En Sıcak Konular

İsmail Küçükkaya


İsmail Küçükkaya
0 0 0000

Ergenekon'un bedeli gelecekte çıkacak



Başbakan Erdoğan Diyarbakır dönüşünde açıkladı: Bölge halkının en çok mutlu olduğu açılımlardan bir tanesi Ergenekon'dur. Bu konunun peşini bırakacak değiliz. Nereye varırsa varsın. Yargıya müdahale gücümüz yok. Yargıdan beklenen, bizden beklenirse bize haksızlık olur. Kaldı ki şu anda yaptıklarımızın bedeli, şimdi değil gelecekte olacak. Ama biz bunu düşünmüyoruz

Başbakan Tayyip Erdoğan, gövde gösterisi yaptığı Diyarbakır mitinginden dönüşünde ANA uçağında bir grup medya yöneticisine değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Ergenekon'a ilişkin bugüne kadar kendisinden ilk defa duyduğumuz şu yorumu yaptı: 'Şu anda yaptıklarımızın bedeli şimdi değil gelecekte olacak. Ama biz bu bedeli düşünmüyoruz.'

Başbakan'la uçak sohbetimizin satır başları şöyle:

MHP VE DTP KİMLİK SİYASETİ YAPIYOR: Dikkat ederseniz kimlik siyaseti yapan iki tane parti var. MHP de DTP de kimlik siyaseti yapıyor. Biz her ikisini de kabul etmiyoruz. Onun için de etnik milliyetçiliğe hayır diyoruz. Bizim yaklaşım tarzımız, yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevmektir.

CHP'NİN HALKLA BİRLİKTELİĞİ YOK: Doğu'da CHP'nin zaten belediyesi hemen hemen yok. Çünkü halkla birlikteliği yok. En az geldiğim yer Tunceli'dir, üç kere geldim. Hakkari'ye üç kere geldim. Arkadaşlarım zaten ayrıca geliyorlar.

SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR: Şu anda henüz tırmanmadayız. Daha bu günlerde şu şudur demek kolay değil. Yani son 15 günde iş daha netleşir.

ERGENEKON'UN BEDELİ: ('Ergenekon operasyonunun yavaşladığına ilişkin değerlendirmeler var. Ne düşünüyorsunuz?' sorusu üzerine ellerini iki yana açarak 'İnsaf' dedi ve devam etti) Bölge halkının en çok mutlu olduğu açılımlardan bir tanesi Ergenekon'dur. Bu kamuoyu araştırmalarında da çıkıyor. Bu konunun peşini bırakacak değiliz. Yani bu olay nereye varırsa varsın devam edeceğiz. Ama takdir edersiniz ki biz yasamanın içinde varız, yürütmede varız. Ama yargıda biz yokuz. Yargıya müdahale gücümüz de yok. Yargıdan beklenen bizden beklenirse bize haksızlık olur. Kaldı ki şu anda yaptıklarımızın bedeli şimdi değil gelecekte olacak. Ama biz bu bedeli düşünmüyoruz. Şimdi biz ülkemize bedel ödetmek istemiyoruz. Bu işin yavaşlaması diye bir şey olmaz.

DOĞAN GRUBU'NA CEZA: Maliye Bakanlığı'nın periyodik bir işlemi. Aynı şekilde SPK'nın var. Sermaye Piyasası Kurulu. Bağımsız kurum. Onu da mı ben yönlendiriyorum.

OBAMA MÜŞTEREK ÇALIŞMA ÖNERDİ: Obama, Ortadoğu'da müşterek çalışmanın gereğinden bahsetti. Biz de kendilerine 'Bölgede müşterek çalışmada Türkiye diğer ülkelere göre daha isabetli bir seçim olacaktır' diye söylemiş olduk. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti özelliği Ortadoğu'da başka hiçbir ülkede yok. Bunun yanında halkının yüzde 99'u Müslüman bir ülkeyiz.

TRT ŞEŞ'İ GÜÇLENDİRECEĞİZ
TRT Şeş'i güçlendirmemiz lazım. Program içeriğini çeşitlendirebilirsek ben inanıyorum Kuzey Irak'ta olsun Irak'ın daha da merkezine doğru çok daha büyük ilgiler uyandıracaktır. Diğer televizyonların böyle ciddi bir alt yapısı yok.

