En Sıcak Konular

Aytaç Durak'tan Kılıçdaroğlu'na cevap

30 Kasım 2008 17:10 tsi
"Ben dürüst, namuslu çalışan, haramı, helalı, mevzuatı, belediyeciliği bilen, devletini tanıyan bir Adanalıyım".

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun "açıklayacağım" dediği dosyasında kendisi hakkında hiçbir iddiasının olmadığını belirterek, "Ben dürüst, namuslu çalışan, haramı, helalı, mevzuatı, belediyeciliği bilen, devletini tanıyan bir Adanalıyım" dedi.

AK Parti'den belediye başkanlığına yeniden aday adayı olan Durak, belediye encümen salonunda düzenlediği basın toplantısında, son günlerde kendisi ve belediye hakkında ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

Her seçim öncesi kendisine "başarısız, hırsız, kaçakçı, gayri meşru ihale yapıyor" diyemeyenlerin arsalarını gündeme getirdiğini savunan Durak, "Bunların son örneğinde ise bir siyasetçi büyüğümüz Adana belediyeleri veya büyükşehir belediyesi gibi kavramlarla arsa yolsuzluğundan bahsediyor. Netice itibariyle yolsuzluk denilen konuda çalma, çırpma, kanunsuzluk yok. Alım satımların yanlış olduğu ima ediliyor" dedi.
 
Aytaç Durak, iddialara konu olan Süleyman Demirel Bulvarı'ndaki arsa hakkında şu bilgileri verdi:

"Sayın siyasetçiye giden dosyada bu arsa 2006 yılında alındı olarak görünüyor ama o arsa 2006'da alınmadı. O arsanın sadece tevhit işlemi 1988 yılında yapılmış. O zaman tapuda Durak İnşaat Ticaret Şirketi üzerine kayıtlı ama bu tapu daha sonra aile içerisinde el değiştiriyor. Baldıza satıyorum, sonra tekrar eşiminin üzerine yapıyorum ve vergisini ödüyorum. Ama bu arsa çok yıllar evvel el değiştiriyor. Kimseyle tartışmaya polemiğine girme niyetinde değilim. Oralardaki yapılan işlemlerin tamamı yasaldır."

Belediye başkanlığında 25 yılı tamamladığını bildiren Durak, şunları söyledi:
"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun benim hakkımda hiçbir iddiası yok. Bizim de kimseyle polemiğe girme niyetimiz yok. Kılıçdaroğlu'na doğru bilgiler sunulsaydı Adana ile ilgili belki söz etmeyebilirdi. Zaten açık seçik bana bir şey demedi. Belki de ilçe belediyeleri ilgili elinde birtakım dosyalar varsa onları kastetmiş olabilir. Belki de onların açığı vardır. Benimle ilgili hiçbir dosyanın altında aleyhime bir kanıt bulunamaz. Ben dürüst, namuslu çalışan, haramı, helali, mevzuatı, belediyeciliği bilen, devletini tanıyan bir Adanalıyım."

Durak, 1984'de ilk adaylığında da rakip adaylar tarafından kendisinin arsalarının gündeme getirildiği belirterek, şöyle devam etti:
 
"25 yıl önce belediye başkanı seçilmeden arsalarımın dedikodusu yapıldı.

Şimdi de benzer ifadeler kullanılıyor. Ben aday olmadan önce 3 kardeşimle müteahhitlik işi yapıyordum. Adana'ya özellikle de Kuzey Adana'ya binlerce konut
kazandırdım. Adana'nın imar sınırları içinde bana ait 300 dönümden daha fazla, eşime ait ise bin dönüm civarında arsamız var. Bir müteahhidin arsa sahibi olmasından daha doğal ne olabilir? Bu araziler benim belediye başkanlığım dönemimde olmadı daha önce de vardı. Ben belediye başkanı olmadan önce oturduğum evde oturuyor, başkan olmadan önce kullandığım arabanın standardı neyse şimdi de aynı. Ben aynı adamım, hayat standardım değişmedi." Aytaç Durak, yıllardır ekibiyle çalışan bir müteahhit olduğunu vurgulayarak, "Tabi ki bu şirketin temsilcinin dışarda birtakım işleri olacak.

Bu kadar gayrimenkulüm, arsam varsa onların istikbalini düşünmek zorundayım" dedi.



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,969 µs