En Sıcak Konular

Güler Kömürcü


Güler Kömürcü
0 0 0000

‘Kürt devleti Türkiye himayesinde kurulacak’  



Salı gününü Ankara’da geçirdim. BBP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ökkeş Şendiller ile uzun-verimli bir görüşme yaptık (detayları Cuma’ya aktaracağım), ardından Başbakan Yardımcısı Sayın Abdüllatif Şener ile çook değerli bir sohbetimiz oldu, sonra da bazı değerli analistlerle bir araya gelip gündemin joker konusu DİNK suikastı ve sınır ötesi operasyona dair son gelişmeleri tartıştık.


Ve... Sizinle paylaşmak istediğim asıl konumuza gelelim. Pazartesi günü okuduğum bir röportaja dikkatinizi çekmek istiyorum, gazeteci Neşe Düzel, Henri Barkey ile görüşmüş. Aslen İstanbul doğumlu, ailesi - Yahudi vatandaşlarımızdan- olan Bay Barkey uzun yıllardır Washington’da yaşıyor. Karısı yıllarca CIA için çalışmış, kendisi de ABD Dışişleri İstihbarat Teşkilatı adına... Bay Barkey, Washington’daki Yahudi lobisinin etkili isimlerden. Henri Barkey, Başbakan Erdoğan’ı belediye başkanlığı döneminden itibaren tanıyor, hatta Erdoğan’ın Washington’daki güç merkezleriyle irtibatına ön ayak olanların başındadır. Barkey’in evinin kapıları Erdoğan’a (ve de Cüneyd ZAPSU’ya) her zaman açık olmuş, Erdoğan’ın başbakanlık süreci öncesinde evinde bizimkiler için çoook özel partiler vermiş, kısacası AKP’nin iktidara yükselişine bizzat -yakın dostluğuyla- (!) destek vermiş bir isim. Bay Barkey’in pazartesi günkü (Radikal’deki) röportajını okuyunca Washington’daki birilerinin Türk kamuoyuna neyi dayattıklarını, Kuzey Irak-sözde Kürdistan planlarını açıkça görüyorsunuz. Buyrun Bay Barkey’in (ve de arkasındakilerin) Türkiye’ye tehdit dolu göndermelerine bakın, diyor ki;


‘Türkiye, Kerkük’ün, Kürt federe devletine katılmasını istemiyor. Ve millet Kerkük’e askeri operasyondan bahsediyor. Irak bölündüğünde Kerkük, Kuzey Irak Kürt bölgesinin sınırları içinde yer alacak , yeni bulunacak enerji kaynakları ve petrol de artık Kürtlere - Kuzey Irak’a ait olacak (Yani, adam haddini aşıp, açıkça, -Kerkük, Kerkük petrolü Kürtlere ait olacak, çünkü biz böyle istiyoruz- diyebiliyor.G.K.)


Barkey devam ediyor; ‘Kerkük’ü Kürtler alabilir mi? Alabilirler. Kürtlerin ve Türkmenlerin anlaştığı ve Kerkük’ün Kürt bölgesinde kaldığı bir Irak, Türkiye’nin de yararınadır. Türkiye’nin hamisi olduğu bir Kürt oluşumu hem Türkiye’deki tansiyonu düşürür, hem Türkiye için laik bir tampon bölge olur, hem de Türkiye’ye büyük bir ekonomik kazanç sağlar. (Okuduklarınızı kayda geçin ey milli-vatanperver okur, işte Washington’daki malum lobinin dayatması; ‘ Türkiye, Kuzey Irak’ta Barzani’nin Kürt devleti kurmasına razı olsun, Kerkük Kürtlerin olacak, gelin gönlünüzle razı olun, size bunun karşılığında üç-beş kuruş veririz...’ Evet adamlar böyle diyor, okudukça öfke patlaması yaşıyorum, ya siz? G.K.)


Röportaja dönüyoruz yine, Bay Barkey; “Türkiye’de, Talabani’yle Barzani’ye devamlı aşiret reisi deniyor. O kadar bölünmüş olmalarına rağmen Türkmenler bir halk ama Kürtler bir halk değilmiş gibi... Kuzey Kıbrıs’taki Türkler bir halk ama 4 milyon Iraklı Kürt bir halk değilmiş gibi... Kürtleri bu söylem çok rencide ediyor. Oysa Turgut Özal onları adam yerine koymuştu. Talabani ve Barzani’yi Çankaya’da ağırladı, onlara kırmızı Türk pasaportu verdi.’ (Peki Özal’a bu siparişi kim vermişti dersiniz? G.K.)


