En Sıcak Konular

Erdoğan'a kızıp CHP'den istifa etti, DTP'li oldu!

29 Kasım 2008 19:54 tsi
Hakkari CHP Merkez ilçe Başkanlığı'ndan istifa ederek DTP’ye geçen Şaban Alkan, istifasına gerekçe olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkari'de yaptığı konuşma ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın politikalarını gösterdi.

DTP rozeti takan Alkan, “Başbakan Erdoğan'ın Hakkari'de yaptığı ‘Ya sev ya terk et’ konuşmasının yanı sıra CHP Genel Başkanı Baykal'ın sokaklarda demokratik mücadele veren insanları terör yandaşı gördüğü ve Kürt halkına terör gözüyle bakıldığı için 3 dönemdir görev yaptığım partimin Merkez ilçe Başkanlığı görevimden istifa ettim” dedi.

Hakkari CHP Merkez ilçe Başkanı Şaban Alkan, istifa kararında Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 2 Kasım 2008 tarihinde Hakkari Spor Salonu'nda yaptığı “Biz ne dedik? ‘Tek millet’, ‘Tek bayrak', ‘Tek vatan’, ‘Tek devlet’ dedik. Buna kim karşı çıkabilir yahu? Buna karşı çıkabilenin bu ülkede yeri yok. Buyursun istediği yere gitsin. Bundan daha normal şey ne olabilir” sözlerinin etkili olduğunu söyledi. CHP lideri Baykal'ın tutumunu da eleştiren ve partisinden istifa ettikten sonra DTP'ye geçen Alkan için tören düzenlendi. Alkan’ın rozetini DTP il Başkanı Melek Atan taktı. Alkan, Başbakan Erdoğan'ın Hakkari yaptığı konuşmasına tahammül kalmadığını ve yüzden partisinin Merkez ilçe Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Alkan şöyle konuştu:

“Siyasete 1994 yılında ANAP'ta Uzundere Beldesi Belediye Başkanı olarak başladım. Bu partinin bahçesinde yer aldım. Fiili olarak çalışmadıysam da hep bahçesinde yer aldım. DTP'ye karşı hiç çalışmadım. Elimden geleni yaptım. Kongrelerine hep katıldım. Basın açıklamalarında hep yer aldım. Bedenen beraber olmadıysak da ruhen hep beraber olduk. Yaşım 40'a geldi. Bugün DTP'ye katılma kararı verdim. Bundan sonra özgürlük mücadelesini veren bu partinin yanında yer alacağım. Mevki makam için gelmedim. Oyumu vermeye ve parti için çalışmaya geldim. Ama DTP beni layık görürse, partinin çaycılığından tutun da her türlü hizmeti vermeye hazırım. Bir süre önce ilimizi ziyaret eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Ya sev ya terk et’ açıklarına karşı tepki olarak CHP ’den artık yerimizin olmadığının ve Hakkari’de siyaset yapan insanların artık siyaset yapma yerinin DTP olduğuna karar verdik.”

Alkan, CHP’nin Doğu ve Güneydoğu'ya bakış açısının yanlış olduğunu, bu partinin Kürt halkının sorunlarını sadece terör meselesi olarak gördüğü, Genel Başkan Deniz Baykal'ın da Kürtler'i sık sık ‘terör', sokaklarda demokratik mücadelesi veren insanları terör yandaşı olarak gördüğünü öne sürerken istifasında bunların etkili olduğunu söyledi.

DTP Hakkari il Başkanı Melek Atan ise Kürtçe yaptığı konuşmasında, yıllardan bu yana Kürt halkı üzerinde kirli oyunlar oynandığını savunurken, “AKP ve MHP'den çok CHP’nin bu bölge üzerinde kirli politika yaptığını hepimiz biliyoruz. Artık birlik ve beraberlik zamanı. Bu yanlış politikalardan dolayı CHP Merkez ilçe Başkanlığı görevinden istifa eden Şaban Alkan arkadaşımız partimize katılmıştır. Kendisine ‘Hoş geldin’ diyoruz. Bundan sonra el el bu parti için mücadele vereceğimize inanıyoruz” dedi.

haberler



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,821 µs