En Sıcak Konular

Fatih Berber



Fatih Berber
0 0 0000

Beklenen sonuç değil hak edilen sonuç oldu



Galatasaray’ın biraz daha hak ettiği ama beraberliğinde çok haksız sayılmadığı bir maçtı. Demek ki Fenerbahçeli futbolcularda ben gibi düşünmüşlerdi maçtan önce. Maçın Fenerbahçe lehine rahat olacağına kanaat etmişlerdi. Bu havada başladı maça Fenerbahçe. Önce ki maçların tersine daha az temkinli orta sahası daha ilerde oyuna giriyor, top kayıplarında daha rahat hareket ediyorlardı. Galatasaray yönünden de Fenerbahçe’nin bu oyun tarzını kabullenen bir oyun vardı. Ligde oynanan ilk maçta ilerde basan, savunmasını orta sahaya kadar çeken Cimbom yoktu ilk yarı. Fenerbahçe’yi orta sahada karşılamayı tercih ettiler, bu yüzden önceki maçta baskı sonucu geride bıraktıkları boş alanları bulamadı Fener. Bütün bunlar takımlar acısından artı eksi olsa da, oyunun geneli itibarı ile tarafsız bir gözle seyredenler için güzel bir maç olduğu kanaatindeyim. Rahat kazanacağını düşünen Fenerbahçe’nin ilk yarı gol bulamaması onu strese soktuğu gibi, rakip Galatasaray’ı daha çok oyuna motive etti. İkinci yarı bildiğimiz baskısını kurdu Fenerbahçe sahasında , yaklaşık 20 dakika çıkamadı Fener. Defansı hataya zorlayan bu oyun tarzı ile 20 dakika içerisinde net gol pozisyonu bulduğunu söyleyemeyiz Galatasaray’ın, ikinci yarı önemli pozisyonunu oyundan düştüğü ve Fenerbahçe’nin baskı kurduğu bir anda kontra atakla Arda’yı kaçırdığı dakikada buldu. İlk yarı Hakan’ın bulduğu pozisyondan sonraki en net gol pozisyonuydu bu maçta. Fenerbahçe ise bu pozisyonu verdikten sonra baskısını yitirdi ve Lugano’nun atılmasından sonra her iki takımın kabullendiği bir skorla  tamamladı maçı. Bir çok eksiği olan Galatasaray’ın sahada gerçekte görünen tek eksiği Nonda oldu bana göre. Onun haricinde şunun yerine bu oynasaydı daha iyi olurdu diyeceğiniz bir isim yok. Fenerbahçe’de ise maçın en kötüsü tüm zamanların en istikrarlı oyuncusu Aurelio oldu maalesef. Orta sahada bu kadar basit top kayıpları yapması onu izleyenlerin çok gördüğü bir tablo değildi. Selçuk ise Zico’ya “ Maldonado ya ne gerek var ki “ dermiş gibi oynadı. Fenerbahçe’nin iyilerindendi. Her maçta Uğur’la başlayıp ilerleyen dakikalarda performansından memnun olmayarak Vederson’u oyuna alan Zico, ne zaman Vederson’la oyuna başlayacak bende merak ediyorum. Bir çok taraftar daha maç başlamadan Uğur Vedorson değişikliğinin maç içerisinde olacağını biliyorsa, Zico’nun bu konuda biraz daha düşünmesi lazım. Fenerbahçe adına maçın kırılma noktalarından biride elbet Semih’in çıkması oldu. Hepimiz Semih’in maç içerisinde gol bölgeleri haricinde de ne kadar etkili olduğunu gördük. Yerine oyuna giren Kezman uluslar arası bir oyuncu olsa da, tek santrafor oynayabilecek tarzı olmadığı artık tescillenmiş oldu. Eğer Semih’in sakatlığı ciddi değilse Maldonado’nun gelmesi ile zaten kulübede oturacak yabancı Kezman olacaktır.
Bu bir eleme maçı, rakip sahada berabere kalarak avantaj sağlayan elbet Galatasaray, ama yinede bir derbi olduğunu ve deplasmanda olduğu için daha temkinli oynaması gerektiğini bilerek maça çıkan, ve kendi evinde gol yememiş bir Fenerbahçe’nin bu tura ortak olduğunu unutmamak lazım.

İki takım için şunu belirtmeliyim. Türk futbolunda en büyük zaaflardan biri duran toplardır. Adam paylaşmada yapılan hatalar ve rakibi rahatsız etmeden kolay topa çıkmasına izin veren oyunlardan çok başımız yanmıştır, bu maçta özellikle dikkatimi çeken iki takımında duran toplarda rakibini rahatsız ederek kolay topa vurmasına engel olması oldu. Yakında Avrupa’da bizleri temsil edecek olan iki takımımız adına olumlu gördüğüm bir oyundu bu. Son olarak birde iki takım oyuncularının maç içerisinde ki birbirlerine tavırları çok güzeldi en ufak bir itiş kakış olmadan centilmence tamamlanan bir maç oldu. Maç sonrası tahrik içerikli açıklamalar yapan yöneticilere değil belki ama futbolculara kesin bir teşekkür borçluyuz.



Bu yazı 1,309 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 23 Nisan 2008 Nefesler tutuldu, hakemin ilk düdüğü bekleniyor
    • 14 Nisan 2008 Hesaplarınıza son dakikayı da ekleyin
    • 9 Nisan 2008 Teşekkürler Fenerbahçe
    • 3 Nisan 2008 Fenerde uzlaştık
    • 31 Mart 2008 Form yoksa Forma neylesin
    • 24 Mart 2008 Fenerbahçe'ye de zirve göründü
    • 17 Mart 2008 Fenerbahçe'nin kapanma tehlikesi var
    • 11 Mart 2008 Fener Sevilla da kaldığı yerden
    • 5 Mart 2008 Diyecek lafı olan yorum yazsın
    • 28 Şubat 2008 Çiftetelli burada
    • 21 Şubat 2008 Dar alanda kısa paslaşmalar bir yere kadar
    • 17 Şubat 2008 Fener’ mi aldı Rize’mi verdi
    • 11 Şubat 2008 Arzular şelale
    • 4 Şubat 2008 Beklenen sonuç değil hak edilen sonuç oldu
    • 30 Ocak 2008 Kanatlanan Fenerbahçe
    • 24 Ocak 2008 Zico ya ve Ulusoy’a hesap verme zamanı
    • 15 Ocak 2008 Fenerbahçe iyi başladı(!)
    • 8 Ocak 2008 Ulusoy'un geri sayımı
    • 31 Aralık 2007 Ücrette profesyonel, futbolda amatör
    • 25 Aralık 2007 Basit bir oyundur futbol

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,077 µs