En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu'ndan Tuncay Güney'e sert yanıt

29 Kasım 2008 19:36 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Tuncay Güney'in iddialarına cevap vererek Fethullah Gülen cemaatinden para aldığı söylentilerinin tamamen iftira olduğunu belirtti.

BBP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Memleketi Sivas'a giden Yazıcıoğlu, Sivas Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ederek sorunları dinledi. Burada konuşan Yazıcıoğlu, muhtarlık makamının devlete açılan ilk kapı olması nedeni ile önemli olduğunu vurguladı. Meclis'te muhtarlar için yeni çalışmalar yapacağını dile getiren Yazıcıoğlu, en çok soru önergesi veren milletvekili olmasının yanı sıra muhtarlardan da ilk kez ödül alan siyasetçi olduğunu kaydetti.


Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yazıcıoğlu, yaklaşan yerel seçim hazırlıklarını parti olarak tamamladıklarını belirtti. Türkiye'nin her bölgesinde seçimlere gireceklerini kaydeden Yazıcıoğlu, "Biz Türkiye'nin her yerinde seçimlere giriyoruz. İlk olarak bunu Hakkari'den başlattık" dedi.

Ülkenin her bölgesine giderek rahatlıkla ziyaretlerde bulunduğunu kaydeden Yazıcıoğlu, "Ben Türkiye'nin her yerine giden kardeşiniz olarak söylüyorum. Bizim için yurdun şu köşesi, bu köşesi yok. Hiçbir şehre özel kimlik verdirmeyiz. Hepsi Türk şehridir" dedi.

-"SEÇİME TEK BAŞIMIZA GİRECEĞİZ"-

Seçimlerde iddialı olduğunu söyleyen Yazıcıoğlu, özellikle büyük şehirlerdeki belediye başkanlığı için özel isimler çıkarıp çıkarmayacağı sorusuna ise birçok partinin bilinen isimleri kendi adlarına tanıttığını kaydederek, "Bunların hepsi senaryo. Biz meşhur olmakla değil, sonuç almakla meşgul olacağız. İyi adaylar çıkararak elimizden geleni yapacağız" dedi.

Yazıcıoğlu, Sivas'ta yerel seçimlerde bazı partilerle ortak hareket edileceği söylentisi ile ilgili soru üzerine şöyle konuştu:

"Biz bir partiye karşı kurulmuş bir parti değiliz. Herhangi bir partiye karşı birleşmeleri de doğru bulmayız. Bunlar ilk başta cazip gibi görülebilir ama çok doğru bir şey değil. Seçime tek başımıza gireceğiz. Ama artık bir dönem değişecek."

Yazıcıoğlu, Ergenekon olayında adı sıkça geçen Tuncay Güney'in önceki gün yaptığı "Büyük Birlik Partisi'nin kuruluşu için Fethullah Gülen'in verdiği para destesini Muhsin Yazıcıoğlu'na teslim ettim" şeklindeki iddialarının ise tamamen iftira olduğunu kaydetti. Yazıcıoğlu, "Sayın Gülen siyasi partilere para vermeye alışkın biri değil ve bu cemaatin de öyle bir özelliği yok. Onlar alıyorlar, hayır ve hasenata yapıyorlar. Ona ben karışmam. Ama böyle bir siyasi partiye para verme gibi özellikleri de yok, alışkanlıkları da yok. Ben de böyle bir para alışverişinde bulunmadım. BBP'nin kuruluşundaki maddi gelirleri tamamen şeffaftır. 6 milletvekilimiz o zaman ilk maaşlarını kullanmak sureti ile araba aldılar, sattılar ve parti kurulması gerçekleşti. Kuruluştan 6 ay sonra yasal olarak devletten gerekli yardımı aldık. Bu mücadeleyi sürdürmüşüz. Anayasa Mahkemesi'nin denetimi altında olan bir partiyiz. Öyle bir şey olsa, elbette Fethullah Gülen'in ismi yazılmasa bile o parayı kim getirdiyse makbuz kesilerek alınır. Partinin prosedürü budur.

Öyle bir şey de yoktur. Özeti ve sonucu, bu adamı tanımıyorum. Söylediği tamamen iftira. Tam bir müfteri, tam bir alçak bunu ispat edemezse diyeceğim ama ispatlayacağı bir şey yok. Zaten iftira. Dünyanın en alçak adamıdır onu söylediği için" şeklinde konuştu.

haberler



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,242 µs