En Sıcak Konular

Tamer Korkmaz


Tamer Korkmaz
0 0 0000

Restleşmeye devam…



Erdoğan-Doğan kavgası Türkiye gündemini esir almaya devam ediyor. Başbakan, dün partisinin Beyoğlu ilçe kongresinde Doğan Grubu'na yönelik sert eleştirilerini sürdürdü:

Doğan medyasındaki aleyhte yayınları “Hortumları kesilince rahatsız oldular” diye izah etti. Doğan Grubu'nun yayıncılık faaliyetinin nasıl işlediğini ise şu cümlelerle anlattı:

“RTÜK'le çıkar çelişkiniz olacak, RTÜK Başkanı'nı hedef alacaksınız. SPK'da dosyanız olacak, SPK'yı vuracaksınız. Belediyede işiniz olacak, belediyeyi vuracaksınız. Hükümetle işiniz olacak, aleyhinde kampanya başlatacaksınız...”

Erdoğan daha önce “Önümüzdeki hafta sonuna kadar bekleyeceğim, siz açıklamazsanız ben açıklarım” diye konuşmuştu. Dün, Aydın Doğan'ın kendisine yazdığı mektupları açıkladı. “Yeri geldikçe birçok şey açıklanacak” diye de ekledi.

Erdoğan'ın “Medya'nın En Büyük Çürütücüsü” Doğan Grubu'na yönelttiği eleştirilerin içeriği ziyadesiyle haklı; buna mukabil Başbakan'ın yöntemi sorunlu…

Karşılıklı restleşmeye girmek yerine, Doğan Grubu'nun perde arkasında kalan bütün cinliklerini, falsolarını gün ışığına çıkarmak gerekirdi.

Doğan Grubu'na “Hükümet özgür medyaya baskı yapıyor” propagandası icra etme fırsatı doğdu; neticede Uluslararası Basın Enstitüsü çıktı “Erdoğan Doğan Medya Grubu'na ültimatomunu geri çeksin” açıklamasını yapıverdi. Yarın bir gün, Doğan Grubu'nun üzerine varsayalım bir şekilde gidilirse mesela herhangi bir konuda bir inceleme veya soruşturma açılırsa; o vakit, Aydın Doğan ve Adamları bu durumu Başbakan'la yaşadıkları çatışmaya bağlayacaktır!


* * *
Doğan Grubu, elindeki medya gücünü “iş bitirmek” üzere baskı aracı haline dönüştürmek çürütücülüğünü eskiden beri kendisine hak olarak görüyor. Kimse çıkıp da buna “gazetecilik” faaliyeti falan demesin. Aydın Doğan'ın “Ne var bunda?” diye andığı 'Hilton Numarası' devede kulaktır.

“Kaybeden Statüko”nun yıllanmış amiral gemisi olan grubun son dönemdeki en büyük özelliği darbeci Ergenekon örgütüne toz kondurmamasıydı. Bu konunun Doğan Grubu'nun karnını fena halde ağrıtmasının nedeni ne olabilir acaba?

Bir başka husus daha var: Hürriyet'in kaptanı, patronunun başbakanla girdiği restleşmenin sonunda ağzındaki baklayı bakınız hangi manidar soruyla çıkardı:

“Türkiye'nin Avrupa Birliği standartlarındaki yeni anayasasını bu insan mı hazırlayacak?”

Demek ki “sivil anayasa” da “bir başka karın ağrısı” imiş!

Doğan Grubu, beş yıl önce tezkerenin reddedilmesi üzerine depresyona girmişti. Grup, geçen yıl da Gül'ün Cumhurbaşkanı olamaması için çok çaba sarf etmiş ancak engelleyememişti. Son olarak “AKP'nin kapatılması” için giriştikleri mücadeleden netice alamadılar.

Yani? Artık “racon” kesemiyorlar!

Ergenekon gerçeğini itina ile hasıraltı etmeye, her fırsatta gündemden düşürmeye devam ediyorlar; nihayetinde “Sivil Anayasa'nın hayata geçirilmemesi”ni kendilerine misyon olarak biçtikleri anlaşılıyor.


* * *
Deniz Feneri iddianamesinin dünyanın her yerinde haber niteliği taşıdığına zerre kadar kuşku yok. Bu haberlere hiçbir gazete kayıtsız kalamaz, kalmamalı…

Almanya'da beşinci duruşması yarın yapılacak Deniz Feneri davasının haberlerine yer veren Hürriyet'in yöneticileri yazarları –hatırlayınız- Ergenekon soruşturması hakkında “Konu yargıda” gerekçesiyle tek kelime etmemişlerdi. Deniz Feneri olayını öne çıkarmak doğru, gayet güzel; peki ikincisini hala cansiperane savunmak ne iş?

Başbakan'ın, Deniz Feneri haberlerinin -kendisiyle irtibatlıymış gibi gösterilmesinden yola çıkarak- doğru yansıtılıp yansıtılmadığı hususunu eksen almak suretiyle Doğan Grubu'nu eleştirdiğini de unutmayalım.


* * *
Doğan Grubu'nun bütün çürütücü misyonu ve son dönem tezviratı bir kenara; Başbakan Erdoğan'ın takip etmesi gereken yol, gündemdeki yolsuzluk iddialarına karşı net ve kararlı bir duruş sergilemesidir.

Doğan Grubu'nun ne yaptığına bakmaksızın, Deniz Feneri olayının üzerine gitmektir. Deniz Feneri Dosyası Türkiye'ye gönderildiği taktirde (haberler bu yönde) suçlamaya maruz kalanların yargı önüne çıkarılmasına yardımcı olmaktır.

Fakir fukaraya yardım yapılan bir organizasyonda suçlanan kimseler şahsi menfaat sağlanmışlarsa, bunun hesabı mutlaka sorulmalıdır.

TBMM eski başkanı Bülent Arınç, “Türkiye hukuk devletidir. Her suç ve iddia mutlak araştırılmalıdır” diyerek hadisenin üzerine gidilmesi yönünde tavır koymuş; doğru olanı yapmıştır.


yenişafak



Bu yazı 1,085 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 18 Eylül 2012 Otuz beşe bakla
    • 24 Ağustos 2012 Arkadakiler
    • 17 Ağustos 2012 ''Düğme''li olsun!
    • 10 Ağustos 2012 Kumpas
    • 3 Ağustos 2012 Yıldızın parladığı o sahne
    • 20 Temmuz 2012 Steril
    • 6 Temmuz 2012 Bir ıslık da biz çalalım!
    • 3 Temmuz 2012 Hava sahamıza giren Wall Street J'eti
    • 5 Haziran 2012 Hayal Teknesi!
    • 15 Mayıs 2012 Büyük Satranç Sahnesi!
    • 8 Mayıs 2012 Hükümete ''Tomahawk'' atmışlardı!
    • 4 Mayıs 2012 Gözlerimiz tamamen kapalı!
    • 24 Nisan 2012 ''ABD Karışmadı'' Yalanı
    • 10 Nisan 2012 Kime, ne lazımmış?
    • 6 Nisan 2012 Şapkanın Altındakiler
    • 20 Mart 2012 Hokus, pokus...
    • 6 Mart 2012 Kafasını koparalım, diyorlardı!
    • 28 Şubat 2012 28 Şubat'ın Balans Ayarları!
    • 17 Şubat 2012 Anahtar
    • 14 Şubat 2012 Hedef tahtası

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,092 µs