En Sıcak Konular

Yahya Bostan



Yahya Bostan
0 0 0000

DTP Türkiye’yi kaybetti



Anlaşılan DTP artık ‘ya herro ya merro’ diyor. Kılıç kuşanıyor, fişekleri göğsüne asıyor, kalaşnikofun şarjöründeki son mermisini de boşaltıyor.

DTP artık işin ölüm-kalım meselesi haline geldiğini görüyor.

Bu yüzden can havliyle, acımadan, kendisine oy veren –benim dediği- insanların da ölmesine aldırmadan, ağzından ateş çıkara çıkara, şiddet kusa kusa, ölümü kutsaya kutsaya, fısıltı gazetesiyle ‘hazır kıtaları’ uyandırıp, ellerinde taşlar, yüzlerinde maskeleriyle, oradan oraya koşturuyor. Bir gün o vilayet senin bir gün bu vilayet benim… Türkiye’yi kuduz cehennemine çevirecek bir akıl tutulmasına itmeye çalışıyor.

Peki, ne pahasına?

* * *

Herkesten böylesi bir başlangıç için özür dilerim. Çünkü çok kızgınım. Elbette kızgınlığım DTP’ye.

Bugüne kadar ben demokratım diyen herkese DTP’nin sistemin içinde tutulması gerektiğini anlattım durdum. Gittiğim her platformda partinin kapatılmaması gerektiğini, onun Türk siyaseti ve Kürt sorununun çözümü için bir kazanım olduğunu savundum. Attığım başlıklarda, yaptığım haberlerde DTP’nin ‘lüzumunu’ vurguladım. Bunun için çok eleştiri aldım. Birçok sitemle yüzleştim. Ama doğru olduğunu düşündüğüm şeyden geri adım atmadım. Peki, neden?

Çünkü DTP’nin en azından bir siyasi parti olduğunu düşünüyordum. Bunun Türkiye için önemli olduğunu, sorunun diyalogla çözülmesi gerektiğini, diyalog içinse eli silah tutmayan insanlara, akil adamlara ihtiyaç duyduğumuzu söyledim. Peki, DTP bir siyasi parti mi?

* * *

Geçtiğimiz günlerde ‘inadına sivil’ bir dostuma bunu sordum. Onun bile yanıtı şuydu: Galiba DTP bir siyasi parti değil.

Evet, artık Türkiye’nin DTP’ye şans tanıyan sivilleri bile bu noktaya geldi: DTP siyasi parti değil. Değilse, ne?

* * *

Aktütün saldırısı sonrası gelişen olaylar, PKK’nın dümenine iyice giren DTP'nin örgüt ile arasındaki bağı gizleyen örtüyü iyice kaldırdı.

Bakın olayın fotoğrafını çekelim:

Aktütün’de Mehmetçiğe saldırı oluyor. Bu bir terör saldırısı. Toplumda hassasiyet yükselmiş. Zaten saldırı Balıkesir Altınova’da meydana gelen olayların üstüne gelmiş. Yani toplumsal gerginlik doğabilir.

Bunun üzerine ne oluyor? Bir anda sokaklar karışıyor. Adana’da orada burada korsan gösteriler peydahlanıyor. Sonra terör, toplumsal duyarlılığı arttırmak için şehir içlerine terör saldırısı gerçekleştirmeye çalışıyor. Diyarbakır’da polis servisine saldırıyor, İstanbul’da canlı bomba son anda ele geçiyor.

Dedik ya şehirlerdeki hazır kıtalar geceleyin ellerinde taşlar sopalar sokağa çıkıyor. Cam çerçeve indirip, polisle çatışıyor. Sonra bu hassasiyeti daha da körükleyecek bir haberi DTP lideri Ahmet Türk fısıldıyor: Öcalan’a fiziki şiddet uygulandı. Bugünse son bombayı patlatıyor: Darbe sırasında soykırım yapıldı.

