En Sıcak Konular

Baykal'ın İzmir adayı kim?

30 Kasım 2008 16:08 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday ismi açıklamadı.

Deniz Baykal, İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, parkın kente kazandırılan çok önemli bir tesis olduğunu ifade etti.

İzmir'in içinde ve çevresinde ulaşım konusunda da pek çok projenin yapıldığını kaydeden Baykal, "Açılışını yaptığımız bu tesis İzmir kentine çok büyük değer kazandıracak" dedi.

Sasalı beldesindeki vatandaşların belediyelerinin ellerinden alındığını ve bu nedenle bölgede yaşayanların haksızlığa uğradığını savunan Baykal, şöyle devam etti:

"Yanlışlığı engellemek için büyük mücadele verdik, AKP dinlemedi. Dediğim dedik dedi, parmak çoğunluğu bende dedi. Sasalı'yı da diğer belediyeleri de ellerinden alacağım dedi. Biz de dedik ki bundan sonra belediyelikleri kime verirseniz verin. Ama, daha önceki Cumhuriyet hükümetleri döneminde belediyelik hakkı kazanmış yerlere saygı gösterin. Bunu anlatamadık, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürdük. Anayasa Mahkemesi de bunu anayasa açısından iptal etmeyi uygun görmedi. Şimdi Sasalılar size söylüyorum. Önümüzdeki CHP iktidarında kapatılmış diğer belediyelerle birlikte Sasalı'yı da yeniden belediye olarak ilan edeceğiz."

Baykal, kendisine İzmir'de büyük ilgi gösterildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmirliler, siyasette bir dönemi kapatıyor, bir dönemi açıyor gibi bir izlenim aldım. Türkiye'de yeni bir dönemin açılış müjdesini veriyor. 'Türkiye'de yeni bir dönem açalım da İzmir'de o kadar yeni bir dönem olmasın' diyorsunuz. 'Aziz Kocaoğlu için bir daha' diyorsunuz. Bir defa yok ki adam yarısında devraldı, tamamladı, şaka bir yana...

Bu heyecan bana artık milletin bu iktidarla ilgili karar içine girdiğini gösteriyor. Sizin coşkunuz Ankara'ya mesaj anlamına geliyor. 'Bekle geliyorum" diyorsunuz. Siz 'görülecek hesabımız var' diyorsunuz. Bunu çiftçilerimiz adına, esnafımız adına, işsiz gençlerimiz adına, bizim önümüzde gerçekleşen yolsuzlukları karşısında Deniz Feneri'nden başlamak üzere hesap sormak üzere söylüyorsunuz. 'Meydanı boş bırakmayacağız, Türkiye'nin haysiyetini çiğnetmeyeceğiz. Türkiye'yi kurtaracağız' diyorsunuz."

Açılış törenine katılanların Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun belediye başkan adayı gösterilmesine ilişkin tezahüratları üzerine Baykal, şunları kaydetti:

"Aziz Başkan buraya seçilip gelmedi. Rahmetli Ahmet Piriştina'dan sonra görev üstlendi ama bunun altında ezilmedi diyorsunuz. Halka yalan söylemedi, halkı bazı başka belediye başkanları gibi aldatmadı diyorsunuz. Sorunları çözmek için gerekeni yaptı. Bu özellikleri ile Aziz Bey İzmir'de seçilmeyi hak etti diyorsunuz. Peki siz böyle düşünüyorsunuz da İzmir halkının hepsi böyle düşünüyor mu? Sizin bu coşkunuzu anlıyorum, büyük saygıyla karşılıyorum."

Baykal, "Açıkla" tezahüratına rağmen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday ismi açıklamadı.



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,746 µs