En Sıcak Konular

Fatih Berber



Fatih Berber
0 0 0000

Fenerbahçe'nin kapanma tehlikesi var



Bir süre önce Fenerbahçe nin resmi internet sitesinde bir haber vardı. Şükrü Saraçoğlu stadyumu üstü kapatılıyordu. İşin gerçek yüzü anlaşıldı şimdi. Kültür bakanımız Ertuğrul Günay’ın dediği gibi “ülkenin ileri gitmesini istemeyenler çok önemli yerlere sızmış” kapatma sevdalısı insanların varlığını Aziz başkan önceden haber aldı ki, ülke adına iyi işler yapan Avrupa da başarıdan başarıya koşan Fenerbahçe’yi savcı kapatmadan başkan stadın üstünü kapama kararı aldı. Fenerbahçe başarılı mı? Başarılı, ülke adına iyi işler yapıyor mu? Yapıyor, suç bunlar. Başarısını Savcı Bey Başbakanın Fenerli olmasına bağlayabilirdi. Misal AKP yi suçlayan iddianame de “ Başbakan Fenerli olduğundan Avrupa da başarılı olamayan Takım şaha kalktı, Başbakan taraf oldu ” diyebilir. O nun döneminde 4 yılda 3 şampiyonluk aldı, Avrupa da çeyrek finale kaldı. Bütün bunlar kapama sebebi. Ama başkan hamleyi gördü kapama kararını önceden aldı.

 Sayın Savcının gözünden kaçan bir olayı da ben hatırlatayım iddianameye eklesin. Gecen gün daha doğrusu uzun süredir TRT nin Pazar akşamları yayınlanan spor programında nostalji köşesinde eski maçları seyrediyorum ( savcının seyretmediği kesin) , dikkatimi çeken oyuncuların şortlarının çok kısa olması, AKP iktidarı döneminde ise nerdeyse şortlar diz altına indi, bu durumu görmemesi savcı adına utanç verici bir şey.

HERKESİN DÜŞMANIYDI, HERKESİN BAŞKANI OLDU

Aziz Yıldırım Fenerbahçe tarihine damgasını vurdu. On yıllık görev süresinde Fenerbahçe çok başarısız sezonlar geçirdi ama hiçbir zaman taraftar aleyhin de olmadı, Aziz Yıldırım öncesi dönemleri hatırlayanlar iyi bilir, en küçük başarısızlıkta yönetimin istifası istenirdi taraftar tarafından ama Fenerbahçe bunu on yılda hiç yaşamadı. Fenerbahçe alt yapısında inanılmaz yatırımlar yaptı, devlet desteği olmadan hali hazırdaki en güzel stadyumu kazandırdı takıma. Sevmeyenler dalga geçti “ sportif başarı olmadıktan sonra stat altından olsa ne yazar” dendi. Geleceği göremeyen küçük beyinlerin söylemleriydi bunlar. Hani Rahmetli Adnan Menderes vatan caddesini yaptığında “ bu kadar geniş yola ne ihtiyaç var” diyen kişiler.
 Değinmeden edemeyeceğim önemli mevkilere sızmış bir başka insanda ki bu da hukukçu(!) geçenlerde o idamları savundu ve “ halkta coşku ile karşılandı” dedi. Şimdi Rahmetli Menderes’in bir anıt mezarı ve milyonlarda rahmet okuyanı var, demek onların halk diye saydığı kendisi gibi düşünen bir azınlık sızma insan gurubu.

Aziz yıldırım görev süresinde Anadolu kulüpleri tarafından en sevilmeyen insan oldu, her lafı bir yerlere çekildi. Anadolu da gittiği her maçta nerdeyse kendisine sözlü küfür edildi. 2006 da kaybedilen şampiyonlukta suçlu bulundu. Hemen hemen her kulüp başkanıyla olumsuz bir diyalogu oldu. Küfre savaş açtı, kendi taraftarına bile küfrettiği için tepki gösterdi. Bu gün Fenerbahçe stadında bir taraftar gurubu küfretse başka bir gurup onu ıslıklayarak susturur hale geldi. Amatör branşlara da önem verdi 100 yılda birçok branşta başarı sağlandı. Sonunda futbol takımı da yılların yatırımının semeresini aldı. Kalkınmanın başarının günlük değil sağlam yatırımlarla sağlam adımlarla olması gerektiğini de göstermiş oldu.
Şimdi ödül alıyor bol bol Sayın Aziz Yıldırım. Yılın en iyi yöneticisi , son on yılın en iyi yöneticisi.. Törenlere yetişmekte zorluk çektiğine eminim. Ezeli rakiplerin yöneticilerinden de övgü alıyor. En büyük ödülü ise Takımın Avrupa da başarısından aldı.
Ve sonunda bir dönem kavgalı olduğu, toplantılarına gitmediği, varlığını kabul etmediği Kulüpler birliğine oy birliği ile başkan seçildi. Bazı şeyler geç anlaşılıyor.



Bu yazı 1,960 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 23 Nisan 2008 Nefesler tutuldu, hakemin ilk düdüğü bekleniyor
    • 14 Nisan 2008 Hesaplarınıza son dakikayı da ekleyin
    • 9 Nisan 2008 Teşekkürler Fenerbahçe
    • 3 Nisan 2008 Fenerde uzlaştık
    • 31 Mart 2008 Form yoksa Forma neylesin
    • 24 Mart 2008 Fenerbahçe'ye de zirve göründü
    • 17 Mart 2008 Fenerbahçe'nin kapanma tehlikesi var
    • 11 Mart 2008 Fener Sevilla da kaldığı yerden
    • 5 Mart 2008 Diyecek lafı olan yorum yazsın
    • 28 Şubat 2008 Çiftetelli burada
    • 21 Şubat 2008 Dar alanda kısa paslaşmalar bir yere kadar
    • 17 Şubat 2008 Fener’ mi aldı Rize’mi verdi
    • 11 Şubat 2008 Arzular şelale
    • 4 Şubat 2008 Beklenen sonuç değil hak edilen sonuç oldu
    • 30 Ocak 2008 Kanatlanan Fenerbahçe
    • 24 Ocak 2008 Zico ya ve Ulusoy’a hesap verme zamanı
    • 15 Ocak 2008 Fenerbahçe iyi başladı(!)
    • 8 Ocak 2008 Ulusoy'un geri sayımı
    • 31 Aralık 2007 Ücrette profesyonel, futbolda amatör
    • 25 Aralık 2007 Basit bir oyundur futbol

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,172 µs