Bunu da gördük: Castro, Katolik törende! | " /> Bunu da gördük: Castro, Katolik törende! | "/>

En Sıcak Konular

Bunu da gördük: Castro, Katolik törende!

29 Kasım 2008 22:12 tsi
Bunu da gördük: Castro, Katolik törende! Küba Devlet Başkanı Raul Castro, ülkesinde ilk kez yapılan Katolik törenine katıldı.

Koyu takım elbise giyen Raul Castro, 19. yüzyılda yaşayan Kübalı rahip Jose Olallo için yapılan ve Vatikan temsilcisinin de bulunduğu ''mübareklik mertebesine ulaşma'' töreninde en ön sırada oturdu.

Küba'nın Katolikliği seçmesinin üzerinden 500 yılı aşkın bir süre geçmesinden sonra yapılan tören, son zamanlarda komünist Küba ile Katolik Kilisesi arasında gelişen sıcak ilişkilerin başka bir işareti olarak gösterildi.

Küba'nın başkenti Havana'nın 530 kilometre uzağındaki Camaguey'de yapılan törende Peder Jose Olallo, Küba'da Katolik Kilisesi tarafından onurlandırılan ilk Kübalı oldu.

''Yoksulların babası'' olarak nitelendirilen Jose Olallo, 19. yüzyılda koleraya yakalananların iyileşmesi için çalışmış, 1889'da da yaşamını yitirmişti.

Küba'da Fidel Castro, 1959 yılında silahlı devrimle iktidara geldikten sonra rahipler ve Katolikler ülkeden kovulmuş, ülkede ateistlik resmi güvenceyle yayılmıştı.

Küba'nın 1992 yılında dinsel özgürlüğe getirdiği güvence ve 1998 yılında Papa 2. Jean Paul'ün ülkeyi ziyaretinin ardından kiliseyle Havana yönetimi arasındaki ilişkiler gelişmeye başlamıştı.

Raul Castro, ağabeyi Fidel'in hastalığı üzerine 2006 yılında Küba'yı yönetmeye başlamıştı. Raul Castro, iktidara geldikten sonra Kübalılar'ın ilk kez cep telefonu ve bilgisayar almalarına izin veren reformlara imza atmıştı.

''Mübareklik mertebesine ulaşma'', Katolikler'de ''aziz'' mertebesine ulaşmadan önceki son aşama. ''Aziz'' mertebesine 4 aşamada ulaşılıyor.

aa



Bu haber 371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,895 µs