Ebu Süfyan Yeşil'di | " /> Ebu Süfyan Yeşil'di | "/>

En Sıcak Konular

Tuncay Güney: Ebu Süfyan Yeşil'di

30 Kasım 2008 09:56 tsi
Tuncay Güney: Ebu Süfyan Yeşil'di 
Tuncay Güney, suikasta kurban gittiği belirtilen Albay Rıdvan Özden'in eşi Tomris Özden'in 'suikastın şifresini çözecek kişi' diye andığı 'Ebu Süfyan' kod isimli kişinin aslında Yeşil olduğunu iddia etti.

Ergenekon'u deşifre eden Tuncay Güney, 1995 yılında suikasta kurban giden Albay Rıdvan Özden'in eşi Tomris Özden'in, “Suikasttan sonra evimde 10 gün kaldı. 'Ebu Süfyan' kod adlı kişi bulunursa çok şey aydınlanır” diye söz ettiği kişinin, ismi failli meçhullerle anılan ünlü Yeşil olduğunu iddia etti.


İtiraflarıyla Ergenekon'u deşifre eden Tuncay Güney, suikasta kurban gittiği belirtilen Albay Rıdvan Özden'in eşi Tomris Özden'in 'suikastın şifresini çözecek kişi' diye andığı 'Ebu Süfyan' kod isimli kişinin aslında Yeşil olduğunu iddia etti. PKK ile 1995'te girdiği bir çatışma sonucunda şehit düştüğü açıklanan ancak ölümünün üzerindeki sır perdesi aralanamayan Mardin Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden'in eşi Tomris Özden dün Yeni Şafak'a çarpıcı açıklamalarda bulunarak. "Eşim öldürüldükten sonra askerlerin evimize getirdiği ve bir hafta sonra ortadan kaybolan 'Ebu Süfyan' kod adlı kişi bulunursa, çok şey çözülür" dedi.

Özden, Taraf Gazetesi'ne verdiği söyleşide ise, "Tuncay Güney ile Ümit Oğuztan, beni Flash TV'ye götürerek sorguladılar ve açıklama yapmaya zorladılar" iddiasında bulunmuştu.

HERŞEYİ BİLİYOR AMA...

MİT elemanı olduğu ortaya çıkan Tuncay Güney, Tomris Özden'in açıklamaları üzerine yeni iddialarda bulundu. Tomris Özden'i eşi öldürüldükten sonra ziyaret eden 'Ebu Süfyan'ın Susurluk soruşturmasında adı faili meçhullerle anılan Yeşil olduğunu öne süren Güney, "Tomris Hanım her şeyi biliyor ama eksik anlatıyor. Tomris Hanım, savcıya neden 13 yıl sonra gitti" dedi.

BANA ANLATTI

'Ebu Süfyan' kod adını kullanan Yeşil'in, Albay Rıdvan Özden öldürüldükten sonra evine giderek eşini ne yapması gerektiği konusunda yönlendirdiğini anlatan Güney, "Tomris Hanım, eşinin ölümünden sonra evine gelen ve 'Ebu Süfyan' adını kullanan kişinin Yeşil, yani Mahmut Yıldırım olduğunu, bana ve Ümit Oğuztan'a da anlattı" iddiasında bulundu.


Terminatör olarak anılıyordu

1953 Bingöl-Solhan doğumlu Mahmut Yıldırım, 'Yeşil', 'Tire', 'Sakallı' ve 'Terminatör' kod isimleriyle tanınıyor. Susurluk Raporu'na göre, 1973'te Genç İlçe Jandarma Komutanlığı daha sonra da MİT Tatvan Bölge Müdürlüğü'nce kullanıldı. Susurluk kazasından sonra ortaya dökülen yasadışı ilişkiler ağı içinde Yeşil'in adı sık sık gündeme geldi. Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da pek çok faali meçhul cinayette onun tetikçi olduğu öne sürüldü. Kullandığı bir telefonun Veli Küçük adına kayıtlı olduğu ortaya çıkmıştı.


Belgelerin orijnali Tomris Hanım'da

"Tuncay Güney, beni Ümit Oğuztan'la birlikte 5 saat sorguladı" diyen Tomris Özden için Güney, "Ne yapmak istiyor anlayamıyorum. Kocasıyla ilgili bütün belgeleri bana, Ümit Oğuztan'a ve Ebu Süfyan kod adını kullanan Yeşil'e o verdi. Bu belgelerin orijinalleri Tomris Hanım'dadır. Ben Tomris Hanım'la iki kez görüştüm evet. Biri Flash TV'de diğeri de İnsan Hakları Derneği'nin Taksim'deki bürosunda" diye konuştu.


Rıdvan Özden JİTEM'deydi

Güney, Özden'in, kitabında yazdıklarından ve gazetelere verdiği beyanatlardan çok şey bildiğinin anlaşıldığını ama korktuğu için anlatmaktan çekindiğini ileri sürdü. Güney şu iddialarda bulundu: "Özden, eşinin PKK'ca öldürüldüğüne dair açıklama yapması için yönlendirildi. Tomris Hanım, 'Sağolun Veli Paşam' diye teşekkür etmek zorunda kaldı. Eşi Rıdvan Özden de JİTEM'deydi. Bu nedenle 'Ebu Süfyan' ve Veli Paşa'yla görüşebiliyordu."

yenişafak



Bu haber 1,430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,518 µs