla yüklü miktarlarda cep telefonu kontörü alıp piyasaya satıyorlardı. 2 ay içerisinde 2 milyon euro haksız kazanç sağlayan çete üyelerinin lüks içinde yaşadıkları da ortaya çıktı.

HAMAM KAPATIP SEFA YAPMIŞLAR

Antalya'da polisin yaptığı operasyonla yakalanan çete üyelerinin, 5 yıldızlı otellerde kalıp lüks bir hayat sürdüğü, gece kulüplerinde eğlendikleri, hatta birlikte bir hamamı kapatarak sefa yaptıkları ortaya çıktı.

Operasyonda gözaltına alınan ve İzmir grubunun lideri olduğu ortaya çıkan M.C.E.'nin, Antalya'nın Lara bölgesinde bir villayı aylık 2 bin 500 YTL'ye sevgilisinin oturması için kiraladığı ve içini lüks eşyalarla döşediği belirlendi.

milliyet

 



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,614 µs