En Sıcak Konular

Şamil Tayyar


Şamil Tayyar
0 0 0000

Günlüğün intikamı derin komplo...



Bir dostum aradı, ‘Andıça nasıl girdiğini buldum’ dedi. Pek merak etmediğimi söyledim ama o gülerek anlatmaya başladı: ‘Geçenlerde seni çok seven (!) ulusalcı bir internet sitesinde ‘Şamil Tayyar’ı yakından tanımak istiyorsanız makale.turkcebilgi.com adresine girebilirsiniz’ anonsunu gördüm. Baktım, çok sayıda uydurma köşe yazısı. Anlaşılan andıçı hazırlayanlar bu siteyi referans almış.’

Hemen siteye girdim. Meğer ne makaleler yazmışım: Bediüzzaman’ı dünyanın düşünce ufkuna taşımak, İslam ve Bediüzzaman, Bediüzzaman’ın üflediği ruhu atlamak, Anahtar Bediüzzaman vs...

Saydım 28 ayrı makale. Aynı içerikteki bu makalelerin hiç biri bana ait değil. Tehlikeli sularda yüzdüğümüzü düşünen birileri, kendi aklınca bir komplo tezgahlamış. Önce bir yıl çalıştığım Yeni Şafak’taki gerçek yazılarımı (18 adet) koymuşlar. Sonra star’a kadar Yeni Şafak’ta çalıştığımı düşünerek, uydurma makaleler (Haziran 2005- Ağustos 2006) döşemişler. Oysa o tarihlerde Yeni Şafak’ta çalışmıyordum. Tercüman’daydım.

Zaten köşe yazılarının gizlenecek tarafı yoktur. Çalıştığımız tarihler (Haziran 2004- Mayıs 2005) belli. Gazete de ortada. Arşive girilerek çok kolaylıkla bulunabilir. Andıçı hazırlayanlar bu siteyi referans almışlar mıdır bilemem. Ancak bana gönderilen tepki mesajlarında, yukarıdaki yazılara gönderme yapılmasının sırrını bu sayede keşfetmiş oldum. Anlaşılan, yazılarımdan ürkenler, sanal alemde uydurma ‘UTAH’ adresi oluşturmaya çalışıyor. Bakalım, ne gibi tezgahlar kurmaya devam edecekler.

Okuyuculara ise küçük bir tavsiyem var; eski yazılar ve haberlerime ulaşmak isteyenler star, Yeni Şafak, Tercüman, Sabah ve Milliyet arşivlerine bakabilirler. Sahtekar sitelere asla itibar etmeyin. Ağırlıklı olarak kulis yazıyorum, fikri yazılarda ise anahtar ‘inançlara saygı’ ve ‘milliyetçi-demokrat’ formattır.

Gerisi laf-ü güzaftır.

MHP ve BBP’ye sızma operasyonu

Hrant Dink cinayetinde dikkatimi çeken üç isim oldu: Erhan Tuncel, Coşkun İğci ve İhsan Kasap. Birincisi polis, ikincisi jandarma, üçüncüsü de MİT muhbiri. Şimdilik tüm projektörler polis muhbiri üzerinde. Diğerlerine ne oldu? Karışık...

BBP Lideri Yazıcıoğlu’nun bu köşeye yansıyan açıklamalarını okumuşsunuzdur. Partiye sızmalardan endişeliydi. Buna, MHP’yi de ekleyin. İki parti, en fazla dikkatli olması gereken bir süreçten geçiyor. Türkiye’yi kaotik ortama sürükleyerek iktidarı yıpratmayı planlayanlar, bu iki partiye sızabilirler. MHP’deki ‘x-ray’ kontrol cihazları, BBP’ye göre biraz daha iyi çalışıyor gibi.

Ama tedbir alınmazsa, tarih her zaman tekerrür eder. Eski kuşaklar daha iyi hatırlayacaktır. İbretlik bir öyküyü kısaca anlatmak isterim. İstanbul’da Şubat 1979’da bir dolmuşta tesadüfen yakalanan bir kişinin çantasından ‘Gizli Teşkilat Yapılanması’ başlıklı bir rapor ele geçirildi. Raporun altında Ergin Örgügören’in imzası vardı. Bu şahıs, aynı zamanda MHP Beşiktaş ilçe yönetim kurulu üyesiydi.

