En Sıcak Konular

Ahmet Taşgetiren


Ahmet Taşgetiren
0 0 0000

Bir zihniyet restorasyonu denemesi



Kürt sorunu için çözümsüzlük söz konusu ise bunda...
Kürt sorunu için çözümsüzlük söz konusu ise bunda, PKK-KCK-BDP eksenli Kürt siyasetinin oluşturduğu "AK Parti ve Tayyip Erdoğan düşmanlığı"na oturan, onu bölgenin tek hakimi olmaya karşı tek engel olarak gören zihniyet yapısının da büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.
Şu gayet açık:
AK Parti ve Tayyip Erdoğan bir numaralı düşmanınızsa, Tayyip Erdoğan'ın şahsında bir "Kötü adam", bir "Faşist diktatör" görüyorsanız, AK Parti'nin, devletin klasik Türkçü politikalarını takip ettirdiğine inanıyorsanız, amacınız bölünmekse, amacınız Türkiye'nin bir coğrafyasında kendi diktatörlüğünüzü kurmaksa, "Kürtler'i ancak biz yönetiriz" gibi bir hesabın içinde iseniz, asla ve kat'a sizinle uzlaşmak mümkün olmaz.
Şayet çözüm arayışında iseniz;
-AK Parti'nin üçüncü dönemdir iktidarda olduğuna, şu andaki siyasi vasata bakıldığında, daha uzun süre bir alternatif iktidar adayı bulunmadığına, dolayısıyla Türkiye'nin bütün sorunları için olduğu gibi Kürt sorunu için de AK Parti'nin önemli belirleyicilerden biri olduğuna inanmalısınız.
-Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin merkez insanı olduğuna ve ilk gençlik yıllarından itibaren, bu ülkede Kürtler dahil birçok toplum kesimine acılar yaşatan kurulu düzene muhalif olduğuna, siyasi mücadelesinin neredeyse onu değiştirme ekseninde yürüdüğüne ve bunun bedelini ödediğine, halen de bir ölçüde ödemekte olduğuna inanmalısınız.
-Tayyip Erdoğan'ın, siyaseti için de ana eksen olan dünya görüşünün ırkçılığa asla izin vermediğine, Tayyip Erdoğan'ın da kendisini tanımlarken açıkça "Türkçü değilim" söylemini kullandığına, Kürtler'in veya herhangi bir farklı etnisitenin asimile edilmesine inançları gereği karşı olduğuna inanmalısınız.
-Tayyip Erdoğan'ın, bizzat sistemden kaynaklanan mazlumiyeti yaşadığına, bu mazlumiyetin sadece kendisini etkilediği kanaatinde olmadığına, birçok toplum kesiminin de bu mazlumiyetten etkilendiğini bildiğine, dolayısıyla hem kendi mazlumiyetine hem tüm toplum kesimlerinin mazlumiyetine son vermek için köklü bir sistem restorasyonundan yana olduğuna inanmalısınız.
-Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul'daki belediye başkanlığından bu yana, hizmet söz konusu olduğunda, herhangi bir siyasi-ideolojik ayrım yapmadığına, Başbakan olduktan sonra da, özellikle ülkenin ihmal edilmiş bölgelerine -Doğu, Güneydoğu'ya- yönelik hizmeti, işin içine pozitif ayrımcılığı da ekleyerek, gerçekleştirmeye çalıştığına inanmalısınız.
-Her şeyden önemlisi Tayyip Erdoğan'ın, devlet dilini değiştirmeye çalıştığına inanmalısınız. Hükmeden, yukarıdan aşağı ve "halka rağmen" değiştirme iradesi taşıyan devlet dilini, hizmete amade, kusurlarından ve haksızlıklarından dolayı özür beyanı taşıyan bir dil haline getirdiğini görmelisiniz.
-Tayyip Erdoğan'ın, ülkenin sorunlarını "inkâr"a yönelmediğine, sorun varsa gördüğüne, anlamaya çalıştığına, yanlış anlama varsa düzeltmekten kaçınmadığına ve çözüm iradesiyle üzerine gittiğine inanmalısınız.
-Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin sorunlarını çözmek için uğraşırken, işin önemli bir kısmının tüm büyük İslam coğrafyasıyla alakalı olduğunu, 100 yıldır bu büyük coğrafyanın acılar yaşadığını gördüğüne ve dünyada etkisi artacak bir Türkiye'nin, anormal yapıdan kurtulmuş bir bölge içinde gerçekleşebileceği muhasebesini yaptığına, bunun için de, kendi içinde sancılardan kurtulmuş olmayı en birinci hedef olarak değerlendirdiğine inanmalısınız.
-Tayyip Erdoğan'ın bu coğrafyada bir tek halkla bile sorun yaşamak istemeyeceğine inanmalısınız.
-Tayyip Erdoğan'ın sergilediği bu profilin, ülkenin yüzde 50'sinden olduğu gibi, Doğu-Güneydoğu'nun da yüzde 52'sinden olumlu karşılık gördüğüne, dolayısıyla, Kürtler adına tek sözcünün, PKK-KCK-BDP ekseni olmadığına inanmalısınız.
Görüldüğü gibi bunlar, tüm coğrafyayı içine alan köklü bir zihni muhasebeyi gerekli kılıyor. Eminim ki Gül-Erdoğan-Davutoğlu, Ortadoğu'daki yeni arayışlarda herkesin önüne bu muhasebeyi koyuyor. Keşke içimizde de böyle bir ortak muhasebe zemini oluşsa...

bugün

Bu yazı 928 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 25 Eylül 2012 Vesayet tortusunu silmek...
    • 20 Eylül 2012 Ana gündem: Terörü yok etmek
    • 12 Eylül 2012 Gültan Kışanak kaçırılsa...
    • 11 Eylül 2012 AK Parti formatının önemi
    • 9 Eylül 2012 Ne kadar çok ''keşke'' diyoruz
    • 7 Eylül 2012 ''Akil adam'' enstrümanı
    • 28 Ağustos 2012 MGK ne yapacak?
    • 26 Ağustos 2012 Düşme, düşersen üzerine çullanırlar
    • 19 Ağustos 2012 Bayram nostaljisi
    • 14 Ağustos 2012 Aygün ve bölgenin çıplak gerçeği
    • 12 Ağustos 2012 115 asker ölseydi...
    • 9 Ağustos 2012 ''Güvenlikçi politika''
    • 7 Ağustos 2012 Şemdinlili bir ananın Karayılan'a mektubu
    • 2 Ağustos 2012 ''Daha büyük harita''
    • 27 Temmuz 2012 Ortak mutluluğu planlamak
    • 26 Temmuz 2012 Ortadoğu'da ne oluyor?
    • 24 Temmuz 2012 Bölgesel Kürt yapılanması
    • 19 Temmuz 2012 Erdoğan'ın kurgusu ne?
    • 18 Temmuz 2012 Kılıçdaroğlu için son raunt
    • 27 Haziran 2012 Türkiye sınanıyor

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,007 µs