'Mustafa'ya kızgın | " /> 'Mustafa'ya kızgın | "/>

En Sıcak Konular

Atatürk'ün manevi kızı 'Mustafa'ya kızgın

30 Kasım 2008 13:45 tsi
Atatürk'ün manevi kızı 'Mustafa'ya kızgın
Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'ye göre 'Mustafa' filmi vizyondan kalkmalı...

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, New York'ta, Atatürk Okulu'nun öğrencileriyle bir araya geldi ve onlara Ulu Önder'i anlattı. Can Dündar'ın yaptığı 'Mustafa' filmi hakkında konuşan Adatepe, "Mustafa" filmiyle ilgili soru üzerine ise şöyle konuştu:

"Filmi gördüm, büyük bir ümitle (izlemeye) gittim, çünkü daha önce Can Dündar'ın yaptığı Sarı Zeybek çok güzeldi. Hiç böyle bir şey düşünmedim ama (Mustafa filmini) ilk tenkit edenlerden biri benim, orada birçok gazeteci vardı, hemen hepsi methetmeye başladılar. Ben çok üzüldüm yani, hem beğenmedim hem çok üzüldüm. Çok tuhafıma gitti, böyle bir film nasıl çevrilebilir diye. Atatürk'ün anlatılacak o kadar çok yönü var ki. Tutup da böyle saçma sapan bir şeyi yapmalarını ben anlayamıyorum, konuşacak bir mevzu bile değil, tamamen vizyondan kalkması lazım benim için."

Can Dündar'la filmiyle ilgili konuşup konuşmadıklarının sorulması üzerine ise Ülkü Adatepe, "Hayır onlar beni aramadılar, ondan sonra da öyle bir laf çıkartmışlar ki 'bana gelip sormadıklarına kızdığım için böyle dedim' diyorlar ama böyle bir şey yok" dedi.

Atatürk'ün siyaseti manevi kızlarına tamamen yasakladığını belirten Adatepe, "Çünkü bizim siyaseten yapacağımız ufacık bir yanlış Atatürk'ün ismine gelebilirdi. Ben 20 senedir Atatürk'ü anlatıyorum, hiç siyasete karışmadım, Atatürk'ün isminden (manevi kızları olarak) istifade etmedik, şimdi de siyasete karışmıyorum ama tabii Atama karşı yapılan bir şey olursa tabii mutlaka her zaman inkılapları, onun fikirlerinin arkasındayım, her zaman sahip çıkacağım, her Türk genci gibi" dedi. Ülkü Adatepe, Türk gençliğinin Atatürk'ün itibarının zedelenmesine müsaade etmeyeceğini de belirtti.

aa




Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,893 µs