En Sıcak Konular

Mümtaz'er Türköne


Mümtaz'er Türköne
0 0 0000

Askerden intikam almak mı?



Kimin haddine?Yazları küçük bir korulukta toplanan bir izci oymağından değil, koskoca Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bahsediyoruz. Tam bir milyon civarında personeli, en son teknoloji eseri olan silahları, önündeki tel örgülerde 'yasak bölge' yazan ve silahlı nöbetçilerin beklediği koca arazileri ve binaları, istihbarat örgütü, istihbarata karşı koyma birimleri, sosyal tesisleri, eğitim kurumları, Seferberlik Tetkik Kurulları, büyük paraların biriktiği ve harcandığı vakıfları ve Türkiye'nin en büyük holdinglerinden birinin sahibi olan devasa bir kurumdan bahsediyoruz.


Kim askerden intikam almaya kalkabilir? Üstelik neyle? Hangi akılla? Hangi cesaretle?

Ergenekon davasında sanıkların savunması, suç delili olan belgelerin sahte olduğu iddiası üzerine inşa ediliyor. Darbe planlarını, katliam projelerini, komploları ve provokasyonları içeren belgelerin sonradan üretildiği söyleniyor. Ne cüret? Koskoca Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı sahte belge ile tezgâh kurmaya kim cesaret edebilir? Deha gerektiren bu kadar ince işçiliği, bu kadar fesadı kim üretebilir? Kim?

'Askerden intikam alınıyor' diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu soruya cevap vermesi lâzım. Cümle çok tehlikeli: "Sözde darbe iddiaları doğrultusunda tutuklananlar içinde Güneydoğu'da terörle amansız bir mücadele sergileyen emekli ya da muvazzaf askerlerin de bulunması, aklımıza bu değerli şahsiyetlerden intikam alındığı hususunu getirmektedir." Bahçeli, alenî olarak terör cephesinin terörle mücadele eden askerlerden intikam aldığını söylemiyor mu? O zaman TSK, bu intikam eylemini elleri-kolları bağlı seyretmiş, hâkimler, savcılar intikamın infazı işine memur edilmiş, hükümet de bu ihanetin ortağı durumuna gelmiş olmuyor mu?

"Nerede bu örgüt, üye olayım." diyen Kılıçdaroğlu da dâhil devam eden davaya burnunu sokan herkes kendine çekidüzen versin! Mahkeme, darbeye zemin hazırlamak için kendi halkına karşı cinayet planları yaptığı iddia edilen bir örgütü kovuşturuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni veya Türk Ordusu'nun şerefli mensuplarını değil, vatanı koruma vazifesini kalkan gibi kullanıp iktidarı ele geçirmek için kaos planlayan, millî menfaatlerimizi darbeye meze yapan bir örgütten bahsediliyor. Herkesin çenesini kapatıp, saygı içinde yargının işini yapmasına fırsat vermesi gerekmez mi? Nedir telaşınız? Hangi hak ve yetkiyle mahkeme kurup yargılama yapıyor, haklarında suç isnadı olanları aklıyorsunuz? Bıraksanız yargıçlar işini yapsa; ne kaybedersiniz?

Mahkemenin peşinde olduğu hukuk, vatandaşın hukuku. Benim hukukum. Oyuna talip olduğunuz seçmenlerin hukuku. Bu darbe planları ile canı ve onuru tehdit altında olanlar, mahkeme kapısı dışında hiçbir yerde hakkını arayamayacak olan sade vatandaşlar. Elinde silah, emrinde asker olanların hukukunu savunacak koskoca bir Türk Silahlı Kuvvetleri var. Size ne oluyor? Sonradan gerçek olduğu kanıtlanan 'İrtica ile mücadele eylem planı' için, 'Savcılar bu belgenin sahte olduğunu kanıtlasın' diye talimat veren eski Genelkurmay Başkanının rolünü siz mi üsteleneceksiniz? Emrinde üç-beş tane polisle hukukun peşine düşmüş savcıların, yargıçların vicdanı üzerine neyin yükünü yerleştiriyorsunuz? Koskoca ordu, hakkını-hukukunu aramak için sizin desteğinize muhtaç hale geldiyse, vay bu ülkenin kaderine...

Darbecilerin, komplocuların savunmasını askerin itibarını pazara sürerek yapanlar, Türkiye'ye zarar veriyor. Büyük bir silahlı gücü komuta edenler sanık sıfatıyla mahkeme huzuruna çıkartılırken, yargıçlar halkın hukukunu devlet gücünün suistimaline karşı koruma görevi yapıyor. Üç ay sonra seçimlerde oyunu isteyeceğiniz halkın hukuku bu. Ordunun topu-tüfeği ve her şeyi var. Savunmanız gereken kimin hukuku?

Mahkeme karar verene kadar kimse suçlu değil. Mahkeme karar verene kadar kimse aklanmış da değil. Bırakın mahkeme işini yapsın. Yoksa halkın sizden alacağı intikam çok acı olacak.

 
zaman

 



Bu yazı 1,370 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 30 Eylül 2012 Bu sefer çözülecek mi?
    • 16 Eylül 2012 Din eğitiminde devlet tekeli kalkıyor
    • 14 Eylül 2012 Siyaset, artık dine alet edilmiyor!
    • 13 Eylül 2012 CHP, PKK ile müzakere yapabilir mi?
    • 9 Eylül 2012 Merkez Sağ'ın son noktası
    • 7 Eylül 2012 Başbakan sertleşmekte haklı mı?
    • 28 Ağustos 2012 Hükümet haklı çıktı
    • 26 Ağustos 2012 Kawa ve Ergenekon
    • 24 Ağustos 2012 Terör sorunu ayrışıyor
    • 17 Ağustos 2012 Hem şiddet üreten, hem barış isteyen bir örgüt
    • 16 Ağustos 2012 'Paralel devlet'in iflası
    • 12 Ağustos 2012 Kürt, Türk, Alevî ve Sünni olmak
    • 10 Ağustos 2012 Yangını kim söndürecek?
    • 5 Ağustos 2012 Ordulaşan partiler ve partileşen ordular
    • 22 Temmuz 2012 Davutoğlu haklı çıkarsa?
    • 17 Temmuz 2012 'Hücre yenilenmesi'
    • 29 Haziran 2012 ÖYM'leri kaldırması için hükümete yetki verdiniz mi?
    • 24 Haziran 2012 Türkiye savaşa girer mi?
    • 21 Haziran 2012 Teröre teslim olmak
    • 19 Haziran 2012 Çözüme yakın mıyız?

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,214 µs