En Sıcak Konular

Atalay istifa etti

29 Kasım 2008 15:16 tsi
Başbakan Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Mehmet Atalay, Bakan Murat Başesgioğlu ile uzun süredir süren anlaşmazlığı sonucu istifa etti. Atalay'ın yerine Genel Müdürlüğü vekaleten Yunus Akgül bakacak.

Başbakan Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Mehmet Atalay, Bakan Murat Başesgioğlu ile uzun süredir süren anlaşmazlığı sonucu istifa etti. 
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile uzun süredir anlaşmazlık içinde olan Mehmet Atalay, "Daha önce istifa edecektim, Spor Şurası jübilem oldu" dedi. Trabzon Belediye Başkan adaylığı gündemdeki Atalay'ın yerine Genel Müdürlüğü vekaleten Yunus Akgül bakacak.

Atalay'ın istifası pazartesi günü işleme konulacak. Uzun süredir Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile anlaşmazlığa düşen Pekin Olimpiyatı sırasında yetkileri elinden alınan Mehmet Atalay istifasına gerekçe olarak, "Sayın Bakanım Murat Başesgioğlu ile geçinemiyorduk. Çok şeylerde hep terse düştük. Çevresindeki insanlar kendilerini çok yanlış yönlendirdiler. Daha önce istifa edecektim. Ancak Türk sporu için yapılacak çok şeyler vardı. Aksamaması için Spor Şura'sını bekledim. Spor Şura'sı jübilem oldu. İstifamı verdim, pazartesi günü işleme konulacaktır" dedi.

TOPBAŞ'LA TARTIŞMIŞTI

Pekin Olimpiyatı'nda önce "5 altın, 5 gümüş 5 bronz madalya bekliyorum" şeklinde yaptığı açıklamaların ardından alınan madalya sayısının bu rakamın altına düşmesi ile tepki çeken Mehmet Atalay'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile kamuoyu önünde tartışmaya girmesi de prestij kaybına neden olmuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Olimpiyatlarda ödül kazanan sporcuları kabul töreninde yapmış olduğu "Bu madalya sayısı beklenen başarının uzağında kaldı" şeklindeki sözleri Atalay'ın başarılı olamadığını şeklinde yorumlandı.

Atalay'ın Spor Şura'sı öncesi Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile bazı törenlerde birlikte bulunmamaya özen göstermesi, Spor Şura'sının açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu arasında yaşanan gerginlik bu istifayı getiren olaya son noktayı koymuş oldu.

Gazeteport



Bu haber 844 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,166 µs