En Sıcak Konular

Fikret Bila


Fikret Bila
0 0 0000

Erdoğan: Özel birlik vicdanları rahatlatır



Erdoğan - Kılıçdaroğlu görüşmesinde ‘profesyonel birlikler’ de gündeme geldi. Erdoğan’ın, terörle mücadelede acemi erlerle arzu edilen sonucun alınmasının mümkün olmadığını vurguladığı ve bu askerlerin şehit olmasının da kamu vicdanında büyük üzüntüye neden   olduğunu söylediği belirtiliyor
Başbakan’ın, terörle mücadelede profesyonel birliklerin hem başarıyı artıracağı hem de kamuoyu vicdanını rahatlatacağı ve infiali azaltacağı görüşünü ilettiği belirtiliyor. Bu birliklerde görev alacakların şehit olabileceklerini bilerek görev yapacaklarına  dikkat çektiği de kaydediliyor

Başbakan Tayyip Erdoğan’la anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmesi kamuoyunda özlenen bir fotoğraftı. Başbakan ve anamuhalefet liderinin özellikle terörle mücadele konusunu görüşmek üzere biraraya gelmeleri hem kamuoyunun hem güvenlik güçlerinin moralini yükseltecek bir etki yaratacaktır.
Liderlerin önemli sorunlar karşısında diyalog kapılarını açık tutmaları, siyasi gerginliği de azaltacaktır.
Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nun dünkü görüşmelerinde her iki liderin de önemli mesajları oldu.

Profesyonel birlikler
Başbakan Erdoğan’ın terörle mücadelede alınacak önlemler bağlamında Kılıçdaroğlu’na verdiği bilgiler arasında sınırda ve hassas bölgelerde profesyonel birliklerin görev yapmasının önemi üzerinde durduğunu söyleyebiliriz.
Erdoğan’ın, terörle mücadelede askerlik hizmetini yapmak üzere gelen ve kısa bir eğitim süresinden sonra sınıra gönderilen erlerle arzu edilen sonucun alınmasının mümkün olmadığını vurguladığı ve bu askerlerin şehit olmasının da kamu vicdanında büyük üzüntü ve infiale neden olduğuna dikkat çektiği de gelen haberler arasında.
Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’na, terörle mücadelede profesyonel askerlerden oluşan özel birliklerin hem başarıyı artıracağı hem de kamuoyu vicdanını rahatlatacağı ve infiali azaltacağı görüşünü ilettiği belirtiliyor.
Bu birliklerde görev almak isteyenlerin terörle mücadele için göreve talip olacaklarını ve şehit olabileceklerini bilerek görev yapacaklarına dikkat çektiği de kaydediliyor.
Başbakan’ın, bu birliklerin hangi kuruma bağlı olarak çalışacakları ve nasıl oluşturulacakları konusunda henüz karar vermedikleri bilgisini aktardığı da Kılıçdaroğlu’nun dünkü açıklamaları arasında yer alan bir bilgiydi.
Erdoğan’ın, terörle mücadelede oluşturulacak özel güvenlik birliklerinden içerideki hassas bölgelerde yararlanılmasının da mümkün olduğu görüşünü ilettiği belirtiliyor.

Obama’dan haber bekliyoruz
Başbakan Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na, ABD Başkanı Barack Obama ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’ye PKK yöneticileriyle ilgili liste verdikleri ve listedeki isimlerin teslim edilmesini bekledikleri bilgisini de verdiği kaydediliyor. Başbakan Erdoğan’ın Obama’dan bu konuda haber beklediklerini ancak düne kadar bir hareket olmadığını aktardığı da gelen haberler arasında.

Bush’la başladı
Erdoğan’ın, ABD eski Başkanı Bush’la 2007’de yaptığı görüşmeden sonra anlık istihbarat paylaşımının başladığını anımsattığı ancak son dönemde istihbarat konusunda eksiklikler saptadığını da belirttiği ifade ediliyor. Erdoğan’ın bu bağlamda Türkiye’nin kendi istihbaratına önem vereceği, özellikle insana dayalı istihbaratın geliştirileceğini aktardığı belirtiliyor.
Erdoğan’ın Avrupa ülkelerinin tutumundan ise şikayetçi olduğu, resmi söylemde bu ülkelerin PKK’yı terör örgütü olarak ilan etmelerine ve kınamalarına karşın, fiilen bir şey yapmadıkları tespitini aktardığı kaydediliyor.

Önerilere yanıt verdi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, seçim barajının yüzde 7’ye indirilmesi ve özel yetkili mahkemelerin kaldırılması önerilerine ise Başbakan Erdoğan’ın olumsuz yanıt verdiği bilgisi de yansıdı.
Erdoğan’ın, yönetimde istikrar için barajın indirilmemesi gerektiğini savunduğu ve özel yetkili mahkemeler konusunda ise yanıt vermediği kaydediliyor.

Bilgi veririz
Başbakan Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’na terörle mücadele konusunda, ihtiyaç duyduğu her zaman yetkili kişilerin kendisine brifing verebileceğini; istediği bilgilere ulaşmasını sağlayacaklarını söylediği de kulislere yansıyan bilgiler arasında.

milliyet



Bu yazı 1,020 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 30 Eylül 2012 Ankara’nın müzakere planı nedir?
    • 26 Eylül 2012 Özkök: Bektaşi fıkrasına döndü
    • 19 Eylül 2012 PKK, BDP’yi boşa çıkardı
    • 9 Eylül 2012 PKK’nın yerleştirmeye çalıştığı dil
    • 7 Eylül 2012 Bomba sayımı vardı
    • 5 Eylül 2012 PKK’nın ‘ele geçirme’ ısrarı
    • 29 Ağustos 2012 Çiçek’in mutabakat çağrısının muhatabı
    • 28 Ağustos 2012 Çiçek’ten ulusal mutabakat çağrısı
    • 26 Ağustos 2012 Kuzey Irak-Kuzey Suriye çelişkisi
    • 25 Ağustos 2012 ''Çözüm'' denilince ne anlaşılıyor?
    • 23 Ağustos 2012 Sadece cenazede değil
    • 19 Ağustos 2012 PKK’nın ''kontrol bende'' mesajı
    • 15 Ağustos 2012 PKK ile ilgili yanılgılar
    • 8 Ağustos 2012 Şemdinli’de neler oluyor?
    • 6 Ağustos 2012 PKK saldırılarının şifreleri
    • 5 Ağustos 2012 Büyük tasfiye
    • 29 Temmuz 2012 Kuzey Irak’ta ağzı sütten yanan Türkiye
    • 27 Temmuz 2012 Ankara’nın Barzani tercihi
    • 26 Temmuz 2012 PKK ve Kürt sorunu boyut değiştiriyor
    • 22 Temmuz 2012 Esad’ın tutunması artık çok zor

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,739 µs