En Sıcak Konular

'Şeffaf süreç ve büyük aile’

2 Aralık 2008 10:25 tsi
'Şeffaf süreç ve büyük aile’ Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, yerel seçim projesini açıkladı: "Şeffaf Süreç ve Büyük Aile." Yazıcıoğlu, "Şeffaf Süreç ve Büyük Aile projemizle en yanlış insan bile yanlış yapamayacak" dedi.

BBP lideri Yazıcıoğlu, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul etti. Kabulde konuşan Yazıcıoğlu, “Şeffaf Süreç ve Büyük Aile” adını verdikleri yerel seçim projelerini açıkladı.

Bugünkü sistemin en dürüst insanı bile hırsız yaptığını belirten Yazıcıoğlu, “Şeffaf Süreç ve Büyük Aile projemizle en yanlış insan bile yanlış yapamayacak” dedi.
“Şeffaf Süreç ve Büyük Aile” projelerinin bütün kararların öncesinde ve sonuca bağlanmasında şeffaflığı esas aldığını belirten Yazıcıoğlu, bütün süreçlerin tüm mahallelerde dijital kameralarla halk tarafından izlenebilir olmasını istediklerini söyledi.

Projelerini BBG programına benzeten Yazıcıoğlu, “Her dakika çalışanlar ne aldı, ne verdi, ne konuştu, hangi kararları alacaklar, hangi önergeler verildi, ne zaman yasalaşacak hepsinin dijital ekranlarla millete açıklanmasını ve milletimizin seyretmesini istiyoruz. Bir şehrin büyümesinden, projesine, şehir planına kadar diğer tarafta da encümen kararlarının bütün görüşmelerinin ve imar çalışmalarının açık olmasını istiyoruz. Bugün süreçler kapalı, şovları sahnede yapılıyor, o zamana kadar da kimse bir şey anlamıyor” diye konuştu.
İnsanların elinde küçük bir çantayla siyasete girip sonra sayfalar dolusu mal varlığı açıkladıklarını ifade eden Yazıcıoğlu, mal varlığının kaynağına inilmediğini söyledi.
BBP’nin önerisini açıklayan Yazıcıoğlu, “Siyasi Partiler ve Seçim Yasası değiştirilmeli, her vatandaş tercih kullanarak milletvekili, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerini seçebilmeli. Kürsü hariç dokunulmazlıklar kaldırılmalı. Türkiye’de bütün kararlar şeffaf alınmalı ve süreçler vatandaş tarafından görülmeli. Bu sistem, Türkiye’yi daha da demokratikleştirecektir” dedi

Yazıcıoğlu, “Seçimlerde göstereceğimiz adaylarda seçici davranarak, kamuoyu önderleriyle istişareler yaparak, profesyonel yöntemleri kullanarak partimizi bu seçimin en başarılı partisi yapacağız” diye konuştu. Yerel yönetimlerin hususi seçimler olduğunu ve yöreye göre çalışma belirleyeceklerini belirten Yazıcıoğlu, BBP’nin bu seçimlerde sıçrama sağlamayı planladığını ve sempati alanı en geniş ama sandıkta oyu olmayan parti hüviyetini değiştireceklerini kaydetti.

BBP’nin ekonomik krize çözüm önerisi

Muhsin Yazıcıoğlu, iktidar partisinin IMF’nin isteklerine boyun eğdiğini belirterek, “Bakın TBMM çatısı altında bile bizim hesaplarımızı kontrol ediyorlar. Siyaset alanımıza, yargıya müdahale ediyorlar, terör örgütlerini müdafaa ediyorlar. Terör örgütü yandaşlarını yanlarına alarak bir müstemleke valisi gibi geliyorlar. Türkiye, yolgeçen hanına döndü” dedi.
Ekonomik krizlerin Türkiye’deki sorunların derinleşmesi için bir fırsat olarak kullanıldığını ifade eden Yazıcıoğlu, süratle milli ekonomik tedbirler geliştirilmesini istedi.

Yazıcıoğlu, “Türkiye’nin öncülüğünde dünya sistemini değiştirecek” şeklinde nitelendirdiği ekonomik kriz önerilerini açıkladı: “Hangi ülkeyle ne kadar dış ticaret hacmimiz varsa o nispette karşılıklı kendi paralarımızı kullanalım iki ülke de rahatlasın. Piyasada müthiş bir durgunluk başlamıştır, başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere swap anlaşması yapılıp barter yaparak doları aramızdan çıkarmamız lazım. Hepimiz doları beslemekle meşgulüz. Rusya, Kazakistan, Türkmenistan’la iş yapıyoruz ama hep beraber doları besliyoruz. Dünya sistemini değiştirmeye Türkiye öncü olmalıdır. Kendi paralarımızı karşılıklı kullanmalı ve doların saltanatını yıkmalıyız, bunu da para basarak rahatlıkla karşılayabiliriz. Kamusal alandaki ekonomik münasebetlerde çok rahatlıkla barter sistemi yaparak dış ticaret açığı önlenebilir. Kobiler daha çok desteklenerek harekete geçirilmeli ve piyasaya biraz daha para sirküle edilmeli. Kamu çalışanlarına verilen ücret farkı doğalgaz zammıyla ellerinden alındı. Kamu çalışanlarına da ek zam verilmeli ve piyasa rahatlatılmalı.”

IMF dayatmalarıyla sürekli kriz yaşandığını ve faturasının dar gelirliye çıktığını ifade eden Yazıcıoğlu, “IMF bizim iktidarın ümüğünü sıkıyor, iktidar da kamu çalışanlarının ümüğünü sıkıyor. Milli düşünmek milli bakmak ve milli görerek milli çözümler üretmek gerekiyor” diye konuştu.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ise, 7. Olağan Büyük Kurultay’da yeniden genel başkan seçilen Yazıcıoğlu’nu kutladı. Turbay, yerel seçimlerde partilerin aday belirlerken birtakım kriterler getirmesi gerektiğini ve şaibeli isimlere yer verilmemesi gerektiğini kaydetti. Ekonomik krize dikkat çeken Turbay, “Ne zaman IMF ile anlaşma yapılsa, fatura dar gelirliye çıkıyor” dedi. Hükümete seslenen Turbay, anlaşmanın çalışanlara yansıtılmamasını istedi.

cafesiyaset.com

 



Bu haber 225 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,540 µs