En Sıcak Konular

Silivri'yi hangi bakanlar gözetliyor?

29 Kasım 2008 22:04 tsi
Silivri'yi hangi bakanlar gözetliyor? Ergenekon davası kapsamında gözaltına alınan emekli Orgeneral Tolon ile gazeteci Özkan’ın da bir dönem avukatlığını yapan CHP'li Mengü, Başbakan ve bazı bakanların Silivri Cezaevi’nden alınan görüntüleri internet üzerinden izlediğini iddia et

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Tuncay Özkan ile emekli orgeneral Hurşit Tolon’un da bir dönem avukatlığını yapan CHP Manisa milletvekili Şahin Mengü önemli iddiaları TBMM gündemine getirdi.

Mengü, Ergenekon soruşturması öncesi Başbakan Erdoğan ve dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’a brifing verildiğini ve Silivri’de kalan sanıkların görüntülerinin de internet üzerinden Başbakan ve bazı bakanlar tarafından izlendiğini öne sürdü.

TBMM Anayasa Komisyonu üyesi ve CHP Manisa milletvekili Şahin Mengü, Ergenekon davasının soruşturmasının hazırlık aşamasında ortaya atılan iddiaların yargılamaya gölge düşürdüğünü vurguladı. “Kuşkuların ortadan kalkması amacıyla” Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından cevaplandırılmasını istediği bir önergeyle konuyu Meclis’e de taşıyan Mengü şu iddiaları ortaya attı:

SİLİVRİ İZLENİYOR MU?

Silivri Cezaevi içindeki kameralardan alınan görüntüler, cezaevi yöneticileri dışında kimler izlemektedir ? İnternet üzerinden bu görüntülerin Başbakan ve Bakanlar tarafından izlendiği doğru mu?

BRİFİNG VERİLDİ Mİ?

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen Ergenekon soruşturması öncesinde “21. Yüzyılda Terör Örgütü Yapılandırılması ve Ergenekon Terör Örgütü” konusunda İstanbul Beşiktaş Adliyesi’nde bulunan 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tüm başkan, üye ve yedek hakimlerine suç ve suçlu tarif edilerek bir brifing verilmiş midir ve bu brifingi kimler vermiştir? Aynı brifing, Başbakan ve dönemin Genelkurmay Başkanı ile Adalet Bakanı’na da verilmiş midir?

MÜSTEŞARIN İSTANBUL SEYAHATİ

23 Eylül 2008 tarihinde Ergenekon’da 8’nci dalga gözaltılarının yapıldığı gece Adalet Bakanlığı Müsteşarı İstanbul’a gelip üç gün kaldıktan sonra, bu dalgada gözaltına alınanların tutuklanmalarının ardından Ankara’ya dönmesinin amacı nedir? Böyle bir talimat almış mıdır?

LEVENT’TE ERGENEKON BÜROSU

İstanbul Ticaret Mahkemeleri'nin bulunduğu Levent adliyesinin üst katında Ergenekon soruşturması iddianamesini hazırlamak için özel bir birim kuruldu mu? Burada iddianame yazım çalışmalarına katılan sivil uzmanlar var mı, varsa kimlerdir? Bu kişilere ne kadar para ödendi veya ödenecektir?

İDDİANAMEDE EGM’DEN KAÇ KİŞİ ÇALIŞTI?

Ergenekon soruşturması iddianame yazım çalışmalarına Emniyet Genel Müdürlüğü’nce (EGM) görevlendirilmiş kaç görevli çalışmıştır? EGM Organize Suçlarla Mücadele ile İstihbarat Daire Başkanı, Rize ve Karabük İl Emniyet Müdürleri bu çalışmaya katılmış mıdır?

gazeteport/yusuf sahici



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,940 µs