Raporda neler vardı? MHP’nin örgütlenme yapısı ve suç unsuru oluşturacak konular. Rapor MHP’yi zora sokmuştu. Dönemin MHP Genel Sekreter Yardımcısı Yaşar Okuyan, o tarihte Hürriyet Ankara bürosunda haber müdürü olan merhum Ülkü Arman’a şu açıklamayı yaptı: ‘Bu şahıs MİT ajanı ve kasıtlı olarak partinin içine sokuldu.’ Haber, Hürriyet’te 5 Temmuz 1979 günü manşetten yayınlandı.

Ne oldu, dersiniz... Hiçbir şey. 12 Eylül sonrası bu şahıs bulundu, sıkıyönetimde yargılandı. Dava sırasında çok önemli yazışmalar ortaya çıkarıldı. Ama dava zaman aşımına girdi, derken konu da unutulup gitti. Olan MHP’ye olmuştu.

Sırra kadem basan MİT brifingi fotokopisi

Yarın MİT’in Yenimahalle’deki karargahında, TBMM Başkanı Bülent Arınç’a brifing var. MİT Müsteşarı Emre Taner, operasyon ve istihbarattan sorumlu iki müsteşar yardımcısı ve bayan istihbarat başkanı A.G de katılacak.

Hemen belirtmeliyim, ‘sürpriz’ bir toplantı. Geçmişte liderlere, milletvekillerine brifingler verilmişti ama TBMM Başkanı için bu bir ilk. Mesela Sönmez Köksal döneminde Başbakan Tansu Çiller ile TBMM’de grubu bulunan partilerin liderlerine brifing verilmişti.

O brifingde ilginç bir olay yaşandı. Bugüne kadar kamuoyuna yansımadı. Gün, bugünmüş. Aktaralım. Dönemin MİT Müsteşarı Sönmez Köksal ve İstihbarat Başkanı Miktat Alpay, brifing sırasında yazılı bir metinden sunum yaptılar. Brifing bitince DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, Alpay’dan brifing notundan bir fotokopi istedi.

Alpay, soluğu Köksal’ın yanında aldı. Köksal da Çiller’den izin istedi. Ama Çiller’den hiç beklemediği bir cevap aldı: ‘Hayır, vermeyin.’ Canı sıkılmıştı. Ecevit’e ‘Hayır’ demeyi nezaketsizlik olarak görüyordu. Ara formül buldu. Ecevit’e yanaştı: ‘Efendim biz daha sonra bu yazılı metni size ulaştıracağız.’ Ama o fotokopi, hiçbir zaman Ecevit’e ulaştırılmadı.

Arınç’a bol şanslar...
 
 
star



Bu yazı 2,166 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 15 Ağustos 2012 Hüseyin Aygün vakası
    • 8 Ağustos 2012 Atatürk yaşasa ismini değiştirir miydi?
    • 1 Ağustos 2012 Hatay’da neler oluyor?
    • 30 Temmuz 2012 Suriye’ye PKK operasyonu
    • 25 Haziran 2012 Vurulan jet değil çünkü...
    • 18 Haziran 2012 Başbakan’ın başka seçeneği yok
    • 14 Mayıs 2012 Kim bu üst komutanlar?
    • 7 Mayıs 2012 CHP’de derin çatışma
    • 28 Mart 2011 Kalemim size emanet
    • 16 Mart 2011 Arşiv bir açılsa görürsünüz
    • 9 Mart 2011 Sen de yoğunlaş, koçum benim
    • 7 Mart 2011 Ergenekon’da neler oluyor?
    • 4 Mart 2011 1 Mart operasyonu
    • 23 Şubat 2011 Olmadı sayın Bakan
    • 22 Şubat 2011 O mektubu kim verdi?
    • 18 Şubat 2011 Kılıçdaroğlu-Yalçın pazarlığı
    • 16 Şubat 2011 Yeni Türkiye nasıl kurulacak?
    • 7 Şubat 2011 CHP’yi yıkmaya mı geldi yoksa?
    • 4 Şubat 2011 Böyle terbiyesizlik olmaz
    • 28 Ocak 2011 Asılacakların listesi

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,296 µs