En Sıcak Konular

Fikret Bila


Fikret Bila
0 0 0000

Akdağ: 5 dakika önce çıkanı YÖK’e bildiririm



Anayasa Mahkemesi’nin Tam Gün Yasası’nın bazı hükümlerini iptal eden kararından sonra uygulama nasıl olacak? Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dünkü görüşmemizde bu soruma şu yanıtları verdi:
“1- Anayasa Mahkemesi kararının farklı yorumlanması diye bir konu yok. Muayenehane açma konusunda durum gayet açık. Karar şunu gösteriyor, üniversitede öğretim üyesi olan doktorlar muayenehane açabilecekler. Ancak, muayenehanelerine tam gün çalıştıktan sonra gidebilecekler. Üniversitede 8 saat normal mesailerini tamamlayacaklar sonra ikinci iş olarak muayenehanelerine gidebilecekler.
2- Devlet hastanelerinde çalışan doktorlar ile askeri doktorlar ise, muayenehane açamayacaklar, açmış olanlar varsa onlar da 31 Temmuz’a kadar ya kapatacaklar ya da hastaneden ayrılacaklar. Sivil alanda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na veya Silahlı Kuvvetler Personel Kanunu’na göre çalışan hekimlerin hem hastanede hem muayenehanede çalışmaları artık mümkün değil.
3- Devlet hastanelerinde çalışan doktorlar ile askeri doktorların ikinci iş yapabilmelerine, diğer deyişle muayenehanede veya özel hastanelerde çalışabilmelerine izin veren bir kanun vardı. Devlet memurlarının ikinci bir iş yapmaları yasaktır. Bu kanun sadece doktorlar için bir istisna getiriyordu. Biz Tam Gün Kanunu’na bir madde koyarak bu kanunu kaldırdık. Bu istisna kalkmış oldu. Anayasa Mahkemesi de bu kanunu yürürlükten kaldıran maddeyi iptal etmedi. Bu halde TTB’nin iddia ettiği gibi bu doktorlar hem hastanede çalışıp hem muayenehane açamazlar.”

“Erken çıkanı bildiririm”
Akdağ, Tam Gün Kanunu’nu sosyal devlet anlayışıyla çıkardıklarını, oysa TTB ve CHP’nin muayenehane hekimliğini savunduğunu, böylece mitinglerde açtıkları, “sağlık hizmeti satılamaz” pankartlarıyla ters düştüklerini belirtti. Sağlık Bakanı, “Muayenehaneyi savunuyorlar, muayenehanede ne yapılıyor, sağlık satılmıyor mu?” dedi.
Akdağ, muayenehane açacak veya açmış olan üniversite hocalarıyla ilgili olarak da şöyle konuştu:
“Biz Tam Gün Yasası’yla üniversitelerdeki yarım zamanlı çalışma statüsünü de kaldırdık. Anayasa Mahkemesi bu hükmü de iptal etmedi. O halde üniversitedeki tıp hocaları, ancak tam gün çalıştıktan sonra muayenehanelerine gidebilirler. Önceden yarım gün çalışıp öğleden sonra gidiyorlardı. Şimdi gidemeyecekler. 8 saat mesai yaptıktan sonra gidebilecekler. Yani saat 5’ten sonra. Saat 5’ten 5 dakika önce çıkan hocayı YÖK’e bildireceğim. Ben bu konudaki mücadelemi sürdüreceğim. Eğer vatandaştan bu yönde şikâyet alırsam hemen o hocayı YÖK’e bildiririm.”

NOT: CHP’nin itirazı
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in, “250. maddeye dayalı özel mahkemeleri CHP’yle birlikte çıkardık” sözünü dün aktarmıştım. CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, dün arayarak bu sözlere itiraz etti. Öztürk, CMK’nın 250. maddesi görüşülürken CHP’nin bu maddeye karşı konuştuğunu, DGM’lerin kaldırılmasından sonra yerine özel yetkili mahkemelerin kurulmasının aynı anlama geldiğini, bu nedenle de 250. maddenin Ak Parti oylarıyla geçtiğini bildirdi. 250. maddenin tartışıldığı oturuma ilişkin TBMM tutanaklarını da gönderdi.
Tutanaklarda CHP grubu adına konuşan Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, Ak Parti grubunun 250. maddeyi aceleye getirerek geçirdiğini, ancak 251 ve 252. maddelerin görüşülmesinden sonra, bu maddenin tekrar müzakere edilmesi talebinde bulunuyor ve özel yetkili mahkemelere CHP grubunun karşı olduğunu söylüyor. Kılıç’ın eleştirilerine ise, dönemin Adalet Bakanı olarak Cemil Çiçek yanıt veriyor.

milliyet



Bu yazı 1,058 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 30 Eylül 2012 Ankara’nın müzakere planı nedir?
    • 26 Eylül 2012 Özkök: Bektaşi fıkrasına döndü
    • 19 Eylül 2012 PKK, BDP’yi boşa çıkardı
    • 9 Eylül 2012 PKK’nın yerleştirmeye çalıştığı dil
    • 7 Eylül 2012 Bomba sayımı vardı
    • 5 Eylül 2012 PKK’nın ‘ele geçirme’ ısrarı
    • 29 Ağustos 2012 Çiçek’in mutabakat çağrısının muhatabı
    • 28 Ağustos 2012 Çiçek’ten ulusal mutabakat çağrısı
    • 26 Ağustos 2012 Kuzey Irak-Kuzey Suriye çelişkisi
    • 25 Ağustos 2012 ''Çözüm'' denilince ne anlaşılıyor?
    • 23 Ağustos 2012 Sadece cenazede değil
    • 19 Ağustos 2012 PKK’nın ''kontrol bende'' mesajı
    • 15 Ağustos 2012 PKK ile ilgili yanılgılar
    • 8 Ağustos 2012 Şemdinli’de neler oluyor?
    • 6 Ağustos 2012 PKK saldırılarının şifreleri
    • 5 Ağustos 2012 Büyük tasfiye
    • 29 Temmuz 2012 Kuzey Irak’ta ağzı sütten yanan Türkiye
    • 27 Temmuz 2012 Ankara’nın Barzani tercihi
    • 26 Temmuz 2012 PKK ve Kürt sorunu boyut değiştiriyor
    • 22 Temmuz 2012 Esad’ın tutunması artık çok zor

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,804 µs