En Sıcak Konular

Şamil Tayyar


Şamil Tayyar
0 0 0000

Savcı Öz’e dokunabilirler mi?



Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz’ün terfisini askıya aldı. Gazetelere yansıyan ilk haber böyleydi. Sonra bu işlemin, Aydınlık Dergisi’ndeki iddialar nedeniyle yürütülen inceleme yüzünden sonlandırılmadığı bildirildi. Yani, rutin bir işlemmiş.

O nedenle Öz, şimdilik terfi edemiyor.

Şu ana kadar terfi işlemlerinde böyle bir yöntem izlendiyse mesele yok. Eğer bir ‘kumpas hali’ söz konusu ise bunu millete anlatamazsınız.

Gerçi Ergenekon sanığı Doğu Perinçek’in yargıdaki etkinliğini biliyoruz. 611 avukat sahiplendi, bunlardan ikisi Ankara Barosu yönetimine girdi, birçok mahkeme ve Yargıtay’ın kimi birimlerinde kredibilitesi bir hayli yüksek.

Daha önce Öz’ün görev yerinin değiştirilmesi için dışarıdan çok baskılar olduğunu, kurulda buna itibar edilmediğini biliyoruz. Umarım Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, bu etki alanı girmez.

Önceki gece Çankaya Köşkü’ndeki Cumhuriyet resepsiyonundaydım. Karşılaştığım her konuk neredeyse bu mevzuu sordu: ‘Zekeriya Öz, Şemdinli Savcısı Ferhat Sarıkaya gibi olur mu?’

Kesinlikle aynı sonun yaşanmayacağı umudunu ifade ettim ama Ergenekon lobisinin boş durmadığı aşikar.

Burada hükümete büyük görev düşüyor. İnfaza seyirci kalırsa, Sarıkaya yüzünden karnesinde kırık bulunan iktidar, bunun altından kolay kolay kalkamaz.

Hiçbir şekilde kaybeden ‘Öz’ olmaz. Milletin sinesine yerleşir.

Seçim parolası gerginlik

CHP ve DSP’nin Cumhuriyet törenlerini protestosu, seçim tarihi yaklaştıkça Doğu’da gerginliği tırmandırıcı eylemlerde bulunan DTP ve PKK’yı getirdi aklıma. Acaba diyorum; Bu iki partide mi seçim konsepti olarak ‘kriz politikasını’ seçtiler?

Daha dün Söğüt şenliklerinde Cumhurbaşkanı Gül ile yan yana otururken Mehmet Sevigen’in ektirdiği saçı konuşan Baykal, dün kayıptı. Gerekçesi, Cumhuriyeti kutlama koşulları şimdi yokmuş. Söğüt’ü kutlama koşulları, ne çabuk Cumhuriyeti görünce kayboldu, pek anlayamadım.

AK Parti hakkındaki kapatma davası sonuçlandıktan sonra ‘Artık AKP’yi sandıkta yenme zamanı’ diyerek demokrasi dersi veren DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de Baykal gibi ortalıkta yoktu.

Eğer kriz yaratarak sandıktan galip çıkmayı umuyorlarsa, kendilerine 22 Temmuz’u hatırlatmak isterim.

DTP, kan ve şiddeti sandıkta belki oya tahvil edebilir ama CHP ve DSP’nin böyle bir lüksü olmadığı kanaatindeyim. Bu düşüncem fantezi değil, 22 Temmuzla sabittir.

Bırakın şu Üzmez’i

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Hüseyin Üzmez’in tahliyesine yol açan Adli Tıp Kurumu raporuna itiraz için hazırlık yapıyor.

Köşkteki resepsiyonda bu hazırlığı konuşma fırsatımız oldu. Hukukçular çalışmalarını birkaç gün içinde tamamlayacaklar.

Kendisini vatandaş olarak tebrik ettim. Çünkü; Cinsel tacizle suçlanan 14 yaşındaki çocuğun, karşılaştığı bu feci hadiseden sonra ruhsal ve bedensel travma yaşamadığına hükmeden rapor, yüz karasıdır.

Eğer sapkınlığı ‘benim adamım’ mantığı içinde görmezlikten gelir veya tersini düşünürsek her şeyden önce aklımıza, vicdanımıza ve Allah’a olan inancımıza ihanet etmiş oluruz. Sapık, sapıktır. Müslümanı, Hristiyanı, solcusu, sağcısı, Ergenekoncusu, PKK’lısı olmaz.

28 Şubat sürecinden bu yana hiç itibar etmediğim, şimdi de pek ciddiye almadığım, ayrıca dine ve muhafazakar kesime büyük zarar verdiğini düşündüğüm Hüseyin Üzmez’i bir kalemde geçelim.

