En Sıcak Konular

'Okuma-yazma bilmemenin mazareti olmaz'

30 Kasım 2008 16:24 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da cinsiyet ayrımcılığını kabul etmediklerini belirterek, "21. yüzyılda artık okuma yazma bilmememenin mazereti olamaz." dedi.

Emine Erdoğan, AK Parti'nin Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'nde kampı devam ederken, Kızılcahamam Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun açılışını yaptı.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, bayan milletvekilleri, bakan ve milletvekili eşlerinin de katıldığı açılış töreninde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Emine Erdoğan törende yaptığı konuşmada 'ana-kız okula' kampanyasını İstanbul'da başlattıklarını hatırlattı. "21. yüzyılda artık okuma yazma bilmememenin mazereti olamaz." diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle devam etti: "Yaşı ne olursa olsun, cinsiyeti ne olursa olsun, ekonomik durumu, sosyal konumu ne olursa olsun hiçbir kardeşimin eğitim imkanından uzakta kalmasını kabul etmemiz asla mümkün değildir. Özellikle hanım kardeşlerimizin okuma yazma bilmeleri, iyi eğitim almaları ülkemizin geleceği noktasında hayati derecede önem arz etmektedir. Türkiye'nin yarınlarını bugünden şekillendiren, geleceğin nesillerini yetiştiren kadınların eğitim imkanlarından azami derecede yararlanıp, bunu çocuklarına aktarmaları gerekmektedir."

Erdoğan, 'Haydi Kızlar Okula' okulundan çok umutlu olduğunu belirterek, kampanya çerçevesinde Türkiye genelinde 350 bin kız çocuğunu okula kazandırdıklarını, şimdi de 'Ana-kız Okuldayız' kampanyasıyla önümüzdeki 4 yıl içinde okuma-yazma bilmeyen 5 milyon kişiden 3 milyonunun daha okuma yazma öğreneceğini söyledi.

Konuşmasında cinsiyet ayrımcılığına da karşı çıkan Erdoğan, "Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da cinsiyet ayrımcılığını asla kabul etmiyoruz. Kız ya da erkek bütün çocuklarımızın köklerimize, geleneklerimize, göreneklerimize yakışır şekilde en iyi eğitim almaları, en iyi şekilde geleceğe hazırlanmaları bizim en büyük hedefimiz olmalıdır" dedi.

Erdoğan, toplumsallaşmanın, topluma entegre olmanın, toplum hayatında aktif roller üstlenmenin öncelikle iyi bir eğitim sürecini gerektirdiğini belirtti. Erdoğan, öğrenmenin yaşının olmadığına dikkat çekerek kadınların yaşlarını bahane ederek okuma yazma öğrenmekten kaçınmamasını istedi.

Emine Erdoğan konuşmasının ardından okuma-yazma öğrenen 40 kursiye diplomalarını verdi. Emine Erdoğan, kursu birincilikle tamamlayan 59 yaşındaki Kezban Fidan'a da diplomasını vererek, tebrik etti. Okuma yazmayı yeni öğrenen Kezban Fidan, kağıda yazdığı teşekkür konuşması metnini okudu. Fidan, Emine Erdoğan'a ve kurs öğretmenlerine teşekkür ederek, "Sizin sayenizde öğrendim" dedi.

Emine Erdoğan, bakan eşleriyle birlikte açılış kurdelasını keserek, okulu gezdi. Ana okulu öğrencilerine oyuncak dağıttı. Program başında oyuncak almak isteyen çocuklar kısa süreli bir izdiham yaşandı.

cihan



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,809 µs