En Sıcak Konular

Numan Kurtulmuş: CHP'den gözyaşlarını dindirecek kararlılık bekliyoruz'

29 Kasım 2008 19:21 tsi
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, CHP'nin çarşafla ilgili açılımını olumlu bulduklarını belirterek, aynı yaklaşımı üniversite kapılarından mağdur ve gözüyaşlı geri dönen gneç kızların sorunun çözümü noktasında da görmek istedik

İl başkanları ve il müfettişleri toplantısı için Antalya'nın Alanya ilçesine gelen SP Genel Başkanı Kurtulmuş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. "Başbakan Numan" sloganları eşliğinde salona gelen Kurtulmuş, ikinci tarihi yanılgılarını düzeltmeleri için Deniz Baykal ve CHP'li yetkililere çağrıda bulundu. CHP'lilere "Önünüzde bir fırsat var" diyen Kurtulmuş, "Bugün çarşaflı hanımların yakasına rozet takan CHP'liler dün üniversite kapılarından mağdur ve gözü yaşlı bir şekilde geri dönen o kızlarımızın gözyaşlarını dindirecek yeni bir kararlılığın içinde olmak zorundalar. Bu genç kızlarımızın gözyaşlarını dindirecek meselenin çözümünü sunmak yerine, "Kamusal alanda bu işler olmaz" diyerek Türkiye'yi anayasal olarak bir çıkmaza sokan CHP, eğer bir seçim yatırımı yapmıyorsa hemen şimdi, bu kamusal alandaki başörtüsüyle ilgili engellemeyi ortadan kaldıracak teklifi bizzat kendisi yapmalıdır." çağrısında bulundu.

CHP'nin "Çarşaflıları eğiterek modernleştireceğiz" açıklamalarına da değinen Kurtulmuş, "Gerekçesi ne olursa olsun, hangi amaca hizmet ederse etsin, hangi niyetle yapılmış olursa olsun, biz CHP'nin yapmış olduğu bu açılımı son derece olumlu buluyoruz. Bazı CHP'liler, "Biz çarşaflıları eğiteceğiz. Bu eğitimler sonunda o kadınlar çarşaflarını çıkararak modernleşecek. Çarşaflarından böylece kurtulmuş olacak." diye açıklama yapıyorlar. Bir taraftan açılım yaptıkları iddiasıyla ortaya çıkıyorlar, diğer taraftan da açılım yaptıklarını zannettikleri kitleleri rencide eden sözler söylüyorlar. Ne olursa olsun bu tür söz ve tavırlara rağmen biz CHP'nin bu tavrını olumlu bir gelişme olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.

CHP'nin çarşaf kartı, bir başka partinin ise Alevi kartı açtığının altını çizen Kurtulmuş, artık oyunun bittiğini, Türkiye'de Saadet Partisi'yle yeni bir oyunun başlayacağını kaydetti.

Konuşmasında AK Parti'ye de yüklenen Kurtulmuş, hükümetin ekonomik krizle ilgili tutarsız kararsız bir politika izlediğini öne sürdü. Üç hafta önce Başbakan Erdoğan'ın "Eğer ümüğümüzü sıkarsanız biz de IMF ile görüşmeyiz." dediğini hatırlatan Kurtulmuş sözlerin işöyle sürdürdü:

"15 gün sonra ABD'ye gittiklerinde biz de zaten sizden para almaya gelmiştik diye IMF'ye söz söylediler. Bu süre içinde ne değişti de IMF'nin karşısında bu kadar uysal bir hale geldiler. IMF ümük sıkmaktan vazgeçmediğine göre acaba hükümetin tavrını değiştiren asıl neden nedir. Önce bunu anlatsınlar. Biz de krize karşı nasıl davranıyorlar onu bilelim. Ona karşı yol gösterecek programlarımızı söyleyelim. Dünyanın egemenleri ve onların yerli işbirlikçileri, hükümeti IMF programı emrinden çıkmama konusunda uyarmışlardır. Yoksa dünyanın hiçbir yerinde hiçbir başbakan 15 gün sonra söylediğinin tam tersini söyleme cesaretini göstertemez."

cha



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,681 µs