Lakin o rapor affedilemez.

‘Hayır’ diyenlere sözüm o ki; Lütfen empati yapın, o kız çocuğunun yerine kendi çocuğunuzu koyun...

Hala vicdana gelmediyseniz, önerim şudur, Hüseyin Üzmez’i ‘damızlık’ olarak sahiplenin. Nasıl olsa, zararlı değil...

Önce hesabı ver Dadak

CHP kontenjanından RTÜK’e üye seçilen Mehmet Dadak hakkındaki seks skandalı, kısa süre önce gazetelerin manşetlerindeydi.

İddiaya göre; Dadak, bir seminer için gittiği Trabzon’daki bir otelde Ukrayna asıllı bir hayat kadını ile bir araya gelmiş, aynı odayı kullandıkları için otele 30 euro ilave ödeme yapmış, bunu da kuruma fatura ettirmiş!

Doğan Grubu Medyası, RTÜK Başkanı Zahid Akman’la kavgalı ya, bir küçük yazarı üzerinden Dadak’ı aklama çabasına girdi.

Oysa kimse, ‘O kadınla hukuki meselesini görüştük’ şeklindeki ucube açıklamasına rağmen Dadak’ı bu özel görüşmesinden dolayı sorgulamıyor. Tartışılan, kurumsal olmayan bir faaliyete dair ödemenin, RTÜK’e ibraz edilip edilmediğidir.

Kaldı ki, fuhuş yaptığı gerekçesiyle iki defa sınır dışı edilmiş biriyle RTÜK üyesi, hangi hukuki meseleyi görüşür, o da ayrı bir konu. Bu Ukraynalının pasaportunun fotokopisinde Dadak’ın kaldığı otelin oda numarası olan ‘214’ yazılı, bir de imzası var. Onu da geçtik.

Efendim, bu belgeleri Zahid Akman mı sızdırdı? Kim sızdırdı? Hürriyet, bu soruların peşinde. Deniz Feneri dosyasını kim sızdırdı diye size soran olmadı, şimdi neden bu kadar hassas oldunuz?

Geçin bunları, hesap verin hesap...

Karizmayı çizdirdik

Çankaya Köşkü’ndeki resepsiyonda Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan 14 gün sonra mahkeme kararıyla serbest bırakılan ATO Başkanı Sinan Aygün ile karşılaştık. O bildik üslubuyla ‘Şamil Abi, daha önce hiçbir Ergenekoncu ile bir araya geldin mi? Bak, buradayım, salona birlikte girelim’ diyerek takıldı.

‘Benden uzaklaş, yoksa karizmayı çizdiririz’ diyerek espri yaptım ama o ısrarlıydı. Çaresiz, Cumhurbaşkanı Gül’le tokalaşmak için salona birlikte girdik.

Bu arada uzun sohbetimiz oldu. Tabi, yazılmamak kaydıyla. İzin verseydi, biri iki gün gazeteye manşet olabilecek türden bilgilerdi.

Demek ki kısmet değilmiş...

star



Bu yazı 1,231 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 15 Ağustos 2012 Hüseyin Aygün vakası
    • 8 Ağustos 2012 Atatürk yaşasa ismini değiştirir miydi?
    • 1 Ağustos 2012 Hatay’da neler oluyor?
    • 30 Temmuz 2012 Suriye’ye PKK operasyonu
    • 25 Haziran 2012 Vurulan jet değil çünkü...
    • 18 Haziran 2012 Başbakan’ın başka seçeneği yok
    • 14 Mayıs 2012 Kim bu üst komutanlar?
    • 7 Mayıs 2012 CHP’de derin çatışma
    • 28 Mart 2011 Kalemim size emanet
    • 16 Mart 2011 Arşiv bir açılsa görürsünüz
    • 9 Mart 2011 Sen de yoğunlaş, koçum benim
    • 7 Mart 2011 Ergenekon’da neler oluyor?
    • 4 Mart 2011 1 Mart operasyonu
    • 23 Şubat 2011 Olmadı sayın Bakan
    • 22 Şubat 2011 O mektubu kim verdi?
    • 18 Şubat 2011 Kılıçdaroğlu-Yalçın pazarlığı
    • 16 Şubat 2011 Yeni Türkiye nasıl kurulacak?
    • 7 Şubat 2011 CHP’yi yıkmaya mı geldi yoksa?
    • 4 Şubat 2011 Böyle terbiyesizlik olmaz
    • 28 Ocak 2011 Asılacakların listesi

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,841 µs