’anarşi’ bulaştı | " /> ’anarşi’ bulaştı | "/>

En Sıcak Konular

Mitinge ’anarşi’ bulaştı

30 Kasım 2008 11:03 tsi
Mitinge ’anarşi’ bulaştı DİSK ve KESK tarafından işsizliğe, yoksulluğa, zamlara karşı Sıhhiye Meydanı’nda yapılan barış ve demokrasi mitinginde olaylar çıktı.

Üzerlerini aratmak istemeyen ’Anarşist’ grup polise taş yağdırdı. Olaylar büyüdü. Polis de biber gazı ve cop kullandı. İstanbul’dan gelen 2 grup ile polis arasında 45 dakika süren arbede yaşandı.

DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) birlikte düzenlediği "İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi"nde on binler, meydanı doldurarak, AKP’nin uyguladığı ekonomik programı protesto etti. Ancak polis ve göstericiler arasında arbede çıktı.

45 dakika çatışma

Miting meydanı girişine kurulan güvenlik arama noktasında üzerini aratmak istemeyen bir grup öğrenci ile polis arasında tartışma yaşandı. Üzerlerini aratmamakta ısrar eden "Anarşist" grubunun geçişine izin verilmedi. Bu sırada, göstericiler polisin üzerine pankart sopaları ve su şişeleri atmaya başladı. Miting meydanına giren bir grup öğrencinin de geri dönmesi üzerine olaylar büyüdü.

Polis bu sırada, biber gazı kullandı. Çevik kuvvet ekiplerinin cop kullandığı olaylar sırasında çok sayıda gösterici yaralandı. Ses yayın aracından güvenlik güçlerine ve göstericilere "Sakin olun" ve "Provokasyona gelmeyin" çağrıları yapılmasına karşın olayların önüne geçilemedi. İstanbul’dan geldiği belirlenen iki grup ile polis arasında yaklaşık 45 dakika süren arbedenin ardından emniyet yetkilileri arama noktası ve bariyerlerde görevli polisleri sokak arasında çekti. Bu sırada göstericiler Adliye binası önünde yoğunlaşan emniyet güçlerine kaldırım taşları attı. Polisler de taşları geri atarak karşılık verdi. Olaylar sırasında çok sayıda gösterici ile 6 polis memuru yaralandı. Yaralılar ambulansla çevredeki hastanelere gönderildi.

Başını köprüye çarptı

Miting öncesi ses sistemini taşıyan aracın üzerinde bulunan Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Tuğrul Çulfa başını köprüye çarparak yaralandı. Kaza ses aracının Sıhhiye kavşağında bulunan köprü altından geçişi sırasında oldu.

İşçiler durduramadı

Miting alanına girerken üzerlerini aratmamakta ısrar eden ellerinde kırmızı siyah bayraklar bulunan "Anarşist" grup ve SDP’li grubun geçişine gizin verilmedi. Bunun üzerine göstericiler polisin üzerine taş, pankart sopaları ve su şişeleri atmaya başladı. Polisler atılan taşları geri atıp, kendilerini kalkanlarıyla korumaya çalıştı. Miting alanında, "Provokasyona gelmeyin" çağrıları yapılmasına karşın olayların önüne geçilemedi. Mitinge katılan işçi temsilcileri göstericileri durdurmaya çalıştı, ancak başarılı olamadı.

Biber gazı perişan etti

Polisin kullandığı biber gazından çok sayıda gösterici, gazeteci ve işçinin yanı sıra mitingde görevli polisler de etkilendi. Mitinge katılan bir işçi biber gazından korunmak için çareyi elindeki çiçekleri burnuna dayamakta buldu. Olaylar sırasında çok sayıda gösterici ile 6 polis memuru yaralandı. Yaralıların bir bölümünün alındığı CHP’ye ait ses yayın aracından acil ambulans çağrısı yapıldı. Yaralılar ambulansla çevredeki hastanelere gönderildi.

hurriyet



Bu haber 294 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,626 µs