Peki, Türk’ün açıklamasından sonra ne oluyor? Gerilim hızlı bir şekilde birçok şehre sıçrıyor. Tam da Ergenekon davasının görüldüğü günlerde... Kim kime hizmet ediyor, kimin eli kimin cebinde... DTP’li Osman Baydemir yürüyüş kortejinin önünde ilerliyor. Yine DTP’li Emine Ayna ateşli konuşmalarla nefret tohumları ekiyor. Peki, sonuç? Orayı burayı taşlayan, yüzü peçeli provokatörler etrafı savaş alanına çeviriyor.

* * *

Bu Türkiye’ye reva mı? Türkiye’nin kaderini birkaç provokatörün eline bırakan siyasi zihniyet Türkiye’ye faydalı olabilir mi?

Ne için yapıyor bunu DTP? Yerel seçimler için, oy için mi? Gerginlik üzerinden oyunu koruyabileceğini mi hesaplıyor? Bu ihanet değil mi?

Oy için değilse hangi masum sebepten acaba? PKK’nın taleplerini yerine getirmek için mi?

* * *

Yaşanan son olaylarla DTP ile PKK arasında ‘toz pembe gözlüklerimizle’ gördüğümüz o ince çizgi artık ne yazık ki ortadan kalkıyor. DTP bırakın Türkiye'nin partisi olabilme şansını, Türkiye'yi kaybediyor. Çünkü DTP artık siyasi bir parti olmaktan çıkıyor.

Elbette bu Türkiye’ye şunu hatırlatmalı: Kürt siyasetinde gerçekten yeni bir sivil harekete yönelik ihtiyaç gittikçe artıyor. Çünkü elimizde ateş topuna dönen bir Kürt sorunu var. DTP bunun çözümüne katkı sağlamıyorsa, ülkede katkı sağlayacak yeni bir zihniyet arayışı başlamalı.

* * *

Bu noktada bir uyarı da şu olmalı: Altınova’da, Adana’da elinde bayrak Dandanakan’a gider gibi komşusunun üzerine yürüyen, her şehit cenazesini miting alanına çevirip milliyetçi ezberlerini türküleyen, Mine Kırıkkanat gibi ‘ötekini’ açıkça aşağılamaktan çekinmeyen zihniyet! Sen de kendine gel, DTP’leşme… Yaptığının bu ülkeye hiçbir faydası yok. Amacının DTP’ninkinden farkı yok.

Bu kadar can sıkıcı gelişmeden sonra insan ülkesinin kadim sağduyusuna sığınmayı tek çözüm görüyor. Ve şu çağrıyı yinelemeden edemiyor: Kimin eli kimin cebinde belli olmayan bu karmaşık ortamda ülkesini seven eli sopalı o kalabalıktan kendini ayırsın. Ülkesini seven komşusuna yan gözle bakmasın. Sağduyu sizi çağırıyor…



Bu yazı 2,357 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 30 Ekim 2008 Erdoğan Diyarbakır’ı gözüne kestirdi
    • 21 Ekim 2008 DTP Türkiye’yi kaybetti
    • 26 Eylül 2008 Siyaset işte böyle dinamitlenir
    • 15 Eylül 2008 Büyük İsrail artık bitti
    • 8 Eylül 2008 Pax-Anatolia: Yüzyılın barış projesi
    • 4 Eylül 2008 Başbuğ ne yapıyor?
    • 30 Ağustos 2008 Bölge cehenneme döner mi?
    • 24 Ağustos 2008 Bahçeli Ergenekon’la nasıl mücadele etti
    • 5 Ağustos 2008 Bir devir böyle bitti: Siyaset dışı beklenti çöpe gitti
    • 30 Temmuz 2008 ‘Dünyanın en büyük siyasi projesi’ ne demek?
    • 28 Temmuz 2008 Baykal’ın göremediği…

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,503 µs