AHMET KAYA'NIN KABRİ GELEBİLİR
ErtuĞrul Bey'e (Kültür Bakanı Günay) Almanya'da olan Şivan'ı da ikna edebilirseniz, getirebilirseniz dedim. Ahmet Kaya'nın eşiyle de görüş dedim. İsterlerse Ahmet Kaya'nın kabrini buraya aldıralım. İlk şeyde kesin demiyorum ama olumlu bir yaklaşım var.

BAYKAL'IN DÜELLO ÇAĞRISINA YANIT
Belediyelerle ilgili söyleyecek nesi var ki

YAPILANLARI GÖRDÜK: TV'de çık karşıma diyor. Tabii bunu artık Türkiye'deki bu süreç içerisinde bir defa sağlıklı bir propaganda yolu olarak görmüyorum. Zira yapılanları bundan önce gördük. Eee karşılıklı olarak ben CHP'yle hangi yerel yöneticiyle tartışacağım. Şu anda Baykal'ın yerel yöneticilik noktasında söyleyeceği ne var? Benim yerel yöneticilik geçmişim var. Sayın Baykal'ın böyle bir geçmişi yok. Ben tabii böyle konuda iyi konuşurum. O meydan okuyarak prim yapmak reklam yapmak istiyor. Ne o primi, ne o reklamı kendisine yaptırtmam. Kaldı ki oy buralarda veriliyor. Meydanlarda. Ne anlatacaksan gel burada anlat. Onda da herhalde moderatör olarak seçtikleri kişileri bellidir.

HADİ KADİR BEY'İ GÖTÜR YARGIYA: Hadi Şaban Bey'le Dengir Bey'in dokunulmazlığı var. Kadir Bey'in dokunulmazlığı da yok. Hadi Kadir Bey'i götür yargıya. Yani yargıya götürmüyorsun, suç duyurusunda bulunamıyorsun, demek elinde tutarlı bir şeyin yok. Ama ikide bir bunları konuşuyorsun. İnsanı hakikaten üzen bu.

Bir kız öğrenci geldi 'One minute' dedi, öptü
MODERATÖRE VURMAYI DÜŞÜNDÜM: ('Davos'ta moderatöre omzunuza dokunduğu an vurmayı düşündünüz mü?' sorusu üzerine) Öyle bir şey geçti içimden. Gittim geldim yani. Omzuma elini attığı anda orada denge değişti. Çünkü, böyle bir edepsizlik, böyle bir terbiyesizlik olmaz. Moderatör, Başbakan'ın omzuna el atacak...

DAVOS'U KULLANMIYORUM: Dikkat ederseniz ben Davos'u hiç kullanmıyorum. Konuşmuyorum. Çünkü bunun bir istismar vesilesi olmasını istemiyorum. Ancak millet her şeyi kavramış. Aksaray'da Kültür Merkezi'nin açılışını yaparken, yine toplu açılış, seçkin öğrencileri okul müdürü oraya getirmiş. Ben hediye vereceğim. Geldi bir kız 'One Minute' dedi, öptü.

akşam



Bu yazı 1,045 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 12 Haziran 2012 ABD denklemin neresinde?
    • 27 Nisan 2012 Siyaset neden dine tutuldu?
    • 11 Nisan 2012 İşte baş döndüren Suriye diplomasisi
    • 1 Nisan 2012 Türk futbolunu kurtarma paketi
    • 5 Mart 2012 İşte önümüzdeki 6 ayın yol haritası: Başbakan'ın 'tek devlet' stratejisi
    • 13 Şubat 2012 Oslo üzerinden MİT krizi analizi...
    • 6 Şubat 2012 Kimlerin uzun tutukluluğu bitiyor?
    • 21 Kasım 2011 Türkiye bölünür mü büyür mü?
    • 23 Mayıs 2011 MHP neden hedef tahtasında?
    • 18 Nisan 2011 'Doğu Çözümü'
    • 11 Nisan 2011 Başbakan'ın liste stratejisi
    • 17 Mart 2011 Başbakan'dan 'askerle diyalog' yorumu: 'Çok yakın çalışıyoruz'
    • 28 Şubat 2011 Erbakan'dan sonra Türk siyaseti
    • 21 Şubat 2011 Seçimin sürprizi ne olabilir?
    • 4 Şubat 2011 Başbakan Erdoğan'ın planı
    • 5 Ocak 2011 2011'de nasıl bir MHP?
    • 22 Kasım 2010 CHP ile MHP arasını açmalı
    • 13 Ekim 2010 Sarı Lacivert'in Doğu açılımı
    • 16 Ağustos 2010 Şehitlerimiz ve referandum...
    • 13 Mayıs 2010 Operasyona açık siyaset

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,924 µs