En Sıcak Konular

CHP'nin Kocaeli adayı belli

30 Kasım 2008 21:03 tsi
Baykal partiye yeni katılanlar için İzmit'te yapılan törence hem AKP'ye yüklendi hem de Kocaeli Belediye Başkanı adayını açıkladı: Sefa Sirmen.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Elinizi vicdanınıza koyun da söyleyin. Yoksulluk azaldı mı arttı mı? Dağıtılan kömürlerle, bulgurlarla, ramazan çadırlarıyla, Devlet İstatistik Enstitüsü verileriyle ortada" dedi.

Baykal, partisine yeni katılımlar dolayısıyla düzenlenen tören için CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ve CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ile Kocaeli'ne geldi.

Deniz Baykal'ı, TEM Otoyolu Kandıra Turnikeleri yakınında kalabalık partili gurubu karşıladı. Buradan seçim otobüsüne binen Baykal, halkı selamlayarak törenin yapılacağı Sabancı Kültür Merkezi'ne gitti.

Baykal, yaptığı konuşmada, çok büyük bir kalabalığın CHP'ye sahip çıkmak için Kocaeli'de bir araya geldiğini söyledi.

Partiye yeni üye olan yaklaşık 5 bin kişi içinde farklı siyasi partilerden istifa edenlerin de bulunduğunu bildiren Baykal, şöyle konuştu:

"AK Parti'den ayrılarak CHP'ye gelen İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uzun var. Makine Mühendisleri Odası Başkanı arkadaşımız var, kendisini kutluyorum. Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Şaban Sarıgülle de bu kişiler arasında.

Değerli İzmitliler bana yardımcı olun. Bugün aramıza yeni katılan arkadaşlarımız dolayısıyla tören yapıyoruz ama bu, katılım töreninden ibaret bir buluşma mı? Bana öyle geliyor ki bu kalabalığın vermek istediği bir mesaj var. Hatta katılım töreni, o mesajın bir parçası. Nedir bu mesaj? Eğer İzmit'te iktidarı değiştireceğiz diyorsanız bu topluluk onun için fazla. Bana öyle geliyor ki sizin amacınız sadece İzmit'te iktidarı değiştirmek değil. Sizin kafanızın arkasında başka bir hesap var galiba. İzmit diyeceksiniz, ipliği oradan çekeceksiniz, işin tümünü çözeceksiniz gibi geliyor. Yani diyorsunuz ki 'İzmit'te biz belediyeyi alırsak Tayyip Erdoğan, sen orada güç kalırsın' öyle mi? Ben onu anladım. Bu seçimler bunun için büyük bir fırsattır."

Baykal, Türkiye'nin sorununu bu seçimle çözme imkanına sahip bazı kentler olduğunu, Kocaeli'nin bu kentlerin en başında geldiğini ifade etti.

Türkiye'de AK Parti iktidarının Cumhuriyet tarihinde çok az iktidara nasip olmuş olağanüstü fırsatlarla iş başına geldiğini, parlamentoda neredeyse Anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşan rahatlık içinde olduğunu belirten Baykal, şöyle devam etti:

"Bu şartlar altında 6 yıldır iktidardalar. Yola çıkarken 'Yoksulluğu yeneceğiz' dediler. Hatta Başbakan 'Benden bir yıl sonra hesap sormayın. Sizden 3 yıl istiyorum. 3 yıl sonra ekonominin düzeldiğini göreceksiniz, görmezseniz ben görevimi yapamamışım demektir' dedi. 'Yoksulluğu yeneceğiz, yolsuzlukları, yasakları ortadan kaldıracağız, özgürlükleri yaygınlaştıracağız' dedi. Şimdi yoksulluk ortadan kaktı mı? Elinizi vicdanınıza koyun da söyleyin. Yoksulluk azaldı mı arttı mı? Dağıtılan kömürlerle, bulgurlarla, fasulyelerle, ramazan çadırlarıyla, Devlet İstatistik Enstitüsü verileriyle ortada. İntihar eden annelerin, babaların tablosuyla, çocuklarını öldüren babalarla ortada. Türkiye'nin artık her türlü değerin ortadan kalktığı, çözülme dönemine geldiği ortada değil mi? İşsizlik ortadan kaktı mı? İşsizliğin arttığı bir ortamda yoksulluk yenilmiş olur mu?"

Kocaeli'nin Türkiye'de CHP'nin çok başarılı belediye başkanları çıkardığı bir yer olduğunu belirten Baykal, şöyle devam etti:

"İzmit'in mutlaka sosyal demokrat belediyeciliğe ihtiyacı var. Sefa Sirmen'in yaptıkları ortada. Yaşanan deprem felaketi bir belediye başkanı için en büyük sınav değil midir? Yaptırdığı konutlar, yerleşme merkezleri o depremden yüzünün akıyla çıkmadı mı? Deprem bölgesi, sanayileşme bölgesi, çarpık kentleşme, rant kavgasının yürüdüğü bir yer. Buraya deneyimli bir sosyal demokrat belediye başkanı lazım. Elinizde böyle bir başkan var mı? Var. O hizmetini yaptı, 3 dönem hizmet etti, yani daha eder mi?"

Sefa Sirmen'in CHP İl Başkanlığından ayrıldığını, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu bildiren Baykal, salondakilere "Ben onu aday olarak ilan edersem siz seçmeyi taahhüt ediyor musunuz?" diye sordu.

Salondakilerden olumlu yanıt alan Baykal, "Coşkunuz, inancınız beni mutlu etti. Öyle anlaşılıyor ki İzmit halkı ne istediğini, ne yapacağını biliyor. Kararını vermiş durumdadır. Umarım her şey gönlünüzce olur" dedi.

Baykal, Sefa Sirmen'in elini tutup havaya kaldırarak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını ilan etti.

Deniz Baykal, daha sonra aralarında başörtülü kadınların da bulunduğu partiye katılan gruba rozet taktı. Ardından yeni üyelerle, üzerinde altı ok bulunan pastayı kesti.



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,167 µs