En Sıcak Konular

'Bütün darbeler kötüdür'

30 Kasım 2008 17:52 tsi
'Bütün darbeler kötüdür' DTP Milletvekili Akın Birdal, Türkiye'de her dönem birilerinin düşman gösterildiğini belirterek, bu düşmanların da darbelerle yok edildiğini söyledi.

DTP Tatvan ilçe teşkilatı tarafından 1995 yılında kaçırılıp öldürülen Avukat Şevket Epözdemir anısına 'Yaşam hakkı ve demokrasi paneli' düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını Kürtçe yapan Bitlis Milletvekili Nezir Kocabaş Şevket, Epözdemir'in öldürülmesini asla unutmadıklarını belirtti.

Van Baro Başkanı Avukat Ayhan Çabuk'un yönettiği panelde konuşan İnsan Hakları Bölge Temsilcisi Mihdi Perinçek de Türkiye'nin Ortadoğu'da gerçek bir cehennem olduğunu iddia ederek insanlardan yaşam hakkı elinde alınarak bunun yapıldığını ifade etti.

DTP Diyarbakır Milletvekili Birdal ise Türkiye'de her zaman birilerinin düşman ilan edildiğini belirterek, Ermenilerin, Yahudilerin, Arapların, Müslümanların değişik zamanlarda düşman gösterildiğini vurguladı. Darbeler yapılarak düşman ilan edilen kişilerin çeşitli yollarla ortadan kaldırıldığına veya sindirildiğine dikkat çeken Birdal, "Benim darbem, senin darben olmaz. Tüm darbeler kötüdür. Bugün hayretle izliyoruz. Darbe yapan insanlar malikanelerde kalmakta ve haklarında bir soruşturma yapılmamaktadır. Yalnız 12 Eylülde 51 kişi idam edildi. Yüzlerce kişi işkencelere tabi tutularak yerlerinden sürgün edildiler" dedi.

Birdal, Türkiye'de gerçekleşmiş tüm faili meçhul cinayetlerin altında aynı örgütün çıktığını belirterek, Ergenekon'un Rus veya Çin bağlantılı olabileceğini kaydetti. DTP ve beraberindeki heyet, panel sonunda Tatvan Karşıyaka mezarlığında Şevket Epözdemir'in mezarını ziyaret ederek çiçek bıraktı.

cihan



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,790 µs