Ve dikkat, inanılmaz, Barkey, Türkiye’yi daha sertleşerek tehdide devam ediyor; ‘Türkiye, Kuzey Irak’a asker sokarsa Amerika’yla da, Kürtlerle de büyük problem olur. Eğer Türkiye böyle bir operasyonu, Amerika ve Kürtlere rağmen Kerkük problemini çözmek ya da Kürtlerin özerkliğini, bağımsızlığını önlemek için yaparsa, bu, Avrupa’yla da iplerin kopması demektir. Ama Kuzey Irak’a büyük sayıda asker sokmadan, PKK’ya yapılan bir operasyonu herkes anlayacaktır. Helikopterlerle asker indirilir falan, o başka mesele. Ona anlayış gösterirler. 1995’te Türkiye Kuzey Irak’a 35 bin asker, 200 küsur da zırhlı araç geçirdi. Türkiye böyle bir operasyonu artık yapamaz. Kürtlerin izin vermediği bir operasyonda çıngar çıkar ve bu Türkiye’nin yapabileceği en büyük hatadır. Türkiye’ye bunun faturası muazzam büyük olur.’


Washington’daki malum lobi belli ki Barkey’in ağzıyla konuşup, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün bireylerine tehdit yolluyor, okudunuz, açıkça; ‘Türkiye PKK için sınır ötesi operasyon yapmaya kalkarsa size ağır fatura çıkarırız, Kerkük’ü de unutun, Kerkük Kürtlerin olacak. Türkiye Kürtlerin bağımsız devlet kurmasını önlemeye kalkarsa da karşında sadece bizi değil Avrupa’yı da bulur. Siz gelin Kürt devletinin himayenizde kurulmasına razı olun’ diyorlar. Bu ne küstahlık?!


Peki sen ne diyorsun bu tehdidi yiyen ey milli okur, ya siz ne diyorsunuz MHP Lideri Bahçeli, CHP Lideri Sayın Baykal, BBP Lideri Muhsin Bey, Sayın AĞAR?! Ya siz ne diyorsunuz Sayın TC Başbakanı Erdoğan?
akşam



Bu yazı 813 defa okundu.






Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.





    Diğer köşe yazıları

     Tüm Yazılar 
    • 29 Haziran 2007 ‘İnsan tanrı’ yaratma planı devrede
    • 22 Mayıs 2007 2 yıl sonra yeni seçim beklentisi...
    • 15 Mayıs 2007 22 Temmuz’da seçim olmayabilir-mi? 
    • 8 Mayıs 2007 ‘AKP kapatılabilir’ 
    • 20 Nisan 2007 Her an her şeyin dengesi değişebilir... 
    • 12 Nisan 2007 Köşk yolundaki meçhul hesaplara bakalım 
    • 5 Nisan 2007 "5 yılda 7 ülke ele geçirilecek"
    • 13 Mart 2007 Andıç... Dosya savaşlarında sırada ne var? 
    • 8 Mart 2007 Eylem senaryoları... 
    • 20 Şubat 2007 Gül, Kürt liderlerle hafta sonu görüştü mü?! 
    • 13 Şubat 2007 Evet, derin devlet vardır... 
    • 8 Şubat 2007 ‘Kürt devleti Türkiye himayesinde kurulacak’  
    • 2 Şubat 2007 Acil müdahale... 
    • 1 Şubat 2007 Şifre; Serhildan mı?
    • 30 Ocak 2007 Çok özel bilgiler ...
    • 26 Ocak 2007 Perde arkasındaki gerçekler farklı mı? 
    • 25 Ocak 2007 ‘ABD’nin Karadeniz Projesi’ ve de suikastların şifresi  
    • 29 Aralık 2006 Washington Büyük Locası Türk'e emanet
    • 15 Aralık 2006 Asker baharda K. Irak'a girerse ne olur?
    • 7 Aralık 2006 AKP'li Edibe Hanım ve de TAŞYAPI...

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,310 µs