En Sıcak Konular

Kart mağdurlarından çağrı

30 Kasım 2008 11:58 tsi
36 milyar YTL'ye ulaşan kredi kartı borçlarının hükümet tarafından yeniden yapılandırılmasını gerektiğini belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, önümüzdeki günlerde bir kampanya başlatacaklarını söyledi

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, 36 milyar YTL'ye ulaşan kredi kartı borçlarının hükümet tarafından yeniden yapılandırılarak, mağdurlara 24 ay taksit olanağının sağlanması gerektiğini, aksi taktirde önümüzdeki aylarda sosyal sorunların yaşanabileceğini söyledi.

Kontrolsüz tüketim ve kredi kartı kullanımının yaşanılan krizin temel nedeni olduğunu da savunan Kaya, ''Özellikle perakende sektörü ve alışveriş merkezlerindeki durgunluğun temel nedeni kredi kartı limitlerinin bitişidir. Yaşanan bu süreçte tüketiciler kartlarındaki limitlerin dolması, ceplerinde de nakit para kalmamasından dolayı temel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldi'' dedi.

Kaya,  Türkiye'de halen 41 milyon 500 bin kredi kartı kullanıldığını ve bunlardan 25 milyonun borcu nedeniyle sorunlu olduğunu belirtti.

Bu kişilerin borçlarını ödeyememeleri durumunda önümüzdeki aylarda önemli sıkıntılar yaşanabileceğini belirten Kaya, şunları kaydetti:
''Kredi kartlarında biriken borçlar 36 milyar YTL'ye ulaşırken, borçlarını ödeyemeyenlerin sayısı ise son 2 ayda yüzde 60'a çıktı. 36 milyar YTL'ye ulaşan kredi kartı borçları hükümet tarafından yeniden yapılandırılarak, mağdurlara yıllık yüzde 18 faiz oranıyla 24 ay taksit olanağı sağlanmalı. Yapılandırma kısa sürede gerçekleşmezse önümüzdeki aylarda aile içi şiddet, intihar ve hırsızlık gibi sosyal sorunların yaşanmaya başlayabilir.''

''KAMPANYA BAŞLATACAĞIZ''

Birlik olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla kart mağdurlarının sesi olduklarını belirten Kaya, kart borçlarının taksitlendirilmesi için de girişimlerinin sürdüğünü söyledi.

Tüketiciler birliği olarak kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması için önümüzdeki günlerde bir kampanya başlatacaklarını anlatan Kaya, ''Bu kampanyayla hükümetin kredi kartları borçlarındaki girdabı düzenlemesini isteyeceğiz'' dedi.

Kaya, tüketicilerinde kart harcamalarında dikkatli olması uyarısında bulunarak, gelir-gider dengesinin gözetilmesi gerektiğini bildirdi.

Gazeteport



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,659 µs