En Sıcak Konular

Doç. Dr. Kemal Yeşilçimen



Doç. Dr. Kemal Yeşilçimen
0 0 0000

Hukuk gereken cevabı verdi!



Engizisyon dönemi üzerinden 2 çağ geçti ama hala düşünce ve ifade özgürlüğünü baskı altına almaya çalışan anlayış devam ediyor. Ancak halkın vicdanına ve hukuk mantığına ters düşen anlayışlar yok olmaya mahkum. Halk sağlığını korumak bahanesiyle, aykırı düşünceleri susturmak isteyenlere, hukuk en kısa sürede gereken cevabı verdi. Hastalıkları önleme, sağlığı koruma ve sağlıkta dönen dolaplar hakkında halkı aydınlatan ve halkın sevgi ve güvenini kazanan İç hastalıkları yanında kalp ve damar hastalıkları alanında uzman olan Prof. Dr. Canan Karatay hoca için, yüce mahkeme yapılan suçlamaların yersiz olduğu kararını verdi. Bu karar, bilimi ve halk sağlığını mahkemelerde arayanlara ders olsun.
 
Halk sağlığı için bilimi mahkemelerde arayanlara, halk sağlığının nerede olduğunu bir kere daha anlatalım da bundan sonra yanlış adrese gitmesinler.

Doğru adres : PREVENTIVE MEDICINE
Ne demek? Kısaca ÖNLEYİCİ VE KORUYUCU TIP demek.
 
Yani şeker hastalığı ortaya çıktıktan sonra tedavi etmek değil, çıkmasını önlemek için kafa yormak. Bu yolla bir düzine hastalığı önlemek ve ülkeye 10 milyar dolar kazandırmak, hastalık lobisinin bindiği dalı kesmek demektir.
 
Bundan sonra bilim dünyamızın yapacağı iş basit : Şeker hastalığı neden patlama yapmış tek tek araştırmak. Şeker hastalığını önlemek için ne gerekiyorsa yapmak. İlk derse Atatürk hastalıkları nasıl önlemiş, Atatürk'ün hastalıkarı önleme ve sağlığı koruma mücadelesi nasıl yapılmış buradan başlamak gerekiyor.

Peki gece gündüz halkı tedavi ediyoruz diye aldatan şarlatanlar ne olacak? Bilim insanları tartışmalı konularda birbirini yıpratırken meydan onlara mı kalacak? İşte asıl mahkemeye verilecek olan bunlar. Bilim kurumlarına ve meslek odalarına düşen iş bu konuda halkı ve yetkilileri bilgilendirmek. Alınması gereken önlemleri anlatmak. Devlet organlarına düşen iş ise gereğini yapmak.
 
Bütün bunları yapmak yerine, bilimin mutlak gerçek olmadığını bile bile, meslekdaşlarının aykırı fikirlerini, engizisyon anlayışı ve postmodern darbeyle susturmaya çalışanlara, bilimi mahkemede arayanlara, 4600 yıl önce yazılan tıbbın ilk yazılı metnini bir kere daha hatırlatalım :
 
Süper doktorlar hastalıkları önler, vasat doktorlar erken teşhis ve tedavi eder, adi doktorlar ise hastalıktan rant sağlar.

Herkes grubunu ve cephesini belirlesin!
Hangi gruba dahilsiniz?
Hangi cephenin askerisiniz?
Cepheler : Hastalık veya Sağlık cephesi.


Konuyla ilgili haber:
Canan Karatay hakkında takipsizlik kararı
Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği'nin dava açtığı Prof. Dr. Canan Karatay mahkeme tarafından masum bulundu

Hamilelikte diyabet testinin zararlı olduğu yönünde açıklamalar yapan Prof. Dr. Canan Karatay ile ilgili Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği savcılığa sürpriz bir şekilde suç ilaninda bulunmuştu. Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında taninmiş diyetisyen Karatay, geçtiğimiz günlerde savcılığa gelerek ifade verdi. İfadesinde üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Karatay, Kadıköy'de özel bir hastanede iç hastalıkları ve kalp hastalıkları uzmanı olarak misyon yaptığını söyledi. Karatay, katıldığı TV programlarında, aslında gebelik şekeri teşhisinin nihai derece önemli meydana geldiğini vurguladığını ancak gebelik şekeri teşhisinin anne ile bebeğine zarar vermeden ve her ikisini de bayıltmadan henüz kolay bir formülle teşhis koyulabileceğini anlatmak istediğini kaydetti.

