Malatya'da Zirve Yayınevi'ni basarak, "misyonerlik" gerekçesiyle 3 kişiyi hunharca katleden sanıkların yargılandığı davanın seyri, Hrant Dink suikastına benzer şekilde "arka plandaki örgütlenmeyi" ortaya çıkarma konusundaki isteksizliği yansıtmakta, kuşkuları artırmaktadır.
Yargı muhabirimiz Gökçer Tahincioğlu 16 klasörü misyonerlik faaliyetlerine ayırılan 31 klasörlük davada polisin "ideolojik kavga" diye nitelediği soruşturmadan geriye kalan "derin" soru işaretlerini derlemişti.
Emre Günaydın, katliamdan sonra balkondan atlayarak kaçmaya çalışırken yakalanmış ve hastanede gözetim altında tedavi görmüştü. Sanığın kendine geldikten sonra yapacağı açıklamalar nedeniyle odadaki görüntüleri kayda alınmış, ancak video sisteminin ses alma özelliğine sahip olmadığı 9 gün sonra anlaşılmış! Günaydın'ın Zirve Yayıncılık'la ilgili konuşmaya başladığı 50. kasette, "görevli polis memurunun konuyu kapatmaya" çalıştığı, bazı kayıtlarda ise silinmeler olduğu öne sürülmekte. Kamera görüntülerini korumakla görevlendirilen üsteğmenin "azmettirici" olarak suçlanması Dink cinayeti öncesinde Trabzon'da gözlenen Emniyet ve Jandarma istihbaratıyla bağlantılı bir örgütlenmenin Malatya'da da bulunduğu izlenimini güçlendiriyor. Sanıklardan birisinin telefon kayıtlarından, Kartal Cumhuriyet Savcısı R.H.B ve Ankara Özel Harekât Başkanlığı'ndan C.B. ile görüştüğünün anlaşılması da "derin" ilişkiler konusunda fikir veriyor.
Soruşturmanın "devlet görevlileri" cephesinde adı geçenleri, Gökçer'in haberinden aktaralım:
"Komutan M.Ü.:(Jandarma Alay Komutanı) Yapılan bir suç duyurusunda Günaydın'ı azmettirmekle suçlandı. Askeri savcılıkça soruşturuluyor.
Üsteğmen H.İ.: Aynı suç duyurusunda M.Ü.'nün talimatıyla Günaydın'ı azmettirmesi için öğretim üyesi R.A. ile bağlantıya geçmekle suçlandı. Katliam soruşturmasında da görevli olduğu ortaya çıktı. Askeri savcılıkça soruşturuluyor.
Uzman M.Ç. : H.İ.'den sonra Günaydın'la irtibata geçen R.A. ile bağlantıyı sağlamakla suçlandı. Askeri savcılıkça soruşturuluyor.
Öğretim üyesi R.A. :(Malatya İlahiyat Fakültesi) Günaydın'ı azmettirmekle suçlandı. Savcılıkça soruşturuluyor.
Savcı R.H.B.: Kartal Savcısı. Yıldırım'la görüştüğü saptandı. Adalet Bakanlığı'nca soruşturuluyor."
Yargıtay baskını, Hrant suikastı ve Malatya katliamı. Üçünde de "derin devlet" gölgesi, sanıkların eylemlerini bireysel ve yerel olmaktan çıkaracak boyutlardadır.
Türkiye'de gelecekte benzer cinayetler işlenmemesi için yargıya büyük bir görev düşüyor.
Kamu vicdanı, ancak siyasi ilişkiler çözüldükçe rahatlayacaktır.
Değerli okuyucumuz,
Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
· Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
· Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
· Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
· Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
· Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
· Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
· Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
· Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.
Yorumlar
+ Yorum Ekle