İstanbul'un dışına çık! | " /> İstanbul'un dışına çık! | "/>

En Sıcak Konular

AKP'yi anlamak için İstanbul'un dışına çık!

29 Kasım 2008 13:01 tsi
AKP'yi anlamak için İstanbul'un dışına çık! AKP'nin Kızılcıhamam kampında konuşan Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin kalbinin nerede atacağına dair çarpıcı ipuçları verdi...

AK Parti yerel seçimler öncesi, Kızılcıhamam'da kampa girdi.Yerel seçim ve ekonomik krizin değerlendirileceği kamp Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşması ile başladı.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN-

Erdoğan yaptığı konuşmada, AK Parti ailesi olarak her fırsatta biraraya geldiklerini, diyalogtan, istişareden kaçınmadıklarını vurguladı.

"Aynaya bakıp kendi muhasebemizi yapıyoruz." diyen Erdoğan, "Bu millet bizlere bir emanet verdi.Bu emanetin anlamını, kutsallığını bir an olsun aklımızdan çıkarmıyoruz.Emanetin asıl sahibi millettir.Bizim şahsi bir hırsımız yok, koltuk sevdamız yok.Biz millete hizmetkar olmakla mutlu oluyoruz."dedi.

-"BİZ EMANETÇİYİZ"-

Türk milleti adına görev yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Bizler emanetçiyiz, bizler vekiliz.Bu hareketin asıl sahibi de millettir.Söz de karar da milletindir.Milletimizin duygu ve düşüncesini siyasete yansıtırken her zaman ortak akıl ile hareket ettik.AK Parti'nin gücü halk ile kurduğu bağdan geçiyor.Halkımız 2002'de bize bu yetkiyi verdi. O tarihten sonra yaptıklarımız ile 2004'te halkımız mahalli idarelerde güven oyu verdi.Ardından 2007 seçimlerinde yüzde 47 ile iktidar olduk.Bu başarı tarihte pek az partiye kısmet olmuştur.

-"İHTİLAFLARIN, KAMPLAŞMALARIN İÇİNDE ALMADIK"-

Yola çıkarken milletimize, hiçbir zaman ihtilafların, kamplaşmaların içinde yer almayacağız dedik.Etnik, dinsel ve bölgesel milliyetçilik yapmayacağız dedik. İktidarımız sadece kendi bildiğini okuyan, başkalarının sesine kulak tıkayan bir iktidar değildir.Bu ülkeye aidiyet duyan, bu ülkenin bayrağını, yıldızını her karış toprağını aynı sevgi ile bağrına basan herkes bu hareketin içindedir.Irk, din, dil, sınıf ve mezhep ayrımı yapmadan bu ülkenin bütün bireylerini kucaklayabilen herkes bu kadronun tabii üyesidir.

-"KİMSE BİZİ FARKLI ELBİSE BİÇMEYE ÇALIŞMASIN"-


Statükoculuk bizim kitabımızda yer bulamaz.Hukuksuzluk bizim lugatımızda yer bulamaz. Yolsuzluk bizim aramızda yer bulamaz.

Yasakcı anlayışın bizim aramızda yeri yoktur.Kimse AK Parti'yi yanlış yerde konumlandırmasın.Kimse AK Partiye farklı elbise biçmeye çalışmasın. Kimse AK Parti'yi başka örneklerle tarif etmeye çalışmasın.Kimse kafasındaki dar kalıplarla, AK Parti'ye kendine göre sınırlar çizmeye çalışmasın.AK Parti'nin yolu adalet, değişim ve kalkınma yoludur.Kıbrıs konusunda, AB konusunda ezberleri AK Parti bozmuştur.

-ANALİZLER BAŞBAKANI KIZDIRDI-

Sadece düşman üreten dost kazanmayı hedeflemeyen Türkiye'de biz geldik düşmanlıkları dostluğa çevirdik. Bağımsız irade koymak denilirse işte bağımsız iradeyi koyduğumuz içindir ki, bu komşu ülkeler ile bu münasebetleri her şeye rağmen biz geliştirdik. AK Parti kriz üreten değil karşılaştığı krizleri başarı ile yürüten bir partidir. Kimse AK Parti'yi olduğundan farklı göstermeye çalışmasın.Aklı hayale gelmeyen, halkı ve toplumu bilmeden yapılan analizlerle Türkiye'yi mahkum etmeye çalışıyorlar .Ondan sonra AK Parti lideri kızdı diyorlar.Hayır ben gerçekleri anlatıyorum.İşinize gelmeyince yaftaları yapıştırıyorlar.Sanki ellerinde röntgen cihazı var ve beyinlerimizin arkasını görmeye çalışıyor.Bir de kesin konuşuyor görüyormuş gibi.Nasıl bu kadar oy alıyormuşuz.

-"BU MİLLET BİR ÇUVAL KÖMÜRE OYUNU SATMAYACAK KADAR ONURLUDUR"-

AK Parti yoksulluğu istismar ediyormuş, kömür dağıtıyormuş.Bunlar işi milletin iradesini karalamaya kadar götürüyor.AK Parti'ye göbeğini kaşıyan adamlar, Türkiye'nin zencileri oy veriyor diyorlar.Ama milet bunları sandığa gömüyor.Bu millet bir çuval kömüre oyunu satmayacak kadar onurludur. AK Parti niye milletten bu kadar rağbet görüyor ben izah edeyim. İstanbul'dan bir çıksalar onlarda anlayacak.Acaba bürolarından çıkıp Sivas'ın ötesine gitmişler mi? Halkın arasına karışabilmişler mi?"

-MUHALEFETE ELEŞTİRİ-

Hükümetin yaptığı icraatlara ilişkin bilgi veren ve ulaşımda yapılan yeniliklere değinen Erdoğan,"Slogan değil iş ürettik.Mazeretlerin arkasına sığınmadık.Bütün illerde üniversite olmaz diyorlardı.Şu anda 81 ilde üniversite var.54 tane yeni üniversite açtık.Hadi bakalım sıra sizde?Sen ne yapacaksın bi onu söyle?Bunları gerçekleştiren iktidara destek olabilecek misin?Bunların kitabında o yok.Bunların kitabında beyaza siyah demek var.Bunların renk körlüğü var ama halk görüyor.

-MEDYAYA ELEŞTİRİ-

Okul açıyoruz bir kısım medya kenarda köşede yer veriyor. Ama bir okul unutulmuşsa, kitap gönderilmemişse hemen manşeti atıyor 'Bedava kitap dediler ama kitap yok' diye. Arkadaşlar millet bunları yutmuyor.Yolsuzluğun egemen olduğu iktidarda bunları siz yapabilir misiniz?

Milliyet



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,096 µs