En Sıcak Konular

Emin Pazarcı


Emin Pazarcı
0 0 0000

Başbakan’ın Köşk mesajları



 Başbakan Erdoğan, son günlerde Cumhurbaşkanlığı'na adaylığı ile ilgili peş peşe açıklamalar yapıyor. Almak isteyenlere de son derece önemli mesajlar veriyor...


Başbakan, gazetecilerle konuşuyor: - Teşkilat liderine "Çankaya'ya çıkma" demez ki... - Yok, öyle değil. "Oraya layıksın, ama bir beş yıl daha Başbakan kal" diyenler oluyor. - Bir sürpriz yapar mısınız? - Bizim hayatımız sürprizlerle dolu, olabilir. Başbakan, bu sözlerle önümüzdeki günlerde neler olacağının sinyallerini de veriyor: Birincisi, teşkilatın tamamının "Sen Çankaya'ya layıksın" dediğini ilan ediyor. İkincisi de, Çankaya'ya adaylığını koymamasının "sürpriz" olacağını kabul ediyor. Başbakan, Çankaya'ya doğru adım adım ilerliyor!

Andıç

Basında "andıç" tartışmaları sürüyor. Herkes, yeni bir olayla karşı karşıyaymışçasına tavırlar alıp, yorumlar yapıyor. Oysa, ortada bilinmeyen bir durum yok. Genelkurmay'dan sızdığı belirtilen bu bilgiler, 28 Şubat sürecinde Ankara temsilcilerinin yüzlerine söylenirdi. Askerler tarafından gazetenin yazarları sıralanır, her birinin kaç aleyhte, kaç lehte yazı yazdığı bildirilirdi. Sonra bunlar genel yayın müdürlerine aktarılırdı. Oradan da patronlara kadar giderdi. Rakamlara bakıp, askerin memnuniyetine mahzar olan bazı gazete yöneticileri ise, bunlarla övünürlerdi. Yıllardır devam eden bu uygulamayı medyada bilmeyen yok gibi!

Buna rağmen, herkes uzaydan gelmiş gibi davranıyor. Sanki yeni bir gelişme ile karşı karşıya kalınmışçasına davranışlar sergileniyor. Bazı yazarlarımız, bu uygulamayı ilk defa duymuşçasına yazılar yazıyorlar. 28 Şubat sürecinde çıt çıkarmayanlar, bugün aslan kesiliyorlar! Yadırgamamak elde değil.

Sınır ötesi operasyon

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Diyarbakır'da konuşmuş: - Türkiye egemen bir devlettir. Askeri ihtiyaçlar gerektirdiği zaman, uluslararası hukuk çerçevesinde Kuzey Irak'taki bölücü terör örgütüne karşı uygun göreceği tedbirleri her zaman alabilir.

İhtiyaç olduğunda Kuzey Irak'a müdahale edilebileceği mesajını vermiş. Türkiye'nin egemen bir devlet olduğu da, uluslararası hukuk çerçevesinde Kuzey Irak'a girebileceği de doğru.

Ancak, "İhtiyaçların gerektirdiği zaman" ifadesi ile neyin kast edildiğini anlamak zor! Türkiye egemenliğini ne zaman kullanacak? Bu egemenliğin kullanılması ABD'nin iznine mi tabi olacak? Sınır ötesi operasyon için PKK'nın başka neler yapması beklenecek? Kuzey Irak'a girmemiz için daha kaç askerimizin ölmesi gerekecek? Sabrımızın sınırı nerede bitecek?

sınırı nerede bitecek?

 Sınır ötesi operasyon Sansür

İnternetteki video paylaşım sitesi Youtube'de uzun süredir Türkiye'ye ve Atatürk'e ağır hakaretler içeren görüntüler yayınlanıyordu... Türkiye'den tepkiler yükseldi. Ancak, bunları duyan olmadı. Hakaret görüntüleri yayından kaldırılmadı.

Sonunda olay yargıya intikal etti. Türkiye'den bu siteye girilmesini engelleyen bir yargı kararı uygulamaya konuldu. Tıpkı daha önce Brezilya, Avustralya ve İran'ın yaptıkları gibi. Bir anda ortalık ayağa kalktı... 301. Madde'nin kaldırılmasını isteyen kampanyaların benzeri, "hakaretin" adı "haberleşme hürriyeti" oldu. Türk Milleti'nin aşağılanması ve Atatürk'ün yerden yere vurulmasına da "özgürlük" adı verildi. "Bu bir sansürdür" diye bağırılmaya başlandı.

Türkiye "sansürcü" ve "yasakçı" bir ülke olarak ilan edildi. Amaç belli. Milli hassasiyetleri ve savunma refleksini yok etmek. İlgili makamları yıldırıp, bir daha karar alamaz hale getirmek. Bunu hep yapıyorlar.

İşlerine geldiğinde Türkiye'deki sansür uygulamalarını alkışlıyorlar. Ermeni soykırımı konusunda farklı görüşlere bile tahammül gösteremeyenlere karşı seslerini çıkarmıyorlar. Hakaretin siteden kaldırılması ile birlikte yasağın da sona ereceğini dile getirmiyorlar. Sürekli saldırıyorlar. Osmanlı'nın en problemli döneminde bile bu denli saldırılarla karşı karşıya kalmamıştık!


 
bugün



Bu yazı 828 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 12 Eylül 2008 Ermeniler, işgal ve yeni dönem
    • 5 Eylül 2008 Türkiye'deki dinlenme paranoyası
    • 1 Eylül 2008 Kadehle laiklik, genelevle sosyal güvenlik
    • 21 Temmuz 2008 50.000 YTL’ye 23 terörist
    • 4 Temmuz 2008 Darbeyi kimler yapacaktı?
    • 30 Haziran 2008 Başbakansız Türkiye
    • 23 Haziran 2008 Mucizenin delileri
    • 9 Haziran 2008 Kriz, kriz, kriz...
    • 2 Haziran 2008 Hem matrak hem vahim
    • 26 Mayıs 2008 Körler ve sağırlar
    • 2 Mayıs 2008 Başbakan'ın acelesi
    • 28 Nisan 2008 Baykal şimdilik kurtardı!
    • 14 Nisan 2008 PKK’da ''sevişme'' kriteri
    • 31 Mart 2008 Keşke çoban kadar olabilse
    • 10 Mart 2008 Üç kritik sebep
    • 27 Şubat 2008 Marksizm'den cihat çağrısına!
    • 21 Ocak 2008 Barzani'den Türkiye'ye tuzak
    • 16 Mayıs 2007 "Hayırlı evlat" Erkan Mumcu
    • 14 Mayıs 2007 Miting savaşları
    • 2 Nisan 2007 TSK’daki tavır değişikliği

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,593 µs