'UZMANLIK ALANIM' DEDİ
Söylediklerinin kendi ihtisas meydanı ile ilişkili meydana geldiğini bu konuda yayınladığı kitapları yer aldığını kaydeden Karatay, kendi görüşlerini halk sağlığı ve anne-çocuk sıhhatini düşünerek yansıttığını, reklam ve maddi getiri saplama gibi bir amacının olmadığını ifade etti. Savcılık yürüttüğü soruşturma nihayetinde taninmiş Prof. Canan Karatay ile ilgili takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik hükmünde, Canan Karatay'ın bu sözleri şikayetçiler tarafından iddia edildiği gibi halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla söylemediği, kişisel olarak düşüncelerini dile getirdiği, yurttaşların kamu hizmetlerinden yaralanma hakkını engellemesi gibi bir eylemi bulunmadığı kaydedildi.

DERNEĞE HAKARET OLMAZ
Savcılık ayrıca derneğin yaptığı şikayeti hakaret suçu kapsamında da yerinde görmedi. Kararda, hakaret suçunun kişisel şikâyete bağlı suçlardan olduğu, müşteki derneğin onur haysiyet ve saygınlığı zedelenen kişiler adına hakaret suçundan yakıntıcı olma yetkisinin bulunmadığı, ayrıca Karatay'ın söylediği öne sürülen sözlerine hakaret suçu oluşmadığı dile getirildi.

"TV'DEN HALKI KAOSA SÜRÜKLEDİ"
Suç ilaninda, Karatay'ın katıldığı TV programında ebelik dönemlerinde Gastasyonel Diyabet Tanısı koymak için yaptırdıkları şeker yükleme testinin bebeklere ve gebe kadınlara zararlı meydana geldiğini söyleyerek Jinekolog ve Endokrinoloji uzmanlarını hiçbir bilimsel bilgiye dayanak oluşturmadan zan altında bıraktığı öne sürülmüştü. Karatay'ın yanlış yönlendirerek hastaların iyileşme sürecini aksattığı, hekimliğe ve hekimlere duyulan güveni zedelediği, halkı kaosa sürüklediği öne sürülmüş ve ile ilgili işlem yapılması istenmişti. 



Bu yazı 1,760 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 21 Nisan 2017 Sömürü Sistemini Yıkmak Kolay Mı?
    • 10 Mart 2017 Bu bir Halk Devrimidir
    • 9 Şubat 2017 Bindik bir Alamete...
    • 2 Ocak 2017 Sağlıkta Milli ve Yerli Çözümler
    • 18 Kasım 2016 Neden bu kadar hastayız?
    • 19 Ekim 2016 Tarihimizle Yüzleşelim
    • 24 Ağustos 2016 FETÖ: Küresel Komplo
    • 21 Temmuz 2016 Milli Devlete Doğru
    • 1 Nisan 2016 Tatlı tatlı yemenin, acı acı geğirmesi olur
    • 9 Mart 2016 Hekimlik Öldü Yaşasın Doktorluk!
    • 14 Ocak 2016 Akademik Yozlaşma
    • 25 Aralık 2015 Bilimin Geldiği Son Nokta
    • 20 Kasım 2015 Sağlıklı Çözümü Hastalık Lobisi Engelliyor
    • 12 Ekim 2015 Aydınlar ve bilim dünyamız
    • 31 Temmuz 2015 Kahrolsun Engizisyon Anlayışı!
    • 15 Temmuz 2015 Bayram Gelmiş Neyime...
    • 2 Temmuz 2015 Bu yazıyı kalbinizle okuyun!
    • 10 Haziran 2015 Sigara ile Mücadele Böyle Olur mu?
    • 3 Haziran 2015 Sağlıkta Devrim
    • 21 Mayıs 2015 Sağlık ve Özgürlüğün Gaspı

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,921 µs