En Sıcak Konular

Korku yaratan maillerin sırrı çözüldü

29 Kasım 2008 22:27 tsi
Bir süredir İstanbullu'ya terör korkusu yaşatan “Terörist eylem olacak” başlıklı e-postaları yazan ve yayılmasını sağlayan karı koca Arzu E. ve Hüseyin E. gözaltına alındı. Çiftin gözaltına alınış süreci ise bir hayli ilginç.

Bakın bu tuhaf olay nasıl gelişti; “ İsveçli bir Bakan geçtiğimiz Ekim ayının başında İstanbul’a geldi. Mövenpick otelde bir toplantıya katılacak olan Bakan için, hem otel yetkilileri hem de polis toplantı gününden birkaç gün önce önlem almaya başladı.

Otelde yönetici görevinde bulunan Arzu E. ise bu tedbirleri “Terörist bir eyleme karşı önlem hazırlığı” zannetti. Arzu E. ve Enka inşaat firmasında yönetici olan eşi Hüseyin E. bu durumu biraz abartarak bir e-posta hazırladı.

E-postayı arkadaşlarına gönderen karı koca, daha sonradan büyük bir paniğe neden olacak bir olaya da imza atmış oldu. E-posta İstanbul’da yaşayan e-mail sahipleri arasında hızla yayılmaya başladı. İstanbulluya korku ve panik yaşatan olaya Polis geçtiğimiz hafta el koydu.

SANAL DEDEKTİFLER TAKİP ETTİ

Mail trafiğini adım adım takip eden İstanbul Bilişim Suçlar Polisi asılsız maillerin kaynağını tespit etti. Sanal Dedektifler tespit ettikleri adres ve isimleri operasyon için Terörle Mücadele Şubesine teslim etti.

TERÖRLE MÜCADELE POLİSİ KARI KOCAYI GÖZALTINA ALDI

Arzu E. ve Hüseyin E. çifti, İstanbul Terörle Mücadele Polisinin önceki gün düzenlediği operasyonu ile evinde gözaltına aldı.

Terörle Mücadele Şubesine götürülen çift, emniyetteki ifadelerinde “kimseyi paniğe sevk etmedik, otelde düzenlenecek bir organizasyona İsveç’ten bir Bakanın da geleceğini öğrendik, kendisinin can güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak için böyle bir mail hazırladık” dedi. Arzu E. polisle yapılan sözlü mülakatında; “  güvenlik tedbirlerini terörist bir eylem hazırlığına karşı önlem zannettim. Pişmanım.” dediği öğrenildi. 

Çift emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Arzu E. ve Hüseyin E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KARI KOCA İŞLERİNDEN OLDULAR

Vatandaşları paniğe sevk edecek asılsız mailleri düzenleyip yaymaya başlayan karı kocanın çalıştıkları şirket yöneticileri de, polis operasyonunun ardından konuya hassas yaklaşarak harekete geçti. Mövenpick Otel’de yönetici olarak görev yapan Arzu E. ve Enka İnşaat firmasında yönetici olarak görev yapan Hüseyin E. işten çıkartıldı.

İSTANBUL EMNİYETİ VATANDAŞI UYARMIŞTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 19 Kasım tarihinde internette dolaşan e-postaların asısız olduğunu açıklamış ve vatandaşların bu tür söylentileri dikkate almadan günlük hayatlarına devam etmesini istemişti.

İŞTE İNTERNETTE DOLAŞAN O MAİL

Asılsız e- postalarda; “Ciddi bir güvenlik uyarısı var. İstanbul çapında. Büyük bir terörist eylem yapılacağı yönünde CIA, MIT gibi büyük istihbarat birimlerinden İstanbul'daki tüm 5 yıldızlı oteller ve büyük alışveriş merkezleri uyarılıyor. Mecbur olmadıkça özellikle Avrupa yakasında dışarı çıkmamanızı tavsiye ediyorum. Konsolosluklar dahi bizi aradılar ve bugün konsoloslukta acil toplantıya çağırıldık. Tüm güvenlik önlemleri en üst seviyede. Özel gözlüklü (lazer gözlüğü mü nedir?) güvenlik görevlileri başlıyor bizde yarın itibarı ile. Tüm misafir listesi MIT ile gözden geçiriliyor. Umarım bir şey olmaz ama çok büyük bir terörist atak olacağı bilgisi var. Bu aralar çok fazla alışveriş merkezlerine filan gitmemek lazım, Avrupa yakasında pek dolaşmamak lazım hatta.” yazıyordu.

haberTürk/engin belli



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,459 µs