En Sıcak Konular

60 saatlik kabus bitti

29 Kasım 2008 19:40 tsi
Hindistan'ın ticari başkenti Mumbai şehrinde çarşamba günü başlayan terör faciası bugün son buldu.

Teröristlerin deniz yoluyla şehre ulaşarak kentin farklı yerlerinde başlattıkları kanlı katliam 60 saat devam etti. Hindistan Ulusal Güvenlik komando ekiplerinin operasyonları, bugün Taj Mahal Otelinde direnen son teröristin de öldürülmesiyle son buldu.

Hindistan'ın 11 Eylül'ü olarak nitelendirilen terör saldırısı Mumbai kentini kan gölüne çevirdi. Teröristlerin on farklı yerde gerçekleştirdikleri eylemler sonucu toplam 195 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarda 22 yabancı uyruklu şahıs ve emniyet güçlerinden 20 kişi hayatını kaybetti. Yaralıların sayısının 350'yi aşkın olduğu bildirildi.

Mumbai şehrinin sembolik yapıtlarından Taj Mahal Oteline, Oberoi Trident Oteline ve Nariman House'da bulunan Yahudi mezhebine ait dernekte turist ve masum insanları rehin alarak saklanan teröristler Hint emniyet güçleriyle 60 saat çatıştı. Çarşamba günü başlayan rehin olayı Oberoi Oteli ve Nariman House'da Cuma günü akşam sonlandırıldı. Oberoi Oteli'nde saklanan teröristler çatışmada ölü olarak ele geçirildi. Nariman House'da Yahudi uyruklu beş kişinin rehin alındığı olay ise beş teröristle beraber rehinlerin de ölü bulunmasıyla sonuçlandı. Ancak Taj Mahal Otelinde saklanan teröristlere ulaşmak Cumartesi günü gerçekleşti. Otelde üç terörist ölü olarak ele geçirildi.

Terörist saldırıları sırasında otelde bulunan bazı Türk vatandaşları sağ olarak kurtarıldı. Toplam dokuz Türk vatandaşının mahsur kaldığı olaylar sonrasında Türkiye Büyükelçiliğinden yetkililer tarafından Marine Plaza Oteline yerleştirildi. Beşinin Türkiye'ye dönüş yaptığı Türk vatandaşlarının diğer dördü de yarın İstanbul'a dönecek.

haberler



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,113 µs