En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu fena çuvalladı !

2 Aralık 2008 13:32 tsi
Kılıçdaroğlu fena çuvalladı ! Kılıçdaroğlu, Melih Gökçek hakkında ağır bir yolsuzluk iddiasında bulundu ama çok büyük bir hata yaptı ve Gökçek'in eline fena düştü.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Gökçek'le ilgili ağır bir iddiada bulundu ve hemen Gökçek’i düelloya çağırdı. “Bu konularda sayın Gökçek’le tartışabiliriz. Hiçbir sorunum yok” dedi.

ANKARALILAR’IN SAYAÇ PROBLEMİ

Uğur Dündar’ın Arena programına katılan Kılıçdaroğlu Ankaralılar’ın en büyük tartışma konusu olan “doğalgaz sayaçları”nın üzerine gideceklerini söyledi.

ANKARA’DA 168 EURO, İSTANBUL’DA 23 EURO

Kılıçdaroğlu’na göre bu sayaçların alımında büyük dümenler dönüyor. Aynı firma aynı sayaçları Ankara'ya 168 Euro'ya verirken, İstanbul'a 23 Euro'ya veriyor. Yani iki şehir arasında 1 dogalgaz sayacında 145 Euro’luk fark var.

12,5 MİLYON EUROLUK YOLSUZLUK

Kılıçdaroğlu, 1994-2003 yılları arasında 835 bin sayaç alındığını söyledikten sonra akıl almaz bir yolsuzluk rakamı ortaya koydu: “Rakama vurduğunuz zaman 1994-2003 arası, 12.525 milyon Euro'luk bir fark çıkıyor. Elimizi vicdanımıza koyalım. Aradaki fark 12,5 milyon Euro. Bu para nereye gitti? Nasıl olur da 12,5 milyon Euro'luk bir yolsuzluk olayı İçişleri Bakanı tarafından görülmez.”

GÖKÇEK’İN RAHATLIĞININ SEBEBİ

Bu konunun kimse tarafından teftiş edilmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu iddialı bir açıklama yaptı: “ Ankara Büyükşehir Belediyesi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi de hükümetin kontrolü altındadır” dedi ve “Zaten Sayın Melih Gökçek ile Sayın Kadir Topbaş'ın bu kadar rahat davranmalarının sebebi de bu” diye konuştu.

GÖKÇEK’E DÜELLO ÇAĞRISI

CHP’li siyasetçi tüm bunları Gökçek’e soracaklarını söyledi. Son olarak Kılıçdaroğlu aynı Dengir Mir Mehmet Fırat’la yaptğı gibi Gökçek’i düelloya çağırdı. “Bu konularda Sayın Melih Gökçek ile tartışabiliriz. Hiç bir sorunum yok” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN BÜYÜK HATASI

Kılıçdaroğlu'nun bu iddasında önemli bir çelişki var. Çünkü Ankara ve İstanbul'daki doğalgaz sayaçları arasında "gözle görülebilir" bir fark var.

Ankara'daki sayaçlar "kart okumalı"... Yani Ankara'da önce doğalgaz satış bürolarına gidip elinizdeki karta doğalgaz yükleyip daha sonra bu kartı doğalgaz sayacına takıyorsunuz. Sayaç tamamen dijital. Karttaki doğalgaz kontörlerini tıpkı cep telefonu gibi düşüyor.

Ancak, İstanbul'daki sayaçlarda Ankara'daki gibi ön ödemeli, kartlı sistem yok. Bu nedenle de dijital değil ve analog sistem. İçinde su sayacı gibi bir düzenek var.

aktif haber



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,737 µs