şok iddia | " /> şok iddia | "/>

En Sıcak Konular

Adli Tıp için şok iddia

30 Kasım 2008 20:41 tsi
Adli Tıp için şok iddia Hüseyin Üzmez davası ile gündeme gelen Adli Tıp Kurumuna yönelik eleştiriler sürüyor. Ama Adli Tıp Uzmanları Derneği Başkanı'ndan gelen açıklama "herhangi bir eleştiri" değil...

Adli Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Serhat Gürpınar, kurulda 5 senedir çocuk psikaytristi olmadığına dikkat çekti. 

TTB-UDEK ve Adli Tıp Uzmanları Derneği tarafından, Ankara Üniversitesi Morfoloji Binası Abdülkadir Noyan Salonu’nda, “Eğitim Hastanelerine Şef ve Şef Yardımcığı Atamaları” ve “Adli Tıp Kurumu ve Bilirkişilik” konulu basın toplantısı düzenlendi.

Adli Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Doç. Dr. Serhat Gürpınar kurumun işleyişiyle ilgili olarak, “Kurum, Adalet Bakanlığı’nın bürokrat ataması olarak gördüğü bir başkanla yönetildiğinden şimdiye kadar bilimsel kaygılarla yapılan eleştiriler siyasi olarak görülmüş ve gereken önem verilmemiştir” değerlendirmesinde bulundu.

Kurumun işleyişi ve yapısının, son günlerde çocuk istismarı olayıyla tekrar gündeme geldiğini belirten Gürpınar, “Bu, Bakanlık için yeniden değerlendirme yapmak için bir fırsat olarak görülmelidir. Adalet Bakanlığı’nın acilen adli bilirkişilik hizmetlerinin yeniden yapılandırılması için üniversitelerin ve meslek örgütlerinin de katıldığı bir komisyon kurması ve bu komisyonun en kısa zamanda buna ilişkin bir yasa tasarısı hazırlaması gerekmektedir” diye konuştu.

Yasayla merkezi bir yapılanma oluşturulduğunu, üniversitelerin Adli Tıp Kurumu ile bir protokol imzalamadan hizmet veremez hale geldiğini ifade eden Gürpınar, şunları kaydetti:

“Sistem, 33 ilde bulunan Adli Tıp Anabilim dallarından adli tıp hizmetlerinde yararlanabilecekken, yerinde verilmesi gereken adli tıp bilirkişilik hizmeti merkeze çekilerek yargılama süreci yavaşlatılmıştır. Ayrıca, tıp fakültesi ve uzmanlık öğrencileri olgu sıkıntısı çekmektedir. Öğretim üyeleri de 2. görevli olarak Adli Tıp Kurumu’na bağlı çalışmak zorunda kalmaktadırlar.

Uzmanlar, yasal olarak kurul yapısında yer aldığı için kendi branşı olmayan raporları da imzalamak zorunda bırakılmaktadır.”

ntv



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,702 µs