Çamuroğlu’nu istemedi | " /> Çamuroğlu’nu istemedi | "/>

En Sıcak Konular

Aleviler Çamuroğlu’nu istemedi

29 Kasım 2008 10:53 tsi
Aleviler Çamuroğlu’nu istemedi Alevi örgütleri, Toptan’la Meclis’teki görüşmelerine AKP’li Çamuroğlu’nun katılmasına karşı çıktı

Bazı Alevi örgütlerinin, TBMM Başkanı Köksal Toptan’la dünkü görüşmesi öncesinde ‘Reha Çamuroğlu gerilimi’ yaşandı. Toptan’ın görüşmeye AKP’nin Alevi kökenli milletvekili Çamuroğlu’nu da çağırmasına Alevi örgütlerinin yöneticileri karşı çıktı. Bunun üzerine toplantıya katılmayan Çamuroğlu ile Toptan ayrıca görüştü.

Toptan, taleplerini dile getirmek için 9 Kasım’da Ankara’da düzenledikleri mitingin ardından randevu isteyen Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız’a dün için randevu vermişti. Balkız’la birlikte Meclis’e gelen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, toplantıya Çamuroğlu’nun da katılacağını öğrenince tepki gösterdi: “Toplantıya Çamuroğlu’nun katılacağını bilmiyorduk sonradan öğrendik. Kendi aramızda toplantıya gelip gelmemeyi değerlendirdik. Gelip burada tepkimizi söylemeye karar verdik. AKP başından beri bu süreci Çamuroğlu üzerinden yürütmeye çalışıyor. Biz buna karşıyız. Çamuroğlu, Alevi örgütlerini bölerek naylon dernekler kurdu. Hükümetle görüşmemizde bulunabilir. Ancak Meclis Başkanı tarafsızdır. Çamuroğlu’nun burada bulunması doğru değil.”

Bu açıklama, Toptan’a iletilince Çamuroğlu toplantıya katılmadı. Toptan daha sonra Çamuroğlu’nu ayrı kabul etti. Görüşme çıkışında ‘naylon dernek’ iddialarını yalanlayan Çamuroğlu, gazetecilerin “Sizin toplantıda istenmediğinizi kim söyledi?” sorusunu da “Bana bunu kimse söylemedi. Görevli arkadaşlara söylemişler. Oysa bu arkadaşlar buraya benim bulunacağımı bilerek geldiler. Burada böyle bir problem ortaya koydular” dedi.
Balkız da görüşme sonrası, sorun ve taleplerine ilişkin bir dosyayı Toptan’a sunduklarını söyledi. Balkız sorunlarının çözüm yerinin Meclis olduğunu ve Toptan’ın siyasi partileri göreve davet etmesini istediklerini anlattı. Toptan’ın TBMM Danışma Kurulu’nu göreve davet edeceğini söylediğini kaydeden Balkız, Çamuroğlu ile ilgili sorular üzerineyse, 25 Alevi kurumu temsilcisinin yanına 26’ncı Alevi milletvekili olarak katılmasının doğru olmayacağını düşündüklerini ifade etti.

CHP’den Toptan’a eleştiri

Balkız ve beraberindekilerin daha sonra görüştüğü CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, Toptan’ın toplantıya Çamuroğlu’nu da çağırmasını eleştirdi: “Toptan AKP’den seçilmiştir ama Meclis Başkanı olduktan sonra tarafsızdır. AKP’de siyaset yapan bir milletvekilini çağırması yanlıştır” dedi.

Radikal



Bu haber 341 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,674 µs