En Sıcak Konular

Süleyman Yaşar


Süleyman Yaşar
0 0 0000

Obama küresel yolsuzluk dosyalarını niye açıyor?



ABD Başkanı Barack Obama'nın ikinci defa başkan seçilmesini savaş taraftarı şahinler istemiyor. Çünkü Obama askeri harcamaları 500 milyar dolar kısmaya karar verdi. Dolayısıyla silah satıcıları bu işten memnun değil.
Ayrıca ABD'nin servetinin yarısından fazlasını kontrol eden yüzde birlik elitler de Obama'nın düşük gelir gruplarına destek veren sağlık politikasını desteklemiyorlar. Fakirlerin yanında duran Obama'yı adeta sosyalist olmakla suçluyorlar.
"Başka kimler Obama'dan memnun değil?" derseniz... Başta İsrail yönetimi Obama'dan memnun değil. Öyle bir tablo ortaya çıkıyor ki, sanki Başbakan Erdoğan'dan memnun olmayanlar Obama'dan da memnun değiller. Çünkü Obama, İsrail'in işgal bölgelerinde yeni yerleşim alanları kurmasına karşı çıkıyor. İşte bu nedenle genel olarak şahinler diyebileceğimiz bir kesim Obama'nın 6 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerini kaybetmesini istiyor. Bunun için bazı tuzaklar kurmaktan da kaçınmıyorlar.
Bu tuzaklardan biri petrol fiyatlarını yükselterek Obama'yı düşürmek biçiminde yorumlanıyor. Ve bu tuzağın işlemesi için İsrail ve İran sürekli gerginlik yaratarak petrol fiyatlarını yukarıya doğru çekiyorlar. Bu tuzak şunu hedefliyor. Yüksek petrol fiyatları ABD seçmenini bezdirecek ve dolayısıyla Obama'ya oy vermeyecekler.
Obama bu tuzağı fark etti ve petrol fiyatlarıyla ilgili bir soruşturma başlattı. Brent ham petrolün varil fiyatı bu soruşturmanın ardından 125 dolar seviyesinden 100 doların altına geriledi. Obama baktı ki olacak gibi değil, sadece petrol tuzağını bozmakla yetinmedi şimdi tek tek yolsuzluk dosyalarını da açıyor.
Gelelim hangi dosyaların açıldığına... Birincisi, Libor skandalı dosyasıyla faizlerin nasıl manipüle edildiği ortaya çıkarıldı. Böylece sosyal adalete karşı çıkıp fakirlerin sağlık harcamalarını ödemeye yanaşmayan nüfusun yüzde birlik elit kesiminin vatandaşı nasıl soyduğu gözler önüne serildi.
İki, HSBC bankası dosyasıyla şahinlerin nasıl kara para akladığı, İran'a satılan silahların paralarının, uyuşturucu ticareti kazançlarının nasıl bankalar üzerinden transfer edildiği gözler önüne serildi.
Üç, vergi cennetleri dosyasıyla silah satışı, savaş ganimeti, insan ticareti yapanların, vergi ödememek için bu paraları nasıl ülke dışına çıkarttığı açıklandı. Bu korkunç oyun halka duyuruldu. Çünkü Obama'nın rakibi Mitt Romney de parasını vergi cennetinde tutanlardan. Romney'in 250 milyon dolarlık serveti olduğu ve bu paranın bir kısmını vergi ödememek için İsviçre, Lüksemburg, Bermuda, Cayman Adaları gibi vergi cennetlerinde tuttuğu belirtiliyor. Ve Romney son 10 yılda ödediği vergi tutarını açıklamaya yanaşmıyor.
Niye anlattık bütün bunları... Çünkü Obama dosyaları açtıkça Türkiye ile ilgili bilgiler de bir bir ortaya çıkıyor. Önce Libor skandalıyla bizdeki faiz lobisinin oyunu gözler önüne seriliyor. Faizlerin piyasada belirlendiği yalanını vatandaşa yutturup kolay para kazanmaya çalışanların yalanları ortaya çıkıyor.
Vergi cennetleri dosyasıyla da Türkiye'nin cari açığı hikâyesi, tasarruf düşüklüğü yalanı ve bir cepten bir cebe kredi meselesi açıklanıyor. Türkiye'den gidip vergi cennetlerine park eden 158 milyar doların nasıl Türkiye'de ticari hayata şeffaflığın gelmesine engel olduğu nete geliyor. Anlayacağınız Obama küresel yolsuzluk dosyalarını açtıkça, dünya elitleriyle birlikte bizdekilerin de kirli çamaşırları ortaya çıkıyor ve bu kirli tuzakların, gizli oyunların önümüzdeki günlerde daha da gözler önüne serileceği anlaşılıyor.

sabah



Bu yazı 1,305 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 25 Eylül 2012 Kriz mi var?
    • 24 Eylül 2012 Yüksek faiz yüksek vergi
    • 21 Eylül 2012 Eksen kayması derler sakın kanmayın
    • 19 Eylül 2012 2001 krizinde ABD, IMF'nin Türkiye için yardım talebini geri çevirmiş
    • 14 Eylül 2012 Madem her şey çok kötü, niye AK Parti önde?
    • 12 Eylül 2012 Riskler azaldı, hâlâ notu niye artırmıyorsunuz?
    • 10 Eylül 2012 Altında yeni fiyat ne olacak?
    • 7 Eylül 2012 Draghi'nin planı Türkiye'nin notunu artırır mı?
    • 6 Eylül 2012 Sosyalist Enternasyonal'in Kürt sorununa çözüm önerisi ne?
    • 3 Eylül 2012 The Economist'in iki tuhaf isteği
    • 24 Ağustos 2012 Anadolu sermayesi mi, İslami burjuvazi mi?
    • 22 Ağustos 2012 Niye Gaziantep hedef seçildi?
    • 16 Ağustos 2012 Faiz lobisi şimdi ne diyecek?
    • 13 Ağustos 2012 İran niye Türkiye'ye kızıyor?
    • 9 Ağustos 2012 Faiz lobisine kötü haber: Londra zorda!
    • 7 Ağustos 2012 Türkiye'nin dış ekonomik riskleri ne?
    • 1 Ağustos 2012 Para niye Türkiye'ye gelecek?
    • 30 Temmuz 2012 Babamın bavulu Kıbrıs'ta
    • 25 Temmuz 2012 Obama küresel yolsuzluk dosyalarını niye açıyor?
    • 20 Temmuz 2012 Erdoğan'a niye kızıyorlar?

